Kupić nowy zamiennik czy używany ? A co trzeba sprawdzić z licznikiem ? VCDS nie pokazuje żadnych błędów. Silnik był myty. Gdzie pod maską znajdę wtyk od licznika ?
Kupić nowy zamiennik czy używany ? A co trzeba sprawdzić z licznikiem ? VCDS nie pokazuje żadnych błędów. Silnik był myty. Gdzie pod maską znajdę wtyk od licznika ?
|
poproś kogoś z okolicy o podmiankę na chwile w tym temacie
http://www.a3-club.net/forum/showthr...ie-a3-club-net
Proszę o informację jak zrobić test licznika lub jak sprawdzić prędkościomierz za pomocą vcds'a ? Nie mogę na forum znaleźć procedury
test zegarów
Rayban (07-09-16)
Wykonałem test zegarów. Wszystko jest ok, działa oprócz obrotomierza. Wyczytałem gdzieś, że można poprzez VCDS'a odczytać aktualne obroty silnika. Czy znacie tą procedurę ? Chciałbym się upewnić, że wina leży po stronie licznika nie innego elementu.
Wchodzisz w licznik albo w silnik w bloki pomiarowe masz już prędkość obr. w pierwszych kanałach.
Rayban (08-09-16)
Sprawdzałem obroty, są prawidłowe. Dzisiaj o dziwo dwa razy wskazówka obrotomierza ruszyła się. Wskazówka ruszała się tylko przy gazowaniu auta, większych obrotach silnika. Po puszczeniu pedału spadała do zera. W skali jakby trochę zacinała, ale niewiele. Co to może być ? Silniczek ? Później obrotomierz przestał znowu działać.
Panowie czy wymieniać na razie sam silniczek obrotomierza ? Co polecacie ? Tak to wszystko działa. Czy jest jakaś niewadliwa seria liczników do audi a3 8l ?
Jest są to liczniki firmy VDO jedyne co w nich siada z czasem to wyświetlacz FIS. Możesz wymienić sam silniczek ale raczej to nie przyniesie efektu. Lepiej jest przy okazji pełnego FIS-a dołożyć i zmienić zegar na VDO serii 8L0920... np. od S3.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)