Witam wszystkich , jestem tutaj nowy więc proszę o wyrozumiałość posiadam a3 z 1999 r ( rocznik modelowy 2000)
moje pyt. dotyczy licznika 920( pół fis ) tzn.
1.......na liczniku pokazują się zaniżone obroty silnika , wg. vcds jest wszystko dobrze w blokach pokazuje normalnie obroty na biegu jałowym 800-+ 50 a licznik pokazuje 0 dopiero po dodaniu gazu zaczyna się podnosić ale również oszukuje . Wywala bład czujnika hala ale podobno był zmieniany i dalej tak jest - vag jak już mówiłem pokazuje dobrze wię co? ---- licznik do wymiany ???
2. temperatura na liczniku startuje od jakiś 60 st. i na rozgrzanym kończy się na około 100( nie sprawdzałem vag-iem ) wskazówka na liczniku po przekręceniu kluczyka wskazuje około 60 st. silnik sie rozgrzewa i wskazówka chyba już prawidłowo zaczyna wskazywać powyżej 90 st - około 100.
3. Nie jestem pewien czy licznik jest oryginalnie z tego samochodu - jak już wspominałem to licznik 920 ( pół fis ) bez manetki zmiany ( z commanderem sie nie chce łączyć więc nie mam zbyt wielu info na jego temat ew. numer )
4. Od kiedy były montowane liczniki 920??
Z góry dziękuje za odpowiedzi .
aaaaaaaaaaaa dodam jeszcze ,że wtyk do czujnika hala jest lutowany - na wtyku jest numeracja - czy ktoś ma może foto jak to wygląda oryg. tak abym sprawdził prawidłowość zlutowanych przewodów ????
pozdrawiam