|
Witam wszystkich , jestem tutaj nowy więc proszę o wyrozumiałość posiadam a3 z 1999 r ( rocznik modelowy 2000)
moje pyt. dotyczy licznika 920( pół fis ) tzn.
1.......na liczniku pokazują się zaniżone obroty silnika , wg. vcds jest wszystko dobrze w blokach pokazuje normalnie obroty na biegu jałowym 800-+ 50 a licznik pokazuje 0 dopiero po dodaniu gazu zaczyna się podnosić ale również oszukuje . Wywala bład czujnika hala ale podobno był zmieniany i dalej tak jest - vag jak już mówiłem pokazuje dobrze wię co? ---- licznik do wymiany ???
2. temperatura na liczniku startuje od jakiś 60 st. i na rozgrzanym kończy się na około 100( nie sprawdzałem vag-iem ) wskazówka na liczniku po przekręceniu kluczyka wskazuje około 60 st. silnik sie rozgrzewa i wskazówka chyba już prawidłowo zaczyna wskazywać powyżej 90 st - około 100.
3. Nie jestem pewien czy licznik jest oryginalnie z tego samochodu - jak już wspominałem to licznik 920 ( pół fis ) bez manetki zmiany ( z commanderem sie nie chce łączyć więc nie mam zbyt wielu info na jego temat ew. numer )
4. Od kiedy były montowane liczniki 920??
Z góry dziękuje za odpowiedzi .
aaaaaaaaaaaa dodam jeszcze ,że wtyk do czujnika hala jest lutowany - na wtyku jest numeracja - czy ktoś ma może foto jak to wygląda oryg. tak abym sprawdził prawidłowość zlutowanych przewodów ????
pozdrawiam
hmmmm, lipa to forum , zero odpowiedzi , heh lepiej chyba samemu zacząć naprawiać , głupie i dziwne pytania typu tablet w audi i jakoś odpowiedzi są -dziecinada i tyle . Proste i rzeczowe pytanie - olane. . Nawet moderator zamiast przenie mój wątek do odpowiedniego działu wywalił go do kosza . Żenada. Dziękuje i dowidzenia z takim forum
wszystko rzuciłem
szkoda że wykazanie się odrobiną własnej inicjatywy sprawiło Ci kolego większy kłopot aniżeli napisanie postu
liczniki modelowo i pisze jak byk
http://www.a3-club.net/forum/showthr...czka-z-softami
szkoda również że tyle pisania przez innych idzie na marne a Ty nawet nie raczyłeś napisać jaka firma zegarów bo sporo by to wyjaśniło
ot to
Cześć
mam problem ze swoim licznikiem 8L0920900H
Opis:
W momencie, gdy auto jest zimne podświetlenie, wskazówki oraz podświetlenie środkowej kolumny nie świeci. Gdzieś wyczytałem, że może to być problem z procesorem... Jeżeli auto ( może właśnie ten czujnik ) rozgrzewa się wszystko wraca do normy.
Jak zlokalizować usterkę no i jak się jej pozbyć![]()
Wymienić licznik z Jaegera na VDO z pełnym FIS![]()
"misukin" Ja mam praktycznie to samo, na zimnym silniku nic praktycznie mi nie działa na liczniku, np nie świeci mi się esp, brak rezerwy i wskazówki wariują, jak się rozgrzeje to wraca do normy.
Byłem u dwóch elektryków i jeden i drugi powiedział że do wymiany jest licznik lub procesor.
Nie opłaca się kupować licznika bo wydasz ~400-500 zł a nikt ci nie da gwarancji ile to będzie działało , a elektryk który wymienia procesory (np. u mnie znajomy) daje 2 lata gwarancji.
Na licznik VDO nie trzeba gwarancji. To prawda wydasz 500zł ale pozbędziesz się problemu na 100% a przy okazji zyskasz pełen FIS czyli bardzo przydatne doposażenie auta. Wymiana procesora nie rozwiąże problemu.
Już nie jeden użytkownik Jaegera się o tym przekonał.
Wszystko będzie ładnie śmigać. U siebie sam robiłem wszystko łącznie z dorobieniem wiązki i adaptacją. U kolegi nawet udało mi się zaadaptować taki licznik od Audi VDO łacznie z obsługą FIS w Seacie leonie 1m
Co do zalet to wszystko masz na forum opisane.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)