No jak masz ustawione 21 to ustawia 21. Jak chcesz żeby chłodziła na Full to wciśnij LO
tapnięte z S7 edge
No jak masz ustawione 21 to ustawia 21. Jak chcesz żeby chłodziła na Full to wciśnij LO
tapnięte z S7 edge
|
Niby tak, ale bardziej chodziło mi, czy normalne jest to, że na LO nie leci mroźne powietrze a raczej po prostu chłodne. Porównuję sytuacje z poprzednim autem (Astra G), gdzie na manualnej klimie powietrze było wręcz lodowate![]()
Witam, walczę z klimą, ale chyba już jestem blisko. Więc tak,
1. Czynnik jest
2. Układ klimatyzacji szczelny
3. Sprężarka na krótko załącza się
Po przejrzeniu internetu, dowiedziałem się, że przyczyną niedziałającej klimy może być czujnik ciśnienia klimatyzacji. Sprawdziłem napięcie na wtyczce która dochodzi do tego czujnika, napięcie waha się ~ 11 V. Moje pytanie brzmi, czy istnieje możliwość sprawdzenia jakoś na krótko tego czujnika, czy załączy mi sprężarkę i będzie wreszcie chłodziło. Czujnik ma symbol Sp3-h1025. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
Elektryk powiedział, że moduł wentylatorów jest sprawny, próbował nawet zakładać nowy, ale tu nie widział problemu. Ostatecznie stwierdził, że nie ma przejścia między panelem sterowania klimatronikiem a układem klimatyzacji pod maską, tak jakby wiązka była gdzieś przerwana. Ewentualnie problem leży po stronie jakiegoś czujnika, presostatu, lub jakiegoś czujnika temperatury. Tak jak pisałem wcześniej pod kodem 61C pokazuje temperaturę -53 stopnie.
Wg kodów znalezionych w internecie
Temperatura w °C, z czujnika wylotu powietrza na desce rozdzielczej
Po wciśnięciu śnieżynki na klimatroniku, skaczą obroty silnika, wentylatory nie załączają się.
Po podpięciu pod Vaga, pokazuje błąd 15.1 czasami 15.3. Poza tym brak błędów. Kiedy robię test klimatyzacji przez Vaga, różnych podzespołów - Wentylatory załączają się. Podobnie kiedy robię zwarcie na presostacie (zwieram piny 3 i 4 wentylatory załączają się). W blokach pomiarowych vag znalazłem następujące wartości:
Compressor intervention
Coolant Hot: 0.0
Intervention Status: 1.0
A/C High Pressure 0.0 <---- (czy ten parametr oznacza, że nie ma napięcia na sprężarce? )
Not Assigned: N/A
Voltages: Fresh Air Blower - Illumination
Specified: 7.00 V
Actual: 6.60 V
Illumination 2.05 V
Not Assigned: N/A
Macie jakieś pomysły co jeszcze sprawdzić, walczę z tą klimą i nic![]()
Witam,ile srednio kosztuje nabicie klimy od zera?
100zł nabicie+szczelność+ozon
zawsze możesz u Siebie w mieście szukać na grupon.pl bo teraz okres letni to i promocji jest na to wiele
Mam taki problem z nawiewem (nie klimą) Otóż tak mam klimatronica i klima chłodzi i grzeje jak trzeba ale gdy włącze zwykły nawiew na LO to leci takie mocno letnie powietrze zamiast zimnego jak sie zwiekszy temp. to leci cieplejsze. Wiecie może czym to jest spowodowane?
Witam muszę wymienić górnego węża od klimy i takie pytanie czy podejda te węże z innego silnika? A3 8l 1.9 110
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)