Tak jak kolega tu napisał, szukaj po prostu powoli klapy w kolorze, aż Ci się trafi...
Tak jak kolega tu napisał, szukaj po prostu powoli klapy w kolorze, aż Ci się trafi...
|
W 12 letnim aucie naloty rdzy na zawieszeniu to norma. Byle nie puchlo.
Ostatnio edytowany przez czaro10 - 01-07-18 o 17:31
Pewnie dużo śniegu musiało tam być bo rura wydechowa cała też w rdzymoje 8l przy 300tys na lpg jeszcze oryginalny wydech miała
Cześć,
Jak temat rdzy i działań przeciwko Rudej?
U mnie chyba czujność wskazana gdyź pojawiły się pierwsze i delikatne mini purchelki na prawym progu nad barankiem na wysokości drzwi paseżera oraz tylny lewy błotnik przy rancie drzwi.
Gdybym nie darzył gorącą sympatią do mojej Audicy to chyba...odpuściłbym ratowanie samochodu a tak...kontynuuję prewencję przeciwko rdzy póki są pierwsze oznaki na innych elementach.
Przy okazji - czy Audi A3 8P po lifcie w 2008 faktycznie ma lepsze zabezpieczenie? Mój rocznik to styczeń 2005 z czego rok czasu czejał na klienta w polskim salonie wg książki serwisowej.
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Cześć,
Nad przednią szybą zauważyłem w dwóch miejscach malutkie odpryski, które niestety są już rude. Czy kupienie jakiegoś preparatu na rdze, który utworzy od razu powłokę ochronną i potraktowanie tych punktów ma sens? Mechaniczne usuwanie raczej nie wchodzi w gre, są to za małe punkty.
Oczyść te punkty z rdzy , nałóż preparat antykorozyjny,podkład i lakier.
No właśnie to jest wielkości główki szpilki i trudno będzie to oczyścić nie niszcząc zdrowego lakieru, dlatego myślałem o preparacie, żeby uniknąć mechanicznego czyszcenia.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)