Czy faktycznie tak jest że fotelik trzeba kupować pod konkretny model samochodu ?
Tz że nie każdy fotelik podejdzie do A3 ?
Oczywiście - jedź do sklepu specjalizującego się w dobieraniu fotelików i oni dopasują.
Oryginalnie napisane przez acinr_PL
To zależy też jakie masz fotele u mnie np mam fotelik dla dziecka recaro young sport przystosowany do bazy pod ixofix. Bazy docelowo w komplecie nie mam bo nie miałem w a3 uchwytów pod isofix więc fotelik kładłem bezpośrednio na przedni fotel lub na tylną kanapę.
U mnie miałem kubełkowe fotele Ambition (zdj niżej) więc boki siedziska są dość wysokie a sama podstawa fotelika szeroka więc siłą rzeczy fotelik opierał się praktycznie na bokach siedziska zamiast na całym siedzisku. Problem wyeliminowałem kładąc kocyk na środek siedziska aby sam fotelik nie spoczywał tylko na bocznych elementach siedziska fotela. Z tyłu problem nie występuje gdyż kanapa jest praktycznie płaska.
nie cytuje się całego posta bo nie ma takiej potrzeby, zasada jest taka sama na wszystkich forach
odpowiada się stosując cytowanie selektywne bez zdjęć i filmów
Czyli fotelik nie pasował do fotela w Twoim A3....i nie powinieneś nic pod niego podkładać - on po prostu nie pasował.
Ostatnio edytowany przez klamamoto - 22-12-18 o 22:18