Kodowałem wg:
https://www.a3-club.net/forum/showth...41#post1396141
"Ptaszkujemi bit 2 Internal Turn Light Control Algorithum active
oraz bit 3 i 4 i wybieramy opcję 08 Turn Lights via Fog Lights" może tu jest problem?
Kodowałem wg:
https://www.a3-club.net/forum/showth...41#post1396141
"Ptaszkujemi bit 2 Internal Turn Light Control Algorithum active
oraz bit 3 i 4 i wybieramy opcję 08 Turn Lights via Fog Lights" może tu jest problem?
|
Bajt 1 bit 5-6 daj 00 osobne światła do jazdy dziennej niezainstalowane
Panowie, nie mam możliwości przyciemnienia halogenów jako świateł dziennych (tryb skandynawski, ameryka) w bajcie 8.
Mam sterownik 30bajtowy. Czy to wina sterownika czy jakichś innych ustawień ?
VAG mi sie nie chce łączyć z Bordnetz, ABSem ani też z kierownicą, wiem, że to wróżenie z fusów ale jakie są pierwsze procedury diagnozy ? bezpieczniki czy może coś w kablach pokopane ?
Vagiem się nie połączysz musi być VCDS
Mam bordnetz 8P0-907-279 czy mogę założyć np z końcówka K?
Możesz, przed założeniem nowego zrób zdjęcia każdego z bajtów dostępnych w kanale centralnej elektryki Twojego borda. Będzie to potrzebne by później wprowadzić do nowego borda stare opcje ze starego borda i ewentualnie zakodować nowe opcje w nowym bordzie 😉 mam nadzieję że zrozumiale to napisałem 😉
tapnięte z S9+
Siemanko,
Zmieniłem Bordnetz z 8P0 907 279A na 8P0 907 279N. Zapisałem kodowania z wcześniejszego bordnetz przełożyłem na nowszy i zapisałem w nim takie samo kodowanie jakie było w tym wcześniejszym. I teraz jak włączę zapłon i światła to wywala mi błąd od przedniej postojówki prawej oraz od oświetlenia tablicy, gdy auto zapale błędy gasną a światła zaczynają normalnie świecić. A druga rzecz to gdy włączę wsteczny wywala mi kolejny błąd i oświetlenie wewnątrz miga (wszystkie przyciski na klimie na drzwiach itp) miał ktoś podobny problem?
Z góry dzięki![]()
Cześć
Powiedzcie mi jak rozpoznać czy jest to wersja base albo Highend.
Jestem zielony w te klocki, więc prosze o wyrozumiałość![]()
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)