Dużo ludzi bordnetz nazywa modułem komfortu, co jak widać wprowadza w błąd![]()
Dużo ludzi bordnetz nazywa modułem komfortu, co jak widać wprowadza w błąd![]()
anonimowe A3 8P.
|
No tak , miesiąc temu sprawdzałem w 09 a teraz w 46![]()
Witam wszystkich.
Wymieniłem bordnetz z C na N, poradziłem sobie z różnymi problemami po drodze. Niestety nie mogę nigdzie znaleźć informacji odnośnie: Po przekręceniu świateł z pozycji 0 na auto światła się zapalają i to jest OK, natomiast kolejna pozycja to postojówki i świecą światła mijania, po przekręceniu w kolejną pozycje czyli mijania nic się nie zmienia. Przeciwmgielne działają ok. Zauważyłem że dioda cominghome świeci cały czas. Wbordnetz C świeciła tylko informując o załączeniu opcji cominghome, mimo że świeci cały czas opcja cominghome działa. Anomalia to świecą światła w pozycji postojówek i ciągle świeci dioda cominghome. skandynawia i ameryka odznaczone. Samochód posiada lusterko fotohrom i czujnik deszczu/zmierzchu( działa). Czy muszę zmieniać włącznik świateł na poliftowy czy ten da się ogarnąć czy problem z kodowaniem ????????? Proszę o pomoc
Jeśli wszystko prawidłowo podłączone a przypuszczam że przed zmianą nie było wszystko prawidłowo działało to kwestia kodowania i będzie wszystko prawidłowo działało.
Doposażanie - Elektryka - Diagnostyka Grupy VAG
Witam posiadam bordnetz 8P0 907 063 A czy da sie w nim ustawic doswietlanie zakretow? Bo nie moge znalezc
Dobra znalazlem bit 7.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
![]()
Ostatnio edytowany przez sasik - 28-03-22 o 19:07
A3 8P 2.0T CCZA 221HP, Q, DSG, RM 2010 by damian_7331
https://www.a3-club.net/forum/showth...by-damian_7331
To juz mam aktywne coming i living home (to moge z poziomu fis włączać i wyłączać) ps. Cos ciekawego co mozna by jeszcze wlaczyc?
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
@sasik
Ze zdjęcia wynika, że masz BCM a nie bordnetz. BCM jest nowsze i tutaj masz wątek:
https://www.a3-club.net/forum/showth...(RM-2010-2013)
anonimowe A3 8P.
Cześć! Zwracam się z ogromną prośbą :/ mój pacjent to a3 8p z 2005 roku. Walczę z problem braku świateł.
Auto ma zwykły xenon i długie z żarówką H7. Niestety jakbym nie kodował modułu, to czegoś nie ma. Albo kierunki nie świecą z boku, albo brak pozycyjnych.
Włącznik mam z auto i przyciskiem Coming Home.
Może ktoś ma pomysł co może być nie tak, albo pokazać kodowanie auta z podobną konfiguracją? Moduł mam z literką N na końcu.
Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki!
Ostatnio edytowany przez Shooter94 - 29-07-22 o 10:21
Gdy pytasz o poradę na forum, dostajesz odpowiedzi i go rozwiązujesz, to poinformuj o tym. Pomoże to innym rozeznać się z problemem.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)