|
Sprzęgło sprężarki lub sama sprężarka.
Ja juz ta usterke usunelem. Radze nie uzywac klimy bo jak opilki metalu dostana sie tobie do ukladu to potem naprawa bedzie ciebie kosztowala 2x tyle. Pojechalem do mechanika to powiedzial mi ze to sprzeglo sprezarki. Wymienil sprzeglo nic nie pomoglo. Wymienil sprezarke i wszystko hasa no i jestem w plecy 1000 zl no ale chociaz moge uzywac klime.
Mam pytanko - kupiłem preparat Wurtha i jest na nim napisane, że wężyk należy wprowadzić w przewód odprowadzania wody ze skraplacza. Problem w tym, że nie mam pojęcia, w którym on jest miejscu...
EDIT:
Już wiem, znalazłem w wątku, post można usunąć![]()
Ostatnio edytowany przez netes - 14-07-08 o 15:23
Ech, pospieszyłem się, tam gdzie napisał Jackq (pod wygłuszeniem) nie mogę dopatrzeć się żadnego wężyka, może chociaż w przybliżeniu jak on wygląda? Gumowy, metalowy? Dużej średnicy, małej?
Poza tym mam pytanie - czy przy obiegu zamkniętym ta klapka pod filtrem kabinowym powinna się całkowicie zamykać? Bo u mnie niezależnie od tego czy jest obieg zamknięty czy otwarty ta klapka cały czas jest w jednej pozycji i zastanawiam się co to może być...
netes (14-07-08)
MiG25, faktycznie, znalazłem to zdjęcie, przewertowałem wątek od A do Z i trochę sobie humor poprawiłem, bo obawiałem się, że czeka mnie więcej wydatków... wychodzi na to, że skończy się na odgrzybianiu i tym trybiku... ale odpukać![]()
Hejka... Mam taki problem, po włączeniu klimy słychać dziwny odgłos klekotania,gdy wyłączę klimę klekotanie ustaje ale jest jeszcze minimalnie słyszalne, koledzy co to moze być? dodam ze klima chodzi jak należy. Jestem poza granicami kraju, gdybym był w kraju to bym podjechał do speców i by było wiadomo. Do urlopu mam jeszcze 5 tygodni i nie wiem co robić a do domu 1100kilosów. Ewentualnie gdyby siadła mi sprężarka to mogę się puszczać w tak daleka trasę?
Jest juz temat o klimatyzacji wiec podejrzewam ze go tutaj zamkna. Mialem to samo. Pierw mowili mi ze moze to byc sprzeglo sprezarki wymienili i okazalo sie ze jednak sprezarka jest do wymiany. Lepiej nie wlanczaj teraz klimy wcale bo jak to sprezarka to juz sie sypie i jak sie posypie i to wszystko poleci do ukladu to naprawa bedzie ciebie kosztowala 2x tyle.
aha i jak mowisz ze po wylaczeniu klimy tez troche slychac to wydaje mi sie ze moze sprzeglo poszlo ze nie odcinalo sprezarki i sprezarka caly czas chodzila i to spowodowalo ze ona szybciej padla. Mechanikiem nie jestem ale radze wcale nie uzywac klimy i jak najszybcie udac sie do mechanika mowie z wlasnego doswiadczenia bo mnie ta przyjemnosc ze sprezarka i robota kosztowala 1000zl
Ostatnio edytowany przez siwylbko - 15-07-08 o 23:37
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)