Strona 39 z 147 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989139 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 381 do 390 z 1464

Temat: Klimatyzacja, czyszczenie, serwis, problemy

Data dołączenia
    Jan 2008
    Miasto
    obóz pracy
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez siwylbko Pokaż post
    Dzisiaj z pod maski doszly mnie dziwne dzwieki zatrzymalem sie podnioslem maske i cos po lewej stronie wydaje dzwiek "klekotania" taki sam jak wydaja stare dieselki. Po wylaczeniu klimy dzwiek ten ustaje. Ktos juz tu chyba pisal ze mial cos takiego ale dzialo mu sie to przez 20 min rano a u mnie jest to przez caly czas. Ktos moze wie co to? I Jak to naprawic? Czy to jest sprezarka i lozyska w niej siadly? Dodam ze klima normalnie zalancza sie i chlodzi.
    Witam ja mam tak samo jak piszesz, też nie wiem co to jest i czy to jest nieszkodliwe.
    Peter

MiG25's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2006
    Miasto
    Żyrardów
    Auto
    .:OOOO:.
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

Sprzęgło sprężarki lub sama sprężarka.

siwylbko's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2007
    Miasto
    LbKo
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Peter74 Pokaż post
    Witam ja mam tak samo jak piszesz, też nie wiem co to jest i czy to jest nieszkodliwe.
    Ja juz ta usterke usunelem. Radze nie uzywac klimy bo jak opilki metalu dostana sie tobie do ukladu to potem naprawa bedzie ciebie kosztowala 2x tyle. Pojechalem do mechanika to powiedzial mi ze to sprzeglo sprezarki. Wymienil sprzeglo nic nie pomoglo. Wymienil sprezarke i wszystko hasa no i jestem w plecy 1000 zl no ale chociaz moge uzywac klime.

netes's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2008
    Miasto
    -
    Auto
    Audi
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    23 razy

Domyślny

Mam pytanko - kupiłem preparat Wurtha i jest na nim napisane, że wężyk należy wprowadzić w przewód odprowadzania wody ze skraplacza. Problem w tym, że nie mam pojęcia, w którym on jest miejscu...

EDIT:
    Już wiem, znalazłem w wątku, post można usunąć
    Ostatnio edytowany przez netes - 14-07-08 o 15:23

W3N's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2007
    Miasto
    Piekary Śląskie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AKL
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez W3N Pokaż post
    przeczesałem temam znalazłem troche co potrzebuje ale za mało... jak mam ustawione na Lo leci mi letnie powietrze ani to ciepłe ani to zimne co to moze byc ?

Problem rozwiązany nie było gazu tak jak myślałem nabiłem dzis i smiga jak gupie koszt 180 pln

netes's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2008
    Miasto
    -
    Auto
    Audi
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    23 razy

Domyślny

Ech, pospieszyłem się, tam gdzie napisał Jackq (pod wygłuszeniem) nie mogę dopatrzeć się żadnego wężyka, może chociaż w przybliżeniu jak on wygląda? Gumowy, metalowy? Dużej średnicy, małej?
    Poza tym mam pytanie - czy przy obiegu zamkniętym ta klapka pod filtrem kabinowym powinna się całkowicie zamykać? Bo u mnie niezależnie od tego czy jest obieg zamknięty czy otwarty ta klapka cały czas jest w jednej pozycji i zastanawiam się co to może być...

MiG25's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2006
    Miasto
    Żyrardów
    Auto
    .:OOOO:.
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez netes Pokaż post
    Bo u mnie niezależnie od tego czy jest obieg zamknięty czy otwarty ta klapka cały czas jest w jednej pozycji i zastanawiam się co to może być...
    Pewnie się trybik ukruszył i silniczek nie przestawia klapy.Czesty problem i byl poruszany na forum.
    A co do Twojego szukania miejsca wprowadzenia ,to poszukaj jeszcze raz. Sam w tym wątku wklejałem zdjęcie gdzie to jest

8. Podziękowania dla MiG25 za pomoc w problemie

netes (14-07-08)

netes's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2008
    Miasto
    -
    Auto
    Audi
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    23 razy

Domyślny

MiG25, faktycznie, znalazłem to zdjęcie, przewertowałem wątek od A do Z i trochę sobie humor poprawiłem, bo obawiałem się, że czeka mnie więcej wydatków... wychodzi na to, że skończy się na odgrzybianiu i tym trybiku... ale odpukać

Data dołączenia
    Jun 2008
    Miasto
    Polska
    Auto
    audi a3 2.0 Tdi 170 ps S-line
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BMN

Question spreżarka -odglos klekotania

Hejka... Mam taki problem, po włączeniu klimy słychać dziwny odgłos klekotania,gdy wyłączę klimę klekotanie ustaje ale jest jeszcze minimalnie słyszalne, koledzy co to moze być? dodam ze klima chodzi jak należy. Jestem poza granicami kraju, gdybym był w kraju to bym podjechał do speców i by było wiadomo. Do urlopu mam jeszcze 5 tygodni i nie wiem co robić a do domu 1100kilosów. Ewentualnie gdyby siadła mi sprężarka to mogę się puszczać w tak daleka trasę?

siwylbko's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2007
    Miasto
    LbKo
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Jest juz temat o klimatyzacji wiec podejrzewam ze go tutaj zamkna. Mialem to samo. Pierw mowili mi ze moze to byc sprzeglo sprezarki wymienili i okazalo sie ze jednak sprezarka jest do wymiany. Lepiej nie wlanczaj teraz klimy wcale bo jak to sprezarka to juz sie sypie i jak sie posypie i to wszystko poleci do ukladu to naprawa bedzie ciebie kosztowala 2x tyle.
    aha i jak mowisz ze po wylaczeniu klimy tez troche slychac to wydaje mi sie ze moze sprzeglo poszlo ze nie odcinalo sprezarki i sprezarka caly czas chodzila i to spowodowalo ze ona szybciej padla. Mechanikiem nie jestem ale radze wcale nie uzywac klimy i jak najszybcie udac sie do mechanika mowie z wlasnego doswiadczenia bo mnie ta przyjemnosc ze sprezarka i robota kosztowala 1000zl
    Ostatnio edytowany przez siwylbko - 15-07-08 o 23:37

Strona 39 z 147 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989139 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)

Zasady postowania