Panowie a tam na drążku są jeszcze takie plastiki na które sie gume zakłada czy one są w komplecie z nowymi gumami bo u mnie właśnie ten plastik na drążki skrzypiał nie guma, chciałem go zdjąć i sie uszkodził ....
Panowie a tam na drążku są jeszcze takie plastiki na które sie gume zakłada czy one są w komplecie z nowymi gumami bo u mnie właśnie ten plastik na drążki skrzypiał nie guma, chciałem go zdjąć i sie uszkodził ....
|
Co do wymiany gum na stabilizatorze, to sprawa chyba nie jest taka prosta. Co prawda nie jestem fachmanem z prawdziwego zdarzenia, ale kilka śrubek przykręcić potrafię.
U mnie sprawa wyglądała następująco. Podniosłem autko z 2 stron, odkręciłem drążek od łączników i przymierzałem się do zdjęcia obejmy... Problem jaki napotkałem to praktycznie zerowe dojście klucza. Próbowałem różnych 13 jakie posiadałem i praktycznie żadną nie potrafiłem odkręcić śruby. Pozostał jedynie klasyczny sposób z użyciem młotka i śrubokręta do pobijania. Męczyłem się praktycznie pół dnia i zdołałem wymienić jedną gumę...
ano mam, ale i tak nie byłem w stanie jej założyć. Czy grzechotką czy zwykłym kluczem, gdyby było miejsce to nie paprałbym, się z tym pół dnia. Dałem tam śruby na imbus i z zakręceniem nie było już tylu problemów.
Gumy wymieniałem i nawet gdzies mam te stare , ale tamte były gładkie . Kupowałem w komplecie z metalowymi podkówkami i są dwa rodzaje , dokładnie chodzi o średnicę drązka , plastików zadnych w komplecie nie było .Sprawdz raz jeszcze srednice drażka , stad pewnie róznica zdań pomiędzy mechanikiem a sprzeawcą .
Zachucały góry
Zasumiały lasy
Ka sie zapodziały starodowne casy
dostałem w sklepie praktycznie to samo co ty Moruso. CO do średnicy drążka to u mnie jest 19 mm i tak też powiedziałem w sklepie. Nie wiem co mówi na ten temat etka, ale w katalogu części są dwa rodzaje gum: do drążka o średnicy 19mm i 21mm.
Co do wyglądu gum, to zmodyfikowałem ich kształt tak aby były gładkie![]()
Trafiłem ostatnio na temat o tulejach wahacza na forum vw golfa http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=207253 i chłopaki pisza zeby wstawiac od S3 tuleje bo są wytrzymalsze. Czy ktos przerabiał ten temat i czy wogóle podpasują do wahacza A3???
1.8T...To nie jeździ...TO LATA
Dokladnie ja rowniez polecam poliuretany zestaw z przesylka 211 zl dzis zakladalem rewelacja !!!![]()
Ostatnio edytowany przez a3gdansk - 21-05-09 o 21:32
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)