Mój diselek czasmi przez cały dzien nie złapie odpowiedniej temperatury ale tak jak piszesz 10km albo i wiecej... Bo to jest taka zalezność jak się nie zagrzeje to sie nie wciska powyżej 2000 obrotów, a jak nie wciśniesz to znowu się nie zagrzeje![]()
Mój diselek czasmi przez cały dzien nie złapie odpowiedniej temperatury ale tak jak piszesz 10km albo i wiecej... Bo to jest taka zalezność jak się nie zagrzeje to sie nie wciska powyżej 2000 obrotów, a jak nie wciśniesz to znowu się nie zagrzeje![]()
ET: I OP-2008 17,17 / II OP-2009 r. 15,64 / III OP-2010 r.15,33 / IV OP-2011r. 15,27 / V OP-2012r. 14,56/ Spot 2014 Konstantynów / 2015 10 URODZINY![]()
A3--> A4--> A5-- > i nastała era SUV ... czarny i biały
|
Proszę ,tylko już nie rozpisujcie się znowu o nagrzewaniu TDI ! BYŁO JUŻ TYLE RAZY! 10km to wynik w normie.
Tym którzy jeszcze śledzą temat chciałem powiedzieć że grupa objawów jakie tu opisałem świadczy o tym że padnięty jest termostat. Ja wymieniłem 4 dni temu na francuskiego werneta i jak na razie działa ok.
koszty to
termostat + oring 27 zł
płyn chłodniczy (1.5 litra koncentratu) 25 zł
robota free
płyn musiałem kupić bo część "oryginalnego" spłynęła do kanału.
Mam silnik APY i mam pytanie odnośnie wymiany , czy termostat jest w tym samym miejscu co w silniku AGN ?
Jaki płyn chłodzący polecacie? ile litrów potrzebuję ? , oraz termostat, czytałem że Wahler ale czy np Vernet też mógł by być ? bo ten pierwszy to u mnie4 w sklepie ok 100zł kosztuje
Jaka jest temperatura otwarcia termostatu dla mojego silnika ? przypominam APY
pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez Djeight - 12-02-09 o 17:00
Moim skromnym zdaniem w silnikach 1.8/1.8T termostaty powinny być dokładnie w tym samym miejscu, choć mogę się mylić
Co do cen to napisałem w moim poprzednim poście, czyli 27zł za Wernet'a z oringiem i 25 zł za 1.5 litra koncentratu (1:1 z wodą destylowaną), powinno wystarczyć jeśli wyłapiesz większość z układu chłodzenia.
Co do temperatury to już gdzieś było i o ile się nie mylę to termostat powinien się otworzyć przy 87 st Celsjusza.
We wszystkich 1.8 termostat jest w tym samym miejscu...
Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig. After a few hours, you realize that he likes it.
Ok dziękuje bardzo za odpowiedzi , wymieniłem termostat i dalej jest to samo , jednak zauważyłem że dzisiaj wskaźnik przez chwilę [ około pół minuty] pokazywał prawidłową temperaturę po czym zaczął wolno opadać , także wniosek mam jeden czujnik temperatury coś wariuje,
w takim wypadku jeszcze jedno pytanie gdzie on się znajduje , w jakimś krućcu wodnym czy w głowicy [ chodzi o czujnik temperatury silnika który steruje wskaźnikiem]
pozdrawiam
Djeight
Mazurskie Biwakowanie r-2009 r-2010 r-2011 r-2012 r-2013 r-2014 r-2015 r-2016 r-2017 r-2018
10 biwaków i starczy.
Ile nagrzewa się około agu do 90 stopni? Jestem świeżo po wymianie termostatu. Stary nie trzymał 90 stopni. Nowy raczej nie powala. 90 stopni po 7km. U ojca w Passacie b4 (benzyna) 90 stopni łapie po dużo szybciej. Te 7km to dużo czy normalne?
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)