Piotrze, jak to jest, musi byc ten strazak w firmie czy nie musi, bo nie wiem czy isc na szkolenie czy odpuscic?
Piotrze, jak to jest, musi byc ten strazak w firmie czy nie musi, bo nie wiem czy isc na szkolenie czy odpuscic?
Najlepsza ochrona lakieru folią PPF | Bezbarwna folia ochronna z 10 letnią gwarancją. Zapytaj o specjalną ofertę dla klubu A3 w CAROK.pl Kalisz. Folie ochronne to dużo lepsze zabezpieczenie lakieru niż ceramiczna ochrona lakieru
|
Odpuść. Zamieniono zapis i nie stosuje się już przepisów o ochronie p-poż, które wymagały szkoleń organizowanych przez jednostki straży pożarnej lub inne podmioty z programem szkoleń zaaprobowanym przez Komendanta Głównego PSP. Teraz jako pracodawca dokładasz starań aby w możliwie bezpieczny sposób organizować pracę. Zawsze możesz zatrudnić strażaka albo firmę zewnętrzną zajmującą się BHP zatrudniającą strażaka i jesteś w porządku wobec wymogów prawa.
Look for me i moje zautomatyzowane szalone 90KM latające po 3mieście...
nie kazdego stac na ori profi kij![]()
![]()
ale to prawo polskie jest poje...., a jak drecha by zlapali i mialby kij w Beemce to by nic nie powiedzieli bo strach by im nie pozwolil :/
powodzenia zycze Tomeek, obys sie wykrecil z tego. pozdro
Chcesz sprawdzić swój kosztorys z OC sprawcy czy nie został zaniżony przez TU? kontakt w linku poniżej
http://www.a3-club.net/forum/showthr...25#post1267825
na podstawie niskiej szkodliwosci czynu nawet jak bedzie winny to prokurator moze odstapic od wymierzenia kary!! wogole, prokuratura moze odmowic wszczecia postepowania... heheh bylem z kolega w USA i ten lujas stwierdzil ze na pamiatke po naszych wyczynach tam ( nasz kolega amerykanin nigdy nie byl z nami na piwie w knajpie bo nie mogl do niej wejsc nawet- od 21 lat) wezmie sobie pocisk od jego karabinu M4! Lotnisko w NY- udało sie, przesiadka w Praryżu, jego bagaż polecial innym samolotem. JAk wrocil na Okecie, to nasze szpecuchy go znalazly jak mieli mu na Ławice wysylac walizke! zadzwonila pani z prokuratury ze ma sie wstawic na lotnika bo prawdopodobnie w jego walizce jest pocisk- trzeba ja otworzyc, on powiedzial ze myslal ze to luska. Prokuratura odeslala pocisk do zniszczenia a on bez zadnych konsekwencji!!!
Wszystko zależy od tego jaka linie obrony przyjmie Tomeek! jak nie skakl do policjantow nie powinni mu nic zrobic! Wlasnie, ze wzgledu na to ze nigdy nie byl karany! To bardzo ważne w takich sytuacjach. Lipa ze wogole taki kij woził, przeciez to chyba jasne ze mozna miec za to dym, no ale ignorantia iuris nocet!
Ja mam kij do krykieta owiniety drutem kolczastym, mam w domu duzy kominek i musze palenisko od czasu do czasu nim przeorac typowy "pogrzebacz kominkowy"
..... za szybcy się wściekli ....
mateuszym mam wrażenie, że mylisz postępowanie karne z postępowaniem w sprawach o wykroczenia.
Przeczytaj to:
i tyle w temacie umorzeniaustawa o broni i amunicji
Art. 51 ust.5 Orzekanie w sprawach, o których mowa w ust. 1-4, następuje w trybie przepisów o postępowaniu w sprawach o wykroczenia.
tutaj to już tworzysz nowe kpk
Ostatnio edytowany przez Piotrek.1781 - 16-02-09 o 17:52
Witam mam pytanie? Zakupiłem w listopadzie zeszłego roku felgi. Facet wystawiał na allegro. Aukcja się skończyła ofert kupna nie było. Zadzwoniłem do faceta potem kontaktowałem się mailowo. Dostałem fotki oraz zapewnienie że felgi są trochę porysowane ale można na nich spokojnie jeździć. To link do aukcji: http://paa.pl/felgi_audi_tt_18_cali_...468394041.html a to fragment maila w którym facet zapewnia mnie o jakości towaru: "Jezeli chodzi o stan felg to maja tylko te kraweznikowe otarcia i jak Pan uwaza mozna to zrobic bez lakierowania calych felg a jedynie rantow i koszt za 3 felgi bo jedna to ideal nie bedzie wiekszy jak 100zl wiec ma Pan za kwote 1400zl 18calowe oryginalne audikowskie felgi". Ostatecznie dogadałem szczegóły i kupiłem po za allegro. Felgi przyszły niestety po oględzinach okazało się że jedna felga jest nie oryginalna. Zadzwoniłem, sprzedawca twierdził że nic o tym nie wiedział ale wobec tego odda mi 150zł. Tak tez się stało. Wykonał przelew na kwotę 150zł. Jednak dziś wyciągnąłem dwie felgi i zawiozłem do warsztatu gdzie regenerują (malowanie piaskowanie uzupełnianie ubytków). Facet powiedział że felgi są popękane i do tego jedna była spawana i ma straszne bicie!!! Oczywiście możliwa jest regeneracja ale kwestia kosztów. Wiadomo tez że felga nie będzie już jak nowa i łatwo o pękniecia. Moje pytanie jest następujące. Czy mam jakieś podstawy prawne by ubiegać się zwrotu kosztów tych felg lub rekompensaty finansowej?
Powtórzę ponownie że dysponuję jedynie rozmowami mailowymi i jakąś przez skype. Posiadam przelewy na konto sprzedawcy. Felg nie kupiłem przez allegro tylko po za. Do sprzedawcy nie dzwoniłem bo chce najpierw upewnić się że mam podstawy prawne do tego żeby czegoś żądać. Czy powinienem nagrywać rozmowę ze sprzedawcą jeśli zadzwonię?
Piotrek.1781 mam takie pytanie czy jeżeli przez dwa lata pracowalem na umowę-zlecenie osiagajac dochody powyzej najnizszej sredniej krajowej to czy te dwa lata pracy licza mi sie do lat pracy? a jeżli to czy ten pracodawca u którego pracowałem na umowę-zlecenie musi mi wystawic swiadectwo pracy za ten okres?
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)