Strona 45 z 132 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 441 do 450 z 1315

Temat: Pytania do naszego prawnika klubowego

PITERd's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2006
    Miasto
    Kalisz k/krainy Lisków
    Auto
    Subar
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    raz

Domyślny

Piotrze, jak to jest, musi byc ten strazak w firmie czy nie musi, bo nie wiem czy isc na szkolenie czy odpuscic?
    Najlepsza ochrona lakieru folią PPF | Bezbarwna folia ochronna z 10 letnią gwarancją. Zapytaj o specjalną ofertę dla klubu A3 w CAROK.pl Kalisz. Folie ochronne to dużo lepsze zabezpieczenie lakieru niż ceramiczna ochrona lakieru

Data dołączenia
    Oct 2008
    Miasto
    Busko-Z./Kraków
    Auto
    Audi + ABT
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Piotrek.1781 Pokaż post
    Ja proponowałbym mówić, że ten kij w żaden sposób nie przypomina kija bejsbolowego
    Tak też Piotrku bede chciał sie bronic ale pech chciał i ten kij niestety przypomina bejsbolowy :/ zobaczymy jak sie sprawa potoczy jak narazie czekam na wezwanie na przesłuchanie
    Ostatnio edytowany przez Tomeek - 13-02-09 o 18:34

Mielczar's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2008
    Miasto
    Gdańsk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez PITERd Pokaż post
    Piotrze, jak to jest, musi byc ten strazak w firmie czy nie musi, bo nie wiem czy isc na szkolenie czy odpuscic?
    Odpuść. Zamieniono zapis i nie stosuje się już przepisów o ochronie p-poż, które wymagały szkoleń organizowanych przez jednostki straży pożarnej lub inne podmioty z programem szkoleń zaaprobowanym przez Komendanta Głównego PSP. Teraz jako pracodawca dokładasz starań aby w możliwie bezpieczny sposób organizować pracę. Zawsze możesz zatrudnić strażaka albo firmę zewnętrzną zajmującą się BHP zatrudniającą strażaka i jesteś w porządku wobec wymogów prawa.

Look for me i moje zautomatyzowane szalone 90KM latające po 3mieście...

ADIwlkp's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2008
    Miasto
    Pyrlandia
    Auto
    Impreza WRX
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

nie kazdego stac na ori profi kij
    ale to prawo polskie jest poje...., a jak drecha by zlapali i mialby kij w Beemce to by nic nie powiedzieli bo strach by im nie pozwolil :/
    powodzenia zycze Tomeek, obys sie wykrecil z tego. pozdro
    Chcesz sprawdzić swój kosztorys z OC sprawcy czy nie został zaniżony przez TU? kontakt w linku poniżej
    http://www.a3-club.net/forum/showthr...25#post1267825

Piotrek.1781's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2006
    Miasto
    :)
    Auto
    Model
    Inny
    Silnik
    1.6 AEH
    Podziękował
    6 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez mateuszym Pokaż post
    Wiesz, jak nie byłes karany ( rozboje, pobicia ) to powinno wszystko być umorzone
    a na jakiej podstawie widzisz takie umorzenie?

Cytuj Oryginalnie napisane przez Barman Pokaż post
    A orientujesz się może ile kosztuje załozenie takiej sprawy i ile może trwać? bo nie wiem czy sie opłaca włóczyć po sądach jak naprawa wyniesie z 300 zl
    30 zł, sprawa jest prosta także długo nie powinna trwać
    Ostatnio edytowany przez Piotrek.1781 - 16-02-09 o 13:33

mateuszym's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2009
    Miasto
    Jarocin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T ARZ

Domyślny

na podstawie niskiej szkodliwosci czynu nawet jak bedzie winny to prokurator moze odstapic od wymierzenia kary!! wogole, prokuratura moze odmowic wszczecia postepowania... heheh bylem z kolega w USA i ten lujas stwierdzil ze na pamiatke po naszych wyczynach tam ( nasz kolega amerykanin nigdy nie byl z nami na piwie w knajpie bo nie mogl do niej wejsc nawet- od 21 lat) wezmie sobie pocisk od jego karabinu M4! Lotnisko w NY- udało sie, przesiadka w Praryżu, jego bagaż polecial innym samolotem. JAk wrocil na Okecie, to nasze szpecuchy go znalazly jak mieli mu na Ławice wysylac walizke! zadzwonila pani z prokuratury ze ma sie wstawic na lotnika bo prawdopodobnie w jego walizce jest pocisk- trzeba ja otworzyc, on powiedzial ze myslal ze to luska. Prokuratura odeslala pocisk do zniszczenia a on bez zadnych konsekwencji!!!

Wszystko zależy od tego jaka linie obrony przyjmie Tomeek! jak nie skakl do policjantow nie powinni mu nic zrobic! Wlasnie, ze wzgledu na to ze nigdy nie byl karany! To bardzo ważne w takich sytuacjach. Lipa ze wogole taki kij woził, przeciez to chyba jasne ze mozna miec za to dym, no ale ignorantia iuris nocet!

Ja mam kij do krykieta owiniety drutem kolczastym, mam w domu duzy kominek i musze palenisko od czasu do czasu nim przeorac typowy "pogrzebacz kominkowy"
    ..... za szybcy się wściekli ....

Piotrek.1781's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2006
    Miasto
    Auto
    Model
    Inny
    Silnik
    1.6 AEH
    Podziękował
    6 razy

Domyślny

mateuszym mam wrażenie, że mylisz postępowanie karne z postępowaniem w sprawach o wykroczenia.
    Przeczytaj to:

ustawa o broni i amunicji

Art. 51 ust.5 Orzekanie w sprawach, o których mowa w ust. 1-4, następuje w trybie przepisów o postępowaniu w sprawach o wykroczenia.
    i tyle w temacie umorzenia

Cytuj Oryginalnie napisane przez mateuszym Pokaż post
    nawet jak bedzie winny to prokurator moze odstapic od wymierzenia kary!!
    tutaj to już tworzysz nowe kpk
    Ostatnio edytowany przez Piotrek.1781 - 16-02-09 o 17:52

strikerbest's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2008
    Miasto
    Łódź
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU
    Podziękował
    18 razy

Domyślny

Witam mam pytanie? Zakupiłem w listopadzie zeszłego roku felgi. Facet wystawiał na allegro. Aukcja się skończyła ofert kupna nie było. Zadzwoniłem do faceta potem kontaktowałem się mailowo. Dostałem fotki oraz zapewnienie że felgi są trochę porysowane ale można na nich spokojnie jeździć. To link do aukcji: http://paa.pl/felgi_audi_tt_18_cali_...468394041.html a to fragment maila w którym facet zapewnia mnie o jakości towaru: "Jezeli chodzi o stan felg to maja tylko te kraweznikowe otarcia i jak Pan uwaza mozna to zrobic bez lakierowania calych felg a jedynie rantow i koszt za 3 felgi bo jedna to ideal nie bedzie wiekszy jak 100zl wiec ma Pan za kwote 1400zl 18calowe oryginalne audikowskie felgi". Ostatecznie dogadałem szczegóły i kupiłem po za allegro. Felgi przyszły niestety po oględzinach okazało się że jedna felga jest nie oryginalna. Zadzwoniłem, sprzedawca twierdził że nic o tym nie wiedział ale wobec tego odda mi 150zł. Tak tez się stało. Wykonał przelew na kwotę 150zł. Jednak dziś wyciągnąłem dwie felgi i zawiozłem do warsztatu gdzie regenerują (malowanie piaskowanie uzupełnianie ubytków). Facet powiedział że felgi są popękane i do tego jedna była spawana i ma straszne bicie!!! Oczywiście możliwa jest regeneracja ale kwestia kosztów. Wiadomo tez że felga nie będzie już jak nowa i łatwo o pękniecia. Moje pytanie jest następujące. Czy mam jakieś podstawy prawne by ubiegać się zwrotu kosztów tych felg lub rekompensaty finansowej?
    Powtórzę ponownie że dysponuję jedynie rozmowami mailowymi i jakąś przez skype. Posiadam przelewy na konto sprzedawcy. Felg nie kupiłem przez allegro tylko po za. Do sprzedawcy nie dzwoniłem bo chce najpierw upewnić się że mam podstawy prawne do tego żeby czegoś żądać. Czy powinienem nagrywać rozmowę ze sprzedawcą jeśli zadzwonię?

Piotrek.1781's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2006
    Miasto
    Auto
    Model
    Inny
    Silnik
    1.6 AEH
    Podziękował
    6 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez strikerbest Pokaż post
    Czy powinienem nagrywać rozmowę ze sprzedawcą jeśli zadzwonię?
    a po co?

ułe's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2007
    Miasto
    Oświęcim
    Auto
    Vw CC
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0TDI CFFB
    Podziękował
    44 razy

Domyślny

Piotrek.1781 mam takie pytanie czy jeżeli przez dwa lata pracowalem na umowę-zlecenie osiagajac dochody powyzej najnizszej sredniej krajowej to czy te dwa lata pracy licza mi sie do lat pracy? a jeżli to czy ten pracodawca u którego pracowałem na umowę-zlecenie musi mi wystawic swiadectwo pracy za ten okres?

Strona 45 z 132 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)

Zasady postowania