tak wiem ze olej hula na luzie , ale chodziło o to żeby drastycznie to opisac, jednak podczas jazdy na luzie s aiweksze różnice temperatór jak na postoju, i podczs dłuższej jazdy na luzie te turbo szybcie sie zajedzie...czyba z sie myle..>????
tak wiem ze olej hula na luzie , ale chodziło o to żeby drastycznie to opisac, jednak podczas jazdy na luzie s aiweksze różnice temperatór jak na postoju, i podczs dłuższej jazdy na luzie te turbo szybcie sie zajedzie...czyba z sie myle..>????
|
toma126 11 lat jeździsz a nie rozumiesz.. :/ chyba że to napisałeś na przekór...
generalnie chodzi o to że doświadczony kierowca który nabrał odpowiednich nawyków zjeżdżając na luzie (bądź pokonując zakręt na luzie) w niebezpiecznej sytuacji(czyt. poślizg) zdąży jeszcze wrzucić bieg i opanować auto...
prawie pewnym jest że niedoświadczonego taka sytuacja zaskoczy i będzie wciskał pedał gazu bez celui prawie pewnym jest że poślizgu nie opanuje...
![]()
wiem o co chodzi![]()
w szczególności miałem na myśli lato lub gdy jest sucho
jeśli chodzi o porę zimową lub deszczową zawsze hamuję silnikiem![]()
Wszystko pięknie, ale niech ktoś tylko mi napisze, czy zamiast hamowania silnikiem, jak będę hamował nożnym, żeby oszczędzić jak piszecie dwumas, rozrząd i sprzęgło, to czy dojazd na półsprzęgle nie wykończy szybciej sprzęgła niż hamowanie silnikiem.
Rozumiecie moje pytanie?Muszę to wiedzieć bo nie wiem jakie hamowanie mam wybrać na co dzień po mieście. Pzdr.
Ludzie ale Wy macie problemy....
Widzisz z daleka ze jest czerwone to puszczasz noge z gazu i jedziesz.... dojezdzasz - wciskasz hamulec ... sprzegło ... wyzucasz bieg i stoisz i czekasz na zielone!
Co za teorie z polsprzegłem....? po jakiego ... takie kombinowanie?
Moze jeszcze stac na swiatłach i trzymac na biegu i sprzegle co?
leviatanm
A ja dodałbym na końcu zaciągnięcie ręcznegoTaki dobry nawyk z ciężarówki
![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)