Strona 58 z 147 PierwszyPierwszy ... 848565758596068108 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 571 do 580 z 1464

Temat: Klimatyzacja, czyszczenie, serwis, problemy

1977andrzej's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2008
    Miasto
    warszawa
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AEH

Domyślny

Witam. Ponieważ sam miałem problemy z klimą więc podzielę sie swoimi doświadczeniami co może dać odpowiedź na kilka poniższych postów.
    1. dziwne warkotanie, zmieniające się wraz z obrotami lub występujące czasami - możliwe uszkodzenie płytki zaworów w sprężarce (dość kosztowne). Wymiana może się zamknąć tylko na tej płytce...ale jeśli pojeździmy dłużej to części tej płytki mogą pociąć w środku całą obudowę spreżarki i też bedzie do wywalenia (przy ewentualnej regeneracji).
    2. smarowanie - spec, który robił mi punkt 1 powiedział, że czynnik chłodzący ma za zadanie również smarować spreżarkę. Zatem jeżdżenie na pustej lub bardzo opróżnionej klimie spowoduje wcześniej czy pożniej zatarcie sprężarki.

Mongo2001's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2008
    Miasto
    Suchy LAS k/Poznania
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

hm... Ale jakby cos trzaskało w sprężarce to powinna dostawac drobnych wibracji... Położyłem dłoń na spręzarce i nie czułem zeby cos w środku sie obijało... Myśkałem tez moze ze to cos z kólkiem moze byc....

larius's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2007
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    The Revenant
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0T CCZA
    Podziękował
    20 razy

Domyślny

Ale to w końcu jest odgrzybianie układu nawiewów, czy oczyszczanie wnętrza. Bo w końcu nie wiem co jest co ? Mówią, że ozonowanie to czyszczenie kabiny, a wentylacje i tak jakimiś chemikaliami trzeba.
    Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig. After a few hours, you realize that he likes it.

malik's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2007
    Miasto
    warszawa
    Auto
    Mam dres :)
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    45 razy

Domyślny

Mi nigdzie nie psikal, tylko wlaczyl ozonator na 15 minut i po imprezie. Ale nie bral pieniedzy za napelnienie czynnika, bo jak zdiagnozowal (zreszta poprawnie) nie dzialaja wentylatory.

monik's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2008
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    zielone
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    13 razy

Domyślny

A ja w końcu sobie sama wymieniłam filtr kabinowy i wyczyściłam klimatyzację, kupiłam środek do tego, wpuściłam bezpośrednio do kanału dolotowego i jest ok. Smród zniknął, wszystko działa jak trzeba Cała operacja (na częściach z Norauto) - 35 zł środek do czyszczenia i 45 zł filtr z węglem aktywnym.
    Best ET: 14.764@1/4mile

malik's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2007
    Miasto
    warszawa
    Auto
    Mam dres :)
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    45 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez monik Pokaż post
    A ja w końcu sobie sama wymieniłam filtr kabinowy i wyczyściłam klimatyzację, kupiłam środek do tego, wpuściłam bezpośrednio do kanału dolotowego i jest ok. Smród zniknął, wszystko działa jak trzeba Cała operacja (na częściach z Norauto) - 35 zł środek do czyszczenia i 45 zł filtr z węglem aktywnym.
    A u mnie nieprzyjemny zapach jest w momencie kiedy wchodze do auta. A pozniej ok... Hmm moze tez musze sam sobie poprawic? Co to za srodek Monika?

MLK's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2008
    Miasto
    WPR
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez malik Pokaż post
    A u mnie nieprzyjemny zapach jest w momencie kiedy wchodze do auta. A pozniej ok... Hmm moze tez musze sam sobie poprawic? Co to za srodek Monika?
    Bo się chłopie przyzwyczajasz do tego zapachu, potem to Cię tylko głowa może boleć po dłuższej jeździe. Zresztą nawet jak nie czuć to może być grzyb, a potem ludzie się dziwią czemu mają zatoki chore i zawroty głowy...

Tylko jeden taki klub - Visca el Barca!

monik's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2008
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    zielone
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    13 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez malik Pokaż post
    kupiłam dokładnie ten środek (był on dodatkowo zapakowany w pudełko o tym samym kolorze):

Best ET: 14.764@1/4mile

gajeskitrw's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2009
    Miasto
    Ostrowiec Sw.
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN

Domyślny

panowie a ja ,mam taki problem iz po wlaczeniu klimu na wolnych obrotach okej, a pozniej jak zaczne dodawac gazu lub przyspieszac zaczyna wydawac dziwny klekot...ale gdy obroty wroca do normy nic sie nie dzieje...co to moze byc?

karutkowski's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2009
    Miasto
    Łomża
    Auto
    Honda
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

Witam. Nie włącza mi się sprężarka klimatyzacji. Klima jest nabita i szczelna. Komputer nie pokazał żadnych błędów. Dodam jeszcze, że dmuchawa mimo ustawienia ręcznego lubi raz przyśpieszać raz zwalniać. Na auto jest to samo. Wiecie może w czym tkwi problem?

Strona 58 z 147 PierwszyPierwszy ... 848565758596068108 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Zasady postowania