Strona 10 z 103 PierwszyPierwszy ... 891011122060 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 91 do 100 z 1025

Temat: [8L] Notlauf

Mongo2001's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2008
    Miasto
    Suchy LAS k/Poznania
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

Czy kazde a3 ma mozliwosc przejscia w tyrb notlauf? Chodzi mi o to czy moj AGR posiada takie cos poniewaz nie mam komp. pokładowego i nie wiem czy moze u mnie cos takiego wystapic. Dodam ze wczoraj jadac do pracy przy 100 nagle uciekło mi jakies 40 koni a wracajap po południu juz do domu wszystko było ok. Czy to mogło byc wina filtra paliwa badz powietrza? Przyznam szczerze ze autko mam od miesiaca i te dwa filtry jeszcze nie były wymieniane. W tyg. napewno zostana wymienione. PozdR

Miro's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2005
    Miasto
    Kraków i okolice
    Auto
    Biały Smok
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0T CCZA
    Podziękował
    129 razy

Domyślny

mongo, oczywiscie ze moze, a FIS nie ma nic do tego, teoretycznie powinna ci sie zaswiecic kontrolka swiec zarowych, oznajmiajaca przejscie silnika w tryb awaryjny ale niekoniecznie
    wystarczylo zgasic silnik i znowu zapalic i juz powinno byc wporzadku, trzeba auto podpiac pod komputer i sprawdzic moze sa jakies zapisane bledy, reszta to na razie gdybanie
    Nie pomagam na PW, nie muszę
    Od tego jest forum i tematy na nim

netes's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2008
    Miasto
    -
    Auto
    Audi
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    23 razy

Domyślny

Miro, a czy to czy kontrolka się zaświeca czy nie jest może zależne od jakiegoś ustawienia kodowania w komputerze? Bo mi się nigdy nie zapala, a dobrze by było.

Miro's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2005
    Miasto
    Kraków i okolice
    Auto
    Biały Smok
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0T CCZA
    Podziękował
    129 razy

Domyślny

z tego co pamietam w instrukcji do 8l pisalo mniej wiecej tak " kontrolka swiec zarowych oznacza bledu w sterowaniu silnikiem" jak sie zaswieca moc auta spada nieznacznie,auto przechodzi w tryb awaryjny, nalezy niezwlocznie udac sie do ASO.
    widomo ze najczesci=j jak miga to jest czujnik stopu, ale..
    ja mialem osobisci w AGR, migala mi, podpialem pod vaga, bledy pompy wtryskowej, lalem kiepskie paliwo, czyscilem caly uklad, skasowalem, przestala migac, znowu zaczela, te same bledy, skasowalem itd
    zaraz po chipie tez mi migala, komputer zglupial, dostal jakies dziwne info, po skasowaniu juz bylo ok.
    ale pomimo tych bledow i migania kontrolki, nigdy nie zauwazylem zeby auto bylo slabsze
    Nie pomagam na PW, nie muszę
    Od tego jest forum i tematy na nim

jahred6's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2009
    Miasto
    Kraków
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI AXR

Domyślny

Witam, od jakiegoś czasu mam problem z Notlauf'em, przy obrotach 3000 / 3500 wyłącza się dość płynnie bez szarpnięć turbina. To jest jedyny obiaw, nie mam żadnych szarpnięć podczas dodawania gazu, przy przyspieszaniu. Byłem dzisiaj w serwisie Seata no i po podpieciu do komputera i zczytaniu błędów - gość powiedział - że nie wiadomo w którą stronę jest - nazwał to przestawieniem - czy jakoś tak - że turbo do czyszczenia i ewentualnie zaworek N75 - wycenił mi czyszczenie na 500zł a n75 używany za 200 zł - 250 zł. Piszę tu bo błędu konkretnie wskazującego winowajce nie było... więc wolę się zapoznać z waszmymi opiniami - co robić ?

netes's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2008
    Miasto
    -
    Auto
    Audi
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    23 razy

Domyślny

N75 nowy kupisz za 140zł, a za 500zł to sobie zregenerujesz turbinę, a nie tylko wyczyścisz tak więc lepiej zmień mechanika. Masz blisko do Compsportów, przejedź się tam i niech Ci zdiagnozują autko, diagnoza to koszt 100zł.

jahred6's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2009
    Miasto
    Kraków
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI AXR

Domyślny

Cena wydawała mi się normalna bo silniki z pompowtryskami mają troszkę bardziej skomplikowane. No u mnie jest problem z ograniczonym zaufaniem do mechaników dlatego wole ASO - Seata mam blisko no i ceny w porównaniu z Audi ponoć mniejsze. Szczerze nie wiem jak się za to zabrać... i gdzie - przede wszystkim.

netes's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2008
    Miasto
    -
    Auto
    Audi
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    23 razy

Domyślny

Turbo w silnikach z pompowtryskami nie różni się niczym od turbo w silnikach na pompie (pomijając AGR). Wszystkie mają zmienną geometrię i czyści się je tak samo

jahred6's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2009
    Miasto
    Kraków
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI AXR

Domyślny

No to co gość mi wkręca ? No nic w piątek robię to w aso i potem zobaczymy...

Marian5x5's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2009
    Miasto
    Sosnowiec / Hiszpania
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ATD
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez jahred6 Pokaż post
    Cena wydawała mi się normalna bo silniki z pompowtryskami mają troszkę bardziej skomplikowane. No u mnie jest problem z ograniczonym zaufaniem do mechaników dlatego wole ASO - Seata mam blisko no i ceny w porównaniu z Audi ponoć mniejsze. Szczerze nie wiem jak się za to zabrać... i gdzie - przede wszystkim.
    zaufanie zaufaniem wszedzie pracuja ludzie zalezy na jakich trafisz w warsztacie u prywaciaza czy w ASO, to jest moje zdanie ........
    MARIAN5X5

Strona 10 z 103 PierwszyPierwszy ... 891011122060 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)

Zasady postowania