Strona 22 z 86 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 211 do 220 z 857

Temat: Ubezpieczenie auta

Sarpedon's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2008
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    N/A
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    raz

Domyślny

U mnie na razie najtaniej wychodzi Hestia (OC+AC+ASS+NNW), niestety koło 2100. Za to roześmiałem się jak podali mi cenę w Uniqa - 8800 (A3 2002). Mam poniżej 25 lat, jest też współwłaściciel mający 60% zniżki na OC, a w Hestii teraz jest przechodzenie zniżek z OC na AC. To najniższa stawka w porównaniu z innymi ubezpieczycielami.

hyden's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2008
    Miasto
    Piekary Śląskie
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Dorotek Pokaż post
    Dowiem sie dzis jak to jest w 100%. Wdczoraj Hestia odpowiedziala mi, ze traca wszyscy, lacznie z ciocia
    bede wdzieczny

mati6's Avatar
    Data dołączenia
    May 2008
    Miasto
    jelenia góra
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Dorotek Pokaż post
    Dowiem sie dzis jak to jest w 100%
    Fajnie będzie się dowiedzieć jak to jest dokładnie.

Mi chodzi tylko o to, że jak zawieram ubezpieczenie z firmą B, pokazuje im zniżki z poprzedniej firmy A (w ramach tego, że zniżki przechodzą) to oni je uznają i w tej firmie od nowa toczy się historia ubezpieczenia na dane auto i tyle.

Nie sądzę żeby firma B po roku czasu znowu poprosiła mnie o zaświadczenie o stanie przebiegu ubezpieczenia w firmie A (w której ewentualnie powstało jakieś odszkodowanie).

Nie wiem, nie znam się na przepisach ubezpieczycieli, piszę to tylko na podstawie prostego rozumowania (może i błędnego)

Dorotek's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2006
    Miasto
    Sopot
    Auto
    Tigra--> A3 --> 320d --> Tytyrytyty --> ?
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

Sluchajcie dzis mialam za duzo pracy i szczerze powiem, ze zapomnialam. Teraz mam wolne do poniedzialku, ale prosze przypomnijcie mi w niedziele to w poniedzialek ogarne ten temat.
    Jesli chodzi o znizki, to w przypadku szkody musisz udowodnic, ze w momencie zawierania ubezpieczenia miales prawo do korzystania z danego poziomu znizek. Jesli masz 8 lat bezszkodowej jazdy(tyle potrzeba na max znizki), a co rok ubezpieczales sie w innej firmie, to musisz uzyskac zaswiadczenie z kazdej jednej ubezpieczalni, ze jak sie u nich ubezpieczales, to nie miales szkody.
    A jak jest z sytuacja ciocia-wujek-znizki-bratanek, to w pon zadzwonie do magikow ubezpieczeniowych i powiem wam jak jest w teorii i praktyce . Bo w teorii, to znizki traca wszyscy, a jak w praktyce to sie dowiemy.
    Grzeczne dziewczynki idą do nieba, niegrzeczne mają niebo na ziemi...

deCks's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2008
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    szkoda ze Skoda
    Model
    Inny
    Silnik
    1.9TDI ALH

Domyślny

na zdrowy rozum, jesli dobrze zrozumialem sytuacje to
    samochod a: wujek i cioca
    samochod b wujek i chlopak.

wujek 40 %
    ciocia 60%
    chlopak 0%

samochod B ma szkode chlopak dostaje zwyzke 10% i wujek dostaje -10% znizki, zostaje mu 30%

samochod A po roku: 60 znizek cioci i juz nie 40 a 30 procent wujka. ubezpieczenie pojdzie w gore.
    samochod B: chlopak 10 procent ZWYZKI i 30 procent znizki wujka.

hyden's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2008
    Miasto
    Piekary Śląskie
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez deCks Pokaż post
    na zdrowy rozum, jesli dobrze zrozumialem sytuacje to
    samochod a: wujek i cioca
    samochod b wujek i chlopak.

wujek 40 %
    ciocia 60%
    chlopak 0%

samochod B ma szkode chlopak dostaje zwyzke 10% i wujek dostaje -10% znizki, zostaje mu 30%

samochod A po roku: 60 znizek cioci i juz nie 40 a 30 procent wujka. ubezpieczenie pojdzie w gore.
    samochod B: chlopak 10 procent ZWYZKI i 30 procent znizki wujka.
    fajnie to rozpisałes ciewak jestem co DoroteK na to
    Jeszcze pytanie co do tego jesli mam szkode to wujek traci tylo 10 % czy całość, czy ewentualnie zalezy to od rodziaju stłuczki

TeeVar's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2008
    Miasto
    ???
    Auto
    0000
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    raz

Domyślny

Napewno traci 10% a na jak dlugo to zalezy od firmy ubezpieczajacej.

Jak dla mnie to za bardzo kombinujesz.
    Podstawowa prawda o ludziach jest taka, że wszyscy kłamią. Jedyna zmienna to dlaczego.

Dorotek's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2006
    Miasto
    Sopot
    Auto
    Tigra--> A3 --> 320d --> Tytyrytyty --> ?
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

Ok, juz sie dowiedzialam jak to wyglada w towarzystwach ubezp z ktorymi wspolpracujemy i powiem jedno... jak sie bedziesz ubezpieczal, to dokladnie sie dowiedz od agenta . Okazalo sie, ze u nas (ja pracuje na tzw. pakietach dealerskich-tam sa troszke inne warunki), znizki traca wszyscy tylko w PZU. U nas w Hestii, Allianz i Generali kazde auto jest traktowane osobno-czyli zwyzka dla chlopaka i utrata czesci znizek dla wujka(ile i na ile zalezy od tego ile lat sie wujek ubezpieczal i od towarzystwa ubezp), znizki dla cioci zostaja. Jesli chodzi o ubezp nie w pakiecie dealerskim to babka z Hestii powiedziala, ze traca wszyscy, ale nie wiem na ile jej teraz wierzyc . Jedyna opcja, to dowiedziec sie dokladnie u agenta, u ktorego bedziesz sie ubezpieczal, bo ja Ci nie dam gwarancji jak bedzie.
    Grzeczne dziewczynki idą do nieba, niegrzeczne mają niebo na ziemi...

jerzu's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2007
    Miasto
    Łódź
    Auto
    Audi A3 8Y
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    70 razy

Domyślny

czy ktoś się orientuje jak jest z ubezpieczeniem autka po przekładce? można normalnie wykupić AC? bo zakładam że OC to nie problem

robinnn's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2008
    Miasto
    Ruda Śląska
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF

Domyślny

jako , że ojcu kończy się OC , pozwoliłem sobie porównać oferty na rynku , wybór padł na towarzystwo AXA , przy okazji zapytałem jak oni weryfikują dane które podajemy czy to na stronie czy przez telefon . Odpowiedź była zaskakująca , ale oni to sprawdzają dopiero w momencie spowodowania przez nas wypadku . Wychodzi na to , że można tam troche pozmyślać z tymi zniżkami , choć jest to oczywiście ryzykowne

Nawiasem mówiąc , za OC + AC wyszło mi na moje A3 99 AHF niecałe 700 zł , z tym że z maks zniżkami , jak tylko skończy mi sie w HDI uderzam do AXA

Strona 22 z 86 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Zasady postowania