A ja mam pytanie co do niepopularnych marek
Np.Taki Lancer Evo 8/9 w ktorego ktos jeszcze wlozyl kilkadziesiat tysiecy
Jak to wycenic na AC? I czy w ogole maja w cennikach takie auto?
A ja mam pytanie co do niepopularnych marek
Np.Taki Lancer Evo 8/9 w ktorego ktos jeszcze wlozyl kilkadziesiat tysiecy
Jak to wycenic na AC? I czy w ogole maja w cennikach takie auto?
Było: A3 8l, S3 8l, Evo IX, Evo X; F10; A6 c7 3.0bTDI 380KM@770NM; W212 E63s 700KM@1000NM
Obecnie: S1000XR | A4 Allroad 8W9 | Jeep WJ 4,7 V8 | Fiat 126p 1982 | -> soon...
|
Zalezy co rozumiesz przez "kilkadziesiat tysiecy". Jezeli jes to sprzet CA czy jakies felgi to raczej nie powinno byc z tym problemu. Trudno abyc ubezpieczal przerobki mechaniczne. Jest to doubezpieczenie auta. Nie wiem czy wszystkie towarzystwa oferuja taka usluge. Jest tez limit takiego doubeypieczenia.
Podstawowa prawda o ludziach jest taka, że wszyscy kłamią. Jedyna zmienna to dlaczego.
Najlepiej wówczas przedłożyć faktury takich modyfikacji lub wykonać wycenę pojazdu + wyposażenie nieseryjne. Obojąć wówczas wszystko jedną sumą ubezpieczenia.
Sama opcja ubezpieczenia dodatkowego wyposażenie na pewną kwotę nie jest niestety opłacalna przy wypłacie odszkodowania.
Pozdrawiam
arielka
Dodano:
Doubezpieczenie to zupełnie inna kwestia.
Dodano:
Racja, najważniejszy jest dobry i satysfakcjonujący produkt![]()
Ostatnio edytowany przez arielka - 11-07-09 o 09:57 Powód: Automatyczne łączenie postów
BFC 2.6, A4 B6 3.0, A4 B7 2.0, TE510
Zapraszam i służę pomocą
Pozdrawiam
arielka
BFC 2.6, A4 B6 3.0, A4 B7 2.0, TE510
Witam. Chciałbym zapytać czy jakiekolwiek TU respektują zniżki OC/AC jakie posiadało się za granicą? Za niedługo wracam z Norwegii do Polski. Miałem tu tzw. bonus 30% na ubezpieczenie. Czy w jakimkolwiek polskim TU dadzą mi dzięki temu zniżkę? Dodam że mam również zarejestrowany na siebie od dwóch lat samochód w Polsce, ubezpieczony OC/AC w Benefii (wyjeżdżając zostawiłem samochód ojcu, który go użytkuje bez przepisania na siebie).. ale dwa lata w Benefii to chyba mniejsze zniżki niż 30%? Pytam bo chciałem kupić A3 z 2003 roku i jak zobaczyłem koszty ubezpieczenia to się lekko zdziwiłem.. prawie dwa razy wyższe niż na rok starsze auto tej samej klasy które mam obecnie..
Chciałbym wszystkim odradzić firmę PZM. Miałem u nich AC, niedawno stłuczka i odszkodowanie zaniżone o jakieś 50% w stosunku do realnych kosztów naprawy.
Chciałem się odwoływać ale nie wiem czy coś to da...
Dla porównania, upływa mi okres ubezpieczenia polisy OC w PZU.
Dostałem grubą korespondencję z informację, regulaminem i blankiecikami do zapłaty.
Roczna składka za OC w PZU S.A. 807 PLN.
To samo w AXA DIRECT 397 PLN.(OC, NW + holowanie po wypadku).
Są to stawki przy 60% zniżek.
Wybór jest prosty.
Do tego osoba która poleca AXE dostaje bodajże 50 PLN (osoba która wykupuje polisę podaje numer polisy osoby polecającej).
Można ? Można !
Kristallblau-metallic
Jazda samochodem z czterema pierścieniami w logo to nie tylko komfort ale także prestiż !
jak kupujecie ubezpieczenie w pakiecie z ubezpieczeniem domu to wychodzi znacznie taniej
przykładowo
mitsubishi l200, 2007rok, 2,5DID przy zniżkach 60% AUTOCASCO za sam samochod wyszło mnie 1500zł
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)