sprawdziłem, gdy włączam tylną szybę lusterka się nie załączają.
Czyli być może będą się włączały poniżej 5 stopni jak pisali inni koledzy. Ale jak sprawdzić teraz czy grzeją gdy na polu jest powyżej 5 stopni?
sprawdziłem, gdy włączam tylną szybę lusterka się nie załączają.
Czyli być może będą się włączały poniżej 5 stopni jak pisali inni koledzy. Ale jak sprawdzić teraz czy grzeją gdy na polu jest powyżej 5 stopni?
|
musisz wymontowac szklo i gdy odwrocisz je zobaczysz czy jest tam czujnik termiczny czy nie.okaze sie ze nie ma to sprawdz czy dochodzi prad do mat
Who I am? I am a the Champion.
Czy posiada ktoś jakąś instrukcje zakładania nowych mat? Jedną mam spaloną i chciałbym ją wymienić nie uszkadzając nic. Prosiłbym o instrukcję łącznie z demontażem szkła, odklejeniem starej maty, założeniem nowej itd. Ma ktoś coś takiego, bo na forum nie udało mi się odszukać ;/
Anie lepiej kupić samo szkiełko z matą? Na allegro są w niedużych cenach.
Moje małe sreberko...sprzedana niech służy...
jest A4 1,9 TDI S-Line po koksie....
to bardzo slabo szukales albo wcale
http://www.a3-club.net/forum/showthread.php?t=2142
Prośba o opinię:
Poczytałem sobie o grzaniu lusterek i dziś założyłem maty grzewcze. Mam instalację tylko w drzwiach (od lusterka do niebieskiej kostki na dole przy nogach kierowcy i pasażera).
W warsztacie (http://a3-club.net/forum/showthread....rka#post483174) jest opis, jak dorobić do tego instalację, podłączając wszystko do włącznika ogrzewania tylnej szyby. Ja mam jednak nieco inną koncepcję, i powiedzcie mi proszę czy ona ma sens.
Podłączając wszystko pod włącznik tylnej szyby są dwa problemy: 1) lusterka mogą grzać tylko wspólnie z szybą 2) rozłożenie tego samego napięcia/natężenia jednocześnie na szybę i lusterka powoduje, że wszystko nagrzewa się bardzo długo. Pomyślałem więc, że obok przycisku włączającego ogrzewanie szyby, w miejscu zaślepki na desce, zamontuję drugi taki sam przycisk (na allegro 30 PLN). Do tego drugiego przycisku doprowadzę te same kable, które dochodzą do przycisku ogrzewania szyby (rozdzielę je na dwa). Będę mógł więc zamiennie włączać lusterka lub ogrzewanie szyby, albo jedno i drugie (wtedy moc będzie mniejsza). Proszę o info, co o tym sądzicie, i czy to będzie działać tak jak mi się zdaje![]()
Nie wiem na ile miałeś do czynienia z elektryką, ale pkt. 2 jest kompletnie z czapy
Taki układ jest połączony równolegle, więc nic dłużej nagrzewać się nie będzie... Jakbyś podłączył szeregowo, to masz racje - ale takie podłączenie nie powinno mieć miejsca.
Ale fakt jest taki, ze niekoniecznie trzeba wszystko na raz podgrzewać. Przycisk ma Tobie służyć, więc jak chcesz oddzielny to tak zrób
Może lepszym pomysłem byłoby się podpiąć pod pokrętło od ustawiania lusterek? Chwilka z miernikiem i byłoby wiadomo w jaki sposób tam obwody się zamykają - i np. można byłoby tak ustawić, że jak masz ustawione na lewe lusterko sterowanie, to wtedy będzie podgrzewać![]()
Ostatnio edytowany przez larius - 09-12-09 o 23:13
Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig. After a few hours, you realize that he likes it.
Czyli co, jak podłącze wszystko pod ogrzewanie szyby, to nagrzewanie szyby nie będzie trwać dłużej? Po prostu sporo osób pisało tak w "warsztacie" i tym się zasugerowałem. Jeśli masz rację to nie wiem po cholerę ludzie męczyli się z podłączaniem wszystkiego oddzielnie do bezpiecznika nr 1, zakładali oddzielne włączniki itp, zamiast podłączyć się tylko pod kabelki od włącznika do grzania szyby...
Ale nie wiem, czy jednak nie zrobię oddzielnego przycisku, mam jeszcze jedną wolną zaślepkę na lewo od przycisku grzania szyby i można by to miejsce wykorzystać (po prawej mam już uchwyt na kubek
Podłączenie się pod pokrętło do lusterek to też jakaś opcja, ale nie wiem, które to kable (no i tam chyba wszystko jest w drzwiach, więc w sumie też sporo rozbierania).
Ostatnio edytowany przez Igor1981 - 09-12-09 o 23:34
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)