z moich doświadczeń wycięcie kata nie ma wpływu na spalanie, moj stary poczciwy AHF cz z katem czy bez spalał tyle samo
z moich doświadczeń wycięcie kata nie ma wpływu na spalanie, moj stary poczciwy AHF cz z katem czy bez spalał tyle samo
|
Mam pytanie odnośnie wyciecia tego całego katalizatora
przewertowałem cały ten wątek gdyz sam sie przy okazji naprawy srodkowej cześci wydechu zastanawiam czy go nie wywalic niby lepiej sie zbiera i nie jest głosniej ale
glacu napisał
czy w dieslu tez faktycznie te spaliny jakos sie przedostaja i smierdzi przeciez to jest tylko wspawanie rury i dalej powinno byc wszystko szczelne ;/;/ skad to ucieka????
i jeszcze od przeciągu tych dwoch lat zmieniło sie cos z przegladami i wspawaną rurą dalej tak tępią na przeglądzie ???
czy lepiiej miec ta rure w obudowie????
numer obozowy 2483 : 22.10.2007
22.10.2007-->10.02.2008 forumowicz,
10.02.2008-->31.12.2011 klubowicz,
01.01.2012---> kombatant wojenny, to juz rok na emeryturze
tysiace postów, 27 tematów, dziesiątki spotów, 2 OP, 6 ostrzeżeń oto JA
Witam wszystkich.
Ja mam pytanie odnośnie całości tego wątku. Każdy tutaj wrzuca coś od siebie, jednak te fakty, niepotwierdzone informacje i dezinformacje niestety tak mi się nakładają po przeczytaniu tematu 3razy, że myślę, że nie byłoby grzechem, poprosić kogoś, kto się czuje w tej tematyce biegły, aby w jednym poście zebrał wszystkie pozytywy i negatywy usunięcia katalizatora, oraz co w tym celu trzeba zrobić i na co go zamienić. Koszty też mile widziane, chociaż sądząc po tych które padły, to całość nie jest droższa niż 100zł
To jak, ktoś się podejmie? :]
Hmmm...przeszukałem wątek i oprócz stwierdzenia : dotyczacego drugiej sondy lambda (która niestety posiadam w swoim modelunie znalazłem zadnego innego rozwiazania a szukuje mi się wycięcie kata który sie juz posypał. Mam zamiar wstawić tam tłumik środkowy przelotowy tylko nie wiem czy sonda nie bedzie świrować?
Macie może jakies pomysły w tym temacie?
Ostatnio edytowany przez davedu - 23-07-09 o 13:21 Powód: Automatyczne łączenie postów
Doczepię się do pytania, bo mam właśnie problem z drugą sondą. Co kilkaset kilometrów dostaję błąd "wydajność katalizatora poniżej minimum". Wie ktoś co można na to poadzić? Może ktos rozwinąć temat z oszukaniem sondy?
Da się to jakoś rozwiązać, czy poprostu musze wstawić katalizator?
Pozdrawiam.
Drugą sondę lambda można oszukać wspawując przedłużkę i dopiero w nią jest wstawiona sonda lambda - dokładnie chodzi o zmniejszenie przepływu.
Obrazowo pisząc wspawuję się rurkę i w niej dopiero jest sonda, żeby była dalej od strumienia.
SIEMKA TO W SUMIE PO TYCH WYPOWIEDZIACH NIE WIEM CZY WYCINAĆ :/ MAM SILNIK 1.8 125 KM I NIE WIEM CZY BEDZIE RÓZNICA W MOCY I DZWIEKU ?? NIE CHCE ZEBY MIAŁ POGŁOS Calibryprosze o pomoc jak ktos miał z tym do czynienia POZDRO
Powiem ci że ja już kupiłem swoją A3 też 1.8 125KM z wyciętym katem. Dźwięk mi się podoba bo warczy ładnie w porównaniu z kolegami z klubu ale... jest taki problem że ja w miejsce kata mam włożoną siatkę elastyczną, fachowo nazywa się to łącznik układu wydechowego i tą otóż siatkę w ciągu roku już 2 raz wymieniałem bo się przepala i wtedy to auto ryczy jak smok. Gdyby ona była troszkę dalej zamontowana to może by tak nie było a tak to ona idzie na pierwszy rzut i ten wszystki syf te spaliny i w ogóle to przepalają bo to taka plecionka lipna. Ale dźwięk jest ok jak jest siatka ok. Nie powiem jak z mocą bo nie miałem okazji jeździć 1.8 z katem. Pozdro
Na wstępie przepraszam za odkop. Po przewertowaniu całego wątku mam pytanie odnośnie wspawania rurki w pustą obudowę kata., czy wtedy też będę miał jakiś problem z sondą? czy porostu dalej będzie ona na swoim miejscu w kacie i nie będzie mi sprawiać problemów?
Z góry dzięki za odpowiedz
A3 1.6 => A6 1.8t => Mondeo Mk4 TDCI 163
Prezes Elity =http://www.a3-club.net/forum/showthr...poty-Gliwickie
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)