Strona 23 z 152 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373123 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 221 do 230 z 1512

Temat: Pompka centralnego zamka

piotrgrafik's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2009
    Miasto
    Tam gdzie kończą się Reguły, tam zaczyna się Pruszków.
    Auto
    Subaru Legacy RC
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Odświeżę temat.
    Zamieniłem silniczek pompki bo połamały się łopatki.
    Po podłączeniu zaświeciło się podświetlenie w aucie, szyby działają, alarm działa ale nie działa centralny. Pompka działa kilka sekund i się wyłącza.
    Miał ktoś może podobnie?? Co może być nie tak??

Z góry dziękuję

Data dołączenia
    Jul 2008
    Miasto
    kielce
    Auto
    audi a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Dranek Pokaż post
    Ja miałem identyczny problem. Kupiłem pompkę okazyjnie na szrocie za 100zł. Była od A4 i oznaczenie z literką L na końcu. Miałem problem z pilotem, tzn jak zamykałem drzwi pojawiał się dźwięk jakby były niedomknięte. Strasznie mnie to denerwowało, więc wyjąłem wirnik z nowej i przełożyłem do starej pompki i wszystko działa.
    Cześć Dranek,
    Piszesz, że podpiąłeś pompkę z literka L ale miałeś jakieś z nią problemy z pilotem.
    Czy wogle działała Ci obsługa pilotów zdalego sterowania czy samochód wogle nie reagował na wciskanie przycisków na pilocie? Czy po wymianie pompki na tą z końcówka "L" musiałes zakodować kluczyki?

Data dołączenia
    Jul 2008
    Miasto
    kielce
    Auto
    audi a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR

Domyślny

witam
    Czy ma ktos do sprzedania elektronike do pompki 8L0 862 257 G lub D lub innych , ktore obsługują otwieranie z pilota? Chcę w mojej pompce "L" wynienic elektronike, żeby uruchomić otwieranie auta z pilota .

kamilles's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2008
    Miasto
    Bełchatów
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AJQ

Domyślny

Witam. Potrzebuje taką pompke:
    8LO 862 257 K
    Jeśli ma ktos taką na sprzedaż, chetnie kupie
    tel: 663861272
    gg: 5977438

piotrgrafik's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2009
    Miasto
    Tam gdzie kończą się Reguły, tam zaczyna się Pruszków.
    Auto
    Subaru Legacy RC
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Na alledrogo znajdziesz same pompki.
    Wymieniasz i działa. A czemu poucinałeś rurki?? Można było spokojnie ściągnąć i już a tak teraz będziesz musiał bawić się w łączenie.

Tuli's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2009
    Miasto
    Rybnik
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AEH

Domyślny

Witam!
    Wiem, że wałkowane było to już kilkakrotnie, ale jednak dalej nie mam pewności...
    Mam problem z pompką zamka centralnego (8L0 862 257 E), działać działa (przy kręceniu kluczykiem krótko pracuje, więc szczelność raczej jest), ale czasami działa z "własnej" woli. Na zmianę zamyka, otwiera. Czasem "buczy" przez kilkanaście, kilkadziesiąt sekund czasem, najczęściej kończy na zamknięciu. Nie raz po tym nie reaguje na przycisk koło klamki drzwi kierowcy. Pompka daje o sobie znać podczas jazdy, i na postoju nawet przy zgaszonym silniku. Również często podczas uruchamiania silnika, tak więc jak obciążenie akumulatora ma się do pompki? Druga sprawa, że z miejsca gdzie się ona znajduje wylałem dość trochę wody. Pompka była zalana na jakieś 5-7 cm, tak więc styki pod wodą :/
    Wysuszenie wszystkiego (złącza też) nie rozwiązały problemu, czyli można stwierdzić, że coś w niej padło? Tylko dziwi mnie przy tym, że działa wszystko, jedynie, jak już mówiłem czasami samoczynnie.

Data dołączenia
    Mar 2008
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    1.8T
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    12 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Tuli Pokaż post
    Witam!
    Wiem, że wałkowane było to już kilkakrotnie, ale jednak dalej nie mam pewności...
    Mam problem z pompką zamka centralnego (8L0 862 257 E), działać działa (przy kręceniu kluczykiem krótko pracuje, więc szczelność raczej jest), ale czasami działa z "własnej" woli. Na zmianę zamyka, otwiera. Czasem "buczy" przez kilkanaście, kilkadziesiąt sekund czasem, najczęściej kończy na zamknięciu. Nie raz po tym nie reaguje na przycisk koło klamki drzwi kierowcy. Pompka daje o sobie znać podczas jazdy, i na postoju nawet przy zgaszonym silniku. Również często podczas uruchamiania silnika, tak więc jak obciążenie akumulatora ma się do pompki? Druga sprawa, że z miejsca gdzie się ona znajduje wylałem dość trochę wody. Pompka była zalana na jakieś 5-7 cm, tak więc styki pod wodą :/
    Wysuszenie wszystkiego (złącza też) nie rozwiązały problemu, czyli można stwierdzić, że coś w niej padło? Tylko dziwi mnie przy tym, że działa wszystko, jedynie, jak już mówiłem czasami samoczynnie.
    jak była elektronika pod wodą to pewnie coś zwarło. Oddaj ją może do jakiegoś ogarniętego elektryka samochodowego.

Ginekologiem nie jestem, ale zerknąć mogę

Tuli's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2009
    Miasto
    Rybnik
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AEH

Domyślny

Popytam znajomych, może jakiegoś polecą. A póki co, to może jest jakiś środek który czyści zaśniedziałe, ewentualnie skorodowane styki? Ale tak co sam rozpuszcza nalot, bo nie mam jak dostać się do blaszek w wtyczkach :/ Jedynie popsikać, poczekać i wypłukać. Może nadawałby się ten preparat, który poleca MiG25 w poście:
    http://www.forum.a3-club.net/showthr...rza#post483504

link do preparatu:

http://www.cooling.pl/kontakt-ipa-al...dukt,1227.html

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Bielsko Biała/Gliwice/Tarnowskie Góry
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

Koledzy odświeże temat, mianowice mam problem z pompką od centralnego ,ale troche inny niz wszyscy nr pompki to 8D0 862 257 bez zadnej literki na koncu, a oryginalny kluczyk scyzoryk na trzy guziki mam i działał do wczoraj, po dłuższej trasie wszystko padło tzn, oświetlenie i zamykanie z pilota oraz od środka i podświetlenie drzwi nie działa. Zamykanie z kluczyka zamyka tylko jedne drzwi ,mechanicznie w pompce wszystko jest OK bo mam ja właśnie rozebraną na kolanach, czasem jak przekrece kluczyk w klapie bagażnika to zaskoczy i pompka sie uruchomi i zamknie ale tylko bagażnik nic innego nei reaguje, jak naciskam na pilocie to nic sie nie dzieje, juz chciałem wymienic pompke, ale tu problem ponieważ wyczytałem w tym magicznym wątku, że pompki o numeracji bez Litery na koncu nie obsługują Pilotów, a więc o co Chodzi bo nie kminie tego na jaką pompke mam to wymienic, druga sprawa too to, że mam tylko jeden kluczyk, a więc po wymianie pompki bede miał problem z zakodowaniem jeśli dobrze wyczytałem. Przeczytałem prawdopodobnie wszystkie wątki na forum odnośnie tego problemu, ale nie moge znaleźć rozwiązania, Prosze o Pomoc!

P.s. bezpieczniki są OK,
    P.s.2 Pompka wydaje się być sucha tzn nie znalazłem żadnych oznak zalania lub śladów wilgoci.

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Bielsko Biała/Gliwice/Tarnowskie Góry
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

Koledzy to przynajmniej powiedzcie mi co z tym kodowaniem kluczyka po wymianie pompki, mam tylko jeden kluczyk, a ktoś napisał ze wymieniał i wogóle nie musiał kodowac więc nie kumam.

Strona 23 z 152 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373123 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Zasady postowania