Ostatnio edytowany przez nedrax - 10-03-10 o 10:44 Powód: Automatyczne łączenie postów
AGU
|
Mam podobny problem do przedmówców. Chodzi o wykrzyknik, który wyświetla się na zegarach. Pojawia się wtedy, kiedy przyspieszam, albo wchodzę w zakręt ze sporą prędkością i mam "przechył". Po przeczytaniu Waszych uwag sprawdziłem płn hamulcowy i wydaje mi się, że jest ok. VAG też raczej nic nie wykrył, ponieważ ostatnio byłem na przeglądzie i nic ponoć nie wyskoczyło. Niemniej jednak mechanik wskazał na to, że mam słabe hamulce z tyłu. Są dosyć wytarte i to fakt, bo nawet patrzyłem dziś i to racja. Pisaliście o czujnikach na klockach z tyłu. Czy to może być powód, że pojawia mi się ten wykrzyknik i sygnały dźwiękowe? To jest niesamowicie wkurzająca sprawa. Dodam jeszcze, że auto hamuje w miejscu i nie mogę na pewno narzekać na siłę hamowania.
Powiem tak: niby kontrolka wskazuje na brak płynu hamulcowego lub starte klocki, ale wg mnie skoro zapala sie ona przy przyspieszaniu lub wchodzeniu w zakręty keidy jak to nazwałes auto ma przechył, stawiał bym prędzej na uszkodzony przewód idacy do któregoś czujnika od okładzin hamulcowych bo wiadomo że fizyka przy manewrach działa i może jesli masz uszkodzony przewód elektryczny to robi się przerwa w obwodzie i kontrolka sie zapala, a po chwili kiedy autko już sie przestanie bujac to kontrolka gaśnie. Ja osobiście przed wymianą okładzin sprawdził bym te przewody jeden po drugim bo to mniej kosztuje pozdrawiam.
Sprzedam OBRAZY OLEJNE!
http://olx.pl/oferta/obraz-olejny-pe...8-IDbXP9f.html
http://olx.pl/oferta/obraz-olejny-pe...8-IDbXP9f.html
Zobacz też inne.
Witam
Mam audi 1.8 t 1998 rok auto mam niedługo także niezabardzo wiem co to za kontrolka .Raz juz byłem u mechanika ,ale sprawdzal mi wszystie plyny i bylo ok.Może mi ktos napisac od czego jest owa lampka? czy to jest brak plynu w chlodnicy?
pozdrawiam
http://img403.imageshack.us/f/20101126195524.jpg/
dunker
dla ciebie i potomnychale co ja widze umkneło mi to
Przyznaj sie szukałes choc troszke o tej kontrolce???
Ja specjalnie przelecialem ten temat zeby to sprawdzic i mi nie wyswietliło posta PROSTO i jego miniatur dopiero po odswierzeniu strony je zobaczyłem jak juz wkleiłem swoje kontrolki) jeden post wyzej twojego a tam JAK BYK wkleil ci screena z kontrolkami ;/ a ty nic i ja jeszcze dołożyłem swoj screen to juz są dwa
NIE ŁADNIE
![]()
Ostatnio edytowany przez OFFCA - 27-11-10 o 08:32
numer obozowy 2483 : 22.10.2007
22.10.2007-->10.02.2008 forumowicz,
10.02.2008-->31.12.2011 klubowicz,
01.01.2012---> kombatant wojenny, to juz rok na emeryturze
tysiace postów, 27 tematów, dziesiątki spotów, 2 OP, 6 ostrzeżeń oto JA
ok no dobra dzieki widzałem to zdjęcie ,ale ja pytam dlaczego ona sie pali jak płyn jest ? To jest dziwne
troche wkladu wlasnego,dowiedziales sie co to za kontrolka wiec wypadalo by teraz troche wysilic sie i w pisac w wyszukiwarce haslo: kontrolka plynu/temperatury.
jak zapala Ci sie po nocy todlatego ze plyn pod wplywem temperatury zmniejszas woja objetosc i nic z tym nie zrobisz a jak swieci Ci sie caly czas to przeczysc czujnik np nozykiem w zbiorniczku wyrownawczym.
tyle w temacie reszte doczytasz
Who I am? I am a the Champion.
dunker (27-11-10)
no właśnie po nocy sie zapala na zimny silnik także dzieki za info uspokoiłeś mnie teraz .Dzieki za rade i sory za lamerskie pytania pozdrawiam.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)