|
aż się boję.....![]()
Sedan jest paskudny, bo ma mieć jak najwięcej części wspólnych z hatchbackiem. Przez te oszczędności wygląda to równie zgrabnie co renault thalia albo inna skoda superb
Ostatnio edytowany przez Piotrek.1781 - 14-04-10 o 21:29
Mam najlepsze Audi na forum !
Hejakson
Zaciekawiło mnie ostatnio parę fotek Audi A 3 w przyszłości.
Jak widzicie być może swoje nowe brzmienie Atrójeczek.
Podsyłam w linku jedno z fotek takiej propozycji:
http://www.carmagazine.co.uk/upload/...ges/audia3.jpg
Proszę o wasze znalezione propozycje
Pozdrawiam!
Znaczy się chodzi Ci o ostro tuningowane egzemplarze?
Bo to, co zamieściłeś, to 'zwykłe' A3 TDI clubsport quattro concept:
http://www.autoblog.com/2008/05/16/a...attro-concept/
Było już parę razy na forum![]()
Pojazd koncepcyjny Audi A0 QS, projektu Aleksandra Tiganowa, po prostu zadziwia.
Samochód ma napęd na 4 koła, które podobnie jak w bolidach Formuły 1 są bardzo wysunięte poza nadwozie,
co ma zapewnić wyjątkową stabilność.
Samochód jest przeznaczony dla ludzi, którzy prowadzą dynamiczny styl życia i chcą przy tym chronić środowisko naturalne.
Dlatego pojazd został wyposażony w silnik hybrydowy i specjalny system rotacji kół, który powoduje lekkie przechylenia kabiny podczas pokonywania zakrętów.
Audi A0 QS ma długość 3400 mm, a rozstaw osi 2900 mm.
![]()
(c)wcf.comAudi A7 Sportback jego rozwoj dobiega końca. Premiera odbędzie się na tegorocznym Paris Motor Show we wrześniu. Sprzedaż w Wielkiej Brytanii prawdopodobnie rozpocznie się w pierwszym kwartale 2011 roku.
Oprócz mniejszych wariantów silnikiem V6 benzyna jak i diesla, A7 będzie także jako RS 7 Model. Mówi się, do rezygnacji z 433 kW (580 KM / 588 KM) od 5.2-litrowy silnik wolnossący V10 według Autocar, choć 5.0-litrowym V10 TFSI z RS6 z 572 KM (427 kW / 580 PS) może być lepszym kandydatem. Quattro z 7-biegowa skrzynia biegów z podwójnym sprzęgłem.
![]()
" Dziekuje Szakalu jeszcze raz..jestes najlepszzy" - Wilda 01-06-11, 17:32
Dynamics of angles.
Oversteer 1.
180 º reverse.
Braking
Reverse 2.
Oversteer 2.
(c)decoches.blogspot.com
(c)cochesymotores.comMiędzy 10 i 27 w tym miesiącu, Audi oferuje możliwość nawiązania kontaktu z ich najnowszym modelem i zarazem najmniejszym: Audi A1. W Moll de la Marina, położone tuż obok Mapfre Tower w Barcelonie, marka Ingolstadt stworzyła park prezentacyjny w którym piesi mają okazję do poznania marki Audi z A1, który będzie w sprzedaży w ciągu 5 miesięcy.
Struktura została podzielona na kilka pomieszczeń, także tor testowy. W ramach tych obszarów możemy znaleźć dwa A1 . A1 czerwone z Silver Gray dach został wyposażony w silnik 1.4 benzyna TFSI i automatyczną skrzynią biegów 7-biegowa S-Tronic.
Średnie zużycie zgłoszone przez Audi to 5,2 litra na 100 km i emisja 122 gramów na kilometr. Ten silnik ma 120 KM, które rozpędzają A1 do 100 km/h w 8,7 sekundy i 203km/h
Nowe Audi A1 i A8, które można było także oglądać w kampusie, ale nie oficjalnie,są to pierwsze pojazdy marki niemieckiej z montażem nowych grilli,które od teraz będzą wspólne we wszystkich modelach. Wraz z przednimi światłami z diodami LED wliczone w cenę, grill dodaje agresywny i sportowy przod A1.
Wnętrze: Siedzenia są wygodne, choć dostęp jest nieco skomplikowany. Nie wiem, jak reszta ale kontrola regulacji siedzenia jest bardzo rozproszona i trudne do dostępu. Wszystkie przyciski na konsoli środkowej są w pobliżu naszego zasięgu ręki, informacja na tablicy przyrządów jest przejrzysta i dobrze rozdzielona, system Audi MMI jest instynktowny i bardzo łatwy w obsłudze .
Oba modele miały cztery miejsca. W centralnej części A1 czerwone siedzenia z tyłu zawiera uchwyt by pasażerowie mogli wstawić szklanki lub butelki, chociaż nie jest zbyt użyteczne, ponieważ miejsce jest dość ograniczone i, z wyjątkiem wersji wyposażonych (ze skóra) nie są przeznaczone do długich podróży.
Silnik 1.6 TDI. Silnik ten jest dostępny w dwóch wersjach 90 KM ma średnie zużycie 3,8 litra na 100 km i emisji CO2 to zaledwie 99 gramów na kilometr, tak że jest zwolniony z płacenia podatku rejestracyjnego w Hiszpanii. 105KM spala średnio 3,9 litra / 100 km, i emisji 102 g / km.
(c)autoblog.it
" Dziekuje Szakalu jeszcze raz..jestes najlepszzy" - Wilda 01-06-11, 17:32
jakoś te A1 w ogóle mi się nie podoba ... tył masakryczny
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)