Strona 83 z 147 PierwszyPierwszy ... 3373818283848593133 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 821 do 830 z 1464

Temat: Klimatyzacja, czyszczenie, serwis, problemy

mizar's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2009
    Miasto
    Rychwał / Konin/ Kalisz
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

witam. od wczoraj mam problem z nadmuchami w moim A3. Klimatronik zaczął wariować. Na pozycji AUTO klima się załączała,ale żaden nadmuch nie działał. Na kanale 1 na klimatroniku pokazuje mi wartość 18.3, czyli Napięcie dmuchawy świeżego powietrza, sporadyczne. Bezpiecznik nr 25 okazał się przepalony. Wsadziłem nowy 30A, a był wcześniej 25A. 1 dzień było dobrze, nadmuchy i temperatura działały dobrze. Dzisiaj znowu klimatronik zaczął wariować, ale bezpiecznik 30A już się nie przepalił. Gdzie może być problem? VAG pokazuje mi błąd 1273, czyli to samo co klimatronik na DTC. Jest możliwe żeby sterownik się rozwalił? Proszę o pomoc.

owieczka's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2009
    Miasto
    Zabrze
    Auto
    1.9TDI AXR+
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    inny
    Podziękował
    40 razy

Domyślny

Witam
    Mam uszkodzony kompresor klimy o oznaczeniu 1JO 820 803 A. Tymczasem moge nabyć inny o oznaczeniu 1JO 820 803 F. Moje pytanie czy będzie pasował?

sławko's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2008
    Miasto
    Wesoło Wieś :D
    Auto
    była ->Milka<- jest ZeBeRkA :D
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    8 razy

Domyślny

ostatnio jecholek se rano do roboty, wszystko dzialalo normalnie, w drodze powrotnyj przestala dzialac klima, tzn. wszysko siweci ale leci cieple powietrze po przeskanowaniu wyskoczyly mi taki bledy:

4 Faults Found:
    00603 - Footwell/defroster Flap Positioning Motor (V85)
    00-00 - -
    01272 - Positioning Motor for Central Flap (V70)
    00-00 - -
    00601 - Potentiometer On Positioning Motor for Central Flap (G112)
    00-00 - -
    01273 - Fresh Air Blower (V2)
    00-00 - -
    01206 - Signal for Duration of Ignition: OFF
    00-00 - -

mom tlumaczenia, ale niy wiym za co sie chwycic, kaj szukac przyczyny??
    pomoze ktos??
    ...

Data dołączenia
    Feb 2007
    Miasto
    pabianice
    Auto
    audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD

Domyślny

Witam!
    mam problem z klimą na klimatroniku w kanale 01 wyświetla mi błędy11.5 i 22.1
    11.5 to błąd klapy centralnej i faktycznie nie ustawia nadmuchu na kierowce czy jest to awaria mechaniczna klapy czy może problem elektroniki klimatronika i pomoze wymiana sterownika klimy?
    22.1 to czujnik F11 ale nie wiem jak to naprawić czy ten błąd może być spowodowany np za mała ilością freonu w układzie,dodam tylko jeszcze że mój VAG nie komunikuje się z klimą
    Ostatnio edytowany przez delu a3 - 28-04-10 o 19:38 Powód: poprawka

pila24's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2009
    Miasto
    ZBI
    Auto
    sczała
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

vag nie komunikuje sie z klima i podczas łączenia wywala rozne błedy?u mnie tak bylo-rozwiazałem to instalujac pod dany wirtualny port com starsza wersje sterownikow (od vag com 2.5 chyba),po tym zabiegu vag laczy sie z klima.

Data dołączenia
    Dec 2009
    Miasto
    Białystok
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF

Domyślny

To jak to wreszcie jest?? Jak wlaczam klime (przy zalozeniu ze wszystko jest sprawne) to wentylatory takze od razu sie wlaczaja?? U mnie nie wlacza sie zaden wentylator, leci cieple powietrze i nie wiem co z tym fantem zrobic;/ Gdzie znajde przewody od klimy?? Jak sprawdzic domowymi sposobami czy jest gaz, czy sprezarka pracuje?? I jak to jest z tymi wentylatorami? Czy ich praca jest od razu konieczna przy wlaczeniu klimatyzacji??

PROSTO's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2008
    Miasto
    64-100
    Auto
    a6
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    11 razy

Domyślny

zoltymi kolkami zaznaczylem Ci zlacza diagnostyczne ktore sa czescia uklada chlodzenia.przy zlaczu blizej pasa przedniego jest taka puszka aluminiowa -osuszacz/skraplacz.w momencie wlaczenia kompresora klimatyzacji przewody powinny zrobic sie zimne i powinna wystapic na nich woda.po wlaczeniu klimy powinien zalaczyc sie maly wentylator. sa sposoby na sprawdzenie gazu w domowych warunkach ale dosc ryzykowne a ja nie mam zamiaru ponosic odpowiedzialnosci.przy dzialajacej klimie podnosza sie minimalnie obroty

tutaj masz skraplacz
    http://moto.allegro.pl/item102448128...matyzacji.html
    Who I am? I am a the Champion.

netes's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2008
    Miasto
    -
    Auto
    Audi
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    23 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez tomek_tomek16 Pokaż post
    To jak to wreszcie jest?? Jak wlaczam klime (przy zalozeniu ze wszystko jest sprawne) to wentylatory takze od razu sie wlaczaja?? U mnie nie wlacza sie zaden wentylator, leci cieple powietrze i nie wiem co z tym fantem zrobic;/ Gdzie znajde przewody od klimy?? Jak sprawdzic domowymi sposobami czy jest gaz, czy sprezarka pracuje?? I jak to jest z tymi wentylatorami? Czy ich praca jest od razu konieczna przy wlaczeniu klimatyzacji??
    Najprościej - najpierw sprawdź bezpiecznik od wentylatorów, bardzo często to właśnie on jest odpowiedzialny za to, że klima nie chłodzi i wentylatory nie pracują.

Hellboy's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2009
    Miasto
    Poznań
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    14 razy

Domyślny

Z tego co wiem,w Norauto jest diagnostyka klimatyzacji gratis, a w Lesznie jest ich oddział

I ogólnie po włączeniu klimy załączają się oba wentylatory, nie jeden. Bezpiecznik od nich jest na akumulatorze, w plastikowej małej obudowie. Są 3 koło siebie, to ten po lewej patrząc od przodu. Ja miałem podobny problem ostatnio - tyle ze bezpiecznik miałem sprawny a zwęglone styki w środku O_o

onkel1161's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2009
    Miasto
    lodz
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.6 AVU
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

W DOBRONIU w serwisie SKODY mają promocje i robią serwis klimatyzacji za 199zł + jeśli ktoś chce dodatkowo filter a wiadomo że trzeba. Sama usług obejmuje sprawdzenie szczelności, odgrzybienie i napełnienie czynnika. Promocja do końca maja. Teraz powiedzcie mi czy to dobra cena czy lepiej kupić sobie preparat ten crc za 30 zł i samemu odgrzybić??? Bo juz smrodek mam ładny:/ Ciężo wytrzymać w samochodzie po dłuższej jeździe...

Strona 83 z 147 PierwszyPierwszy ... 3373818283848593133 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)

Zasady postowania