ja po tygodniach dumania i dłubania przy swoim 1.9 ALH wkońcu kupilem nowy N 75 i po sprawie -żadnych problemów z notlaufem , do tego przesmarowalem sztange ktura porusza się w gruszce i ciesze się jazdą na wysokich obrotach
ja po tygodniach dumania i dłubania przy swoim 1.9 ALH wkońcu kupilem nowy N 75 i po sprawie -żadnych problemów z notlaufem , do tego przesmarowalem sztange ktura porusza się w gruszce i ciesze się jazdą na wysokich obrotach
|
witam
trochę odświeże...
mianowicie proszę powiedzcie mi czy problem ze sprzęgłem/łożyskiem może powodować tryb awaryjny i ten wielki czerwony wykrzyknik na wyświetlaczu??
Odpalam dziś auto a tu sprzęgło wcisnęło się w podłogę, wyciągam, ruszam -->zgasł, drugi raz to samo, trzeci raz ruszam bardzo powoli( wolno zwalniam sprzęgło) jadę i nagle ten pisk. Ktoś wcześniej pisał że jest to spowodowane zapieeczeniem łopatek, problemem z geometrią turbiny itp.
z tym że około 3 tyg. temu miałem czyszczoną turbinę oraz te łopatki(400zł za usługę). Czy może to być spowodowane jakimś nie dociągnięciem czy też raczej problemem ze sprzęgłem?
p.s. Vag był podłączany ale że mam gorszy jakościowo kabel nie mogłem się dostać na sprzęgło. Błędów silnika brak
proszę o poradę
w VAG'u jest mozliwość sprawdzenia wspomagania sprzęgła..
Ostatnio edytowany przez King - 03-09-10 o 15:45
King klania sie 12 punkt regulaminu,niechialbym sie z Toba spotkac w innych okolicznosciach dosc nieprzyjemnych dla Ciebie.przerabialismy juz to.sprawdzanie sprzegla czy tez docisku vagiem jest nierealne.nie ma w mechanizmie sprzegla zadnych przewodow to sa elementy wirujace i jak sobie wyobrazasz podlaczenie przewodu do tarczy sprzeglowej?
Informuje Cie iz w przypadku gdy bedziesz pisal nie na temat, badz snul jakies niedorzeczne teorie bez potwierdzenia otrzymasz ostrzezenie a w konsekwencji zakaz pisania
Ostatnio edytowany przez PROSTO - 03-09-10 o 19:12
Who I am? I am a the Champion.
ja sie nie znam
ale na moj chlopski rozum elektronika sprzegla to jest przy tiptronicu
a tutaj to raczej ma kolega problem z cisnieniem, stad wykrzyknik
i raczej nie ma to nic wspolnego z notlaufem od turbo , tym bardziej ze bledow zadnych nie ma.
Nie pomagam na PW, nie muszę
Od tego jest forum i tematy na nim
Ostatnio edytowany przez fuks87 - 04-09-10 o 13:37
w ramach solucji:
łożysko do wymiany, całkowity wyciek płynu hamulcowego stąd też ten wykrzyknik(?myślałem że to symbol trybu awaryjnego?).
Zapytałem mechanika czy wymienia się również docisk, tarcze itp. przy okazji wymiany łożyska i się dowiedziałem że nie jest to konieczne o ile są sprawne.
A czy nie jest tak przypadkiem że nowa część wykańcza starą??i trzeba wszystko wymienić?
fuks87 temat dotyczy trybu awaryjnego-notlauf a nie sprzegla,na temat sprzegla mozemy sobie porozmawiac w innym temacie.
nie jest to wykanczanie starch podzespolow nowymi.duza liczba osob wymienia tylko tarcz sprzeglowa i jezdza jeszcze dlugi czas.oczywiscie jezeli masz nadmiar zlotowek mozesz zazyczyc sobie nowy docisk i tarcz.
tyle na Twoje pytanie,pisanie niezgodne z tytulem tematu bedzie owocowalo ostrzezeniem
Who I am? I am a the Champion.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)