No to klops.
No to klops.
Mężczyźni są jak dzieci, tylko ich zabawki są coraz droższe
Pierwszeństwo ma ten kto ma autocasco
|
a nie wiecie co sie działo z tym modułem "K"? jest do kupienia za 100zl wiec cenka niezla...
Ma ktoś taki?
Nie pomagam na PW, nie muszę
Od tego jest forum i tematy na nim
Nie chce zakladac nowego watku wiec spytam tu. W moim nowym nabytku nie mam zestawu glosnomowiacego i nawigacji. Navi chce oczywiscie RNS-E radio mam duze takie jak na zdjeciu, wiec nawigacje bedzie chyba dosc latwo podlaczyc bez potrzebnych przejsciowek i kombinowania. Interesuje mnie jednak jak bedzie z zestawem do telefonu (iPhone4) kierownice mam zwykla wiec odbierac bede mogl tylko z poziomu telefonu ??? Co potrzebuje poza navi, antene GPS i mikrofon ?
Jesli nie da sie czegos wykombinowac to chyba bede musial zalozyc jakis inny kompletny zestaw do telefonu... i zeby nie bylo nie potrzebuje wyswietlania kontaktow itp. Poprostu ma sie dac gadac![]()
krzyss vel Qkill
Bylo 3 x A3 a teraz jest smart roadster
potrzebujesz modułu, oraz wiazki do niego no i antenki BT. Potem antene fakra do GPS no i jakiekolwiek mikrofonu ze wzmacniaczem. RNS-E ma wejscie ISO2 nie wiem jakie ty masz radio bo "zdjecia" nie widze ale jesli masz zwykle ISO to potrzebujesz jeszce przejsciowki. Iphone laczy sie z kazdm modulem. Odbierac mozesz przez radio, nie potrzebujesz do tego kierownicy. Ale polecam moduly z pelna obslugą sa neiwiele drozsze a przynajmniej widzisz kto dzwoni, ostanie połączenia itp. Jesli chcesz tylko gadac proponuje aux-in do RNS-E, koszt znacznie mniejszy a jak chce tylko gadac to mikrofon bedziesz wykorzystywac z telefonu wiec nie trzeba go podpinac kupowac. Koszty bedziesz miec 10x mniejsze nic przez BT. Twój wybor.
Pozdrawiam
Nie, to sie nie sprawdzi... musze miec zestaw bo mikrofon z telefonu to raczej slabo dziala.
Z tego co widze modul BT do RNS-E to kolejny tysiak... dodatkowo anteny BT, mikrofon itp.
W tej sytuacji chyba sobie odpuszcze oryginalny zestaw do audi i kupie zestaw nokiowy za ~400zl. W poprzednim audi taki sobie zamontowalem i spisywal sie dosc dobrze.
Dodatkowo z tego co mi sie wydaje nawet jak kupie oryginalny do RNS-E to jak nie mam kierownicy ze sterowaniem to moge odbierac rozmowy tylko telefonem, a iPhone ma tak ze jak odbierzesz rozmowe telefonem to mimo ze masz podlaczony zestaw to gada sie przez telefon.... musi byc nacisniete jakims guzikiem z zestawu zeby dzialalo...
A radio mam Audi Concert to 2din...
A wlasnie wsrod nas jest ktos z Warszawy kto zajmuje sie takimi instalacjami za rozsadne pieniadze ? bo jak podjechalem do jakiegos serwisu audio i navi to mi krzykneli 3k za RNS-E z instalacja...
krzyss vel Qkill
Tak jak Chicken napisal mozesz odbierac polaczenia przez RNS-E.
Czyli jesli rozumiem jednak da sie odbierac polaczenia przyciskiem TEL na RNS-E ? bo ktos pisal ze sie nie da i stad moje przypuszczenia.
Zastanowie sie zatem jeszcze co zrobic.... ale dodatkowy 1000zl za zestaw BT nie cieszy![]()
krzyss vel Qkill
Modul BT pod RNS-e moza juz wyrwac za 200 pln.
Polecam modul M. Dziala z androidami, symbianami i iphonami.
pozdrawiam,
hylu
-------
myspace.com/fasterforward
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)