|
zapomniałam napisać.. jeśli dobrze pamiętam, to niecałe 80 zł/rok. auto z 2000 roku, parkowane na zamkniętym podwórku, zameldowanie w miejscowości do 50.000 mieszkańców.
auto wycenili na jakieś 17 tys. złi nie chce mi się już bawić w podnoszenie jego wartości, i tak niewiele by to dało (najwyżej 2 tys. zł)
Best ET: 14.764@1/4mile
bedin - w każdym ubezpieczeniu AC , każdej firmy ubezpieczeniowej jest coś takiego jak "Udział Własny" i może on wynosić w zależności od TU od 500 do 4000 tys zl , wówczas Tu będzie odpowiadać za szkody powyżej udziału własnego , za skorzystanie z tej opcji możesz mieś zniżkę przy ubezpieczeniu AC nawet 30 %
ishi - to zależy od TU, w tamtym roku towarzystwa dwukrotnie podniosły stawki OC ( niektóre nawet 30 % ) a równocześnie zwyżki za wiek , nie które TU tak jak np. Compensa czy Uniqa wprowadziły zwyżki dla użytkowników poniżej 25 lat sięgające + 80% składki podstawowej - podwyżkę składek TU tłumaczą podniesieniem zgodnie wymogiem UE sum gwarancyjnych do 3 000 000 euro ( dotychczas buło 1 500 000 euro )
Ja mam ubezpieczenie w Link4.
OC
+1500 zł oddaja za szyby przy stluczeniu
+oddaja mi 90% wartosci samochodu przy kradzieży (wycenili samochod na 10 tys. :/, dużo za malo, ale doplacam do ubezpieczenia chyba 100 rocznie, a zawsze oddadza 9 kola w przypadku kradziezy, a nie mam AC)
Samochod to A3, 1.8T, 97r., wszystkie możliwe zniżki bo ojciec współwłaścicielem jest.
zapłaciłem 820 zł (przy płatności w dwóch ratach po 410)
jednorazowo chyba 50 zł taniej było.
Pozdro
PS. Sprawdzilem wszystkie towrzystwa i nigdzie nie znalazlem lepszej i bardziej kompleksowej oferty bez typowego AC.
Witam,
posiadam pytanie odnośnie ubezpieczenia
Kupiłem 2 tygodnie temu samochód
Urodziłem się w 1987 roku, prawo jazdy posiadam od 01.2006 i od tego roku widnieje również jako współwłaściciel w innym pojeździe,
moje pytanie to czy należą mi się teraz jakieś zniżki za te 4 lata oraz zwyżki bo nie ukończyłem 25 roku życia
znajomy mówił ze jeżeli ktoś nie ma 25 lat a prawo jazdy dłużej niż 3 lata to zwyżek żadnych nie ma, jak to jest,
Pozdrawiam
To twój kolega głupoty mówi. Ja 2 kwietnia będę miał 25 lat. Prawko od 07.2004r max zniżki po tacie i jeszcze w HDI mi dowalili 50% zwyżki za wiek a auto ubezpieczałem 26 stycznia tego roku. Ubezpieczyciela nic nie obchodziło że za przeszło 2 miesiące skończę 25 lat. i tak musiałem zapłacić 947zł na II raty.
Wiec ubezpieczyciel ci uwzględni zniżki jakie odziedziczyłeś lub jakie sam nabyłeś ale zwyżkę za wiek itak będziesz miał.
Ostatnio edytowany przez Stacho - 15-02-11 o 18:22
speedcam - jeżeli nie miałeś dotychczas żadnej szkody to masz już cztery lata bezszkodowej jazdy, więc możesz mieć nawet 40% zniżki ( oczywiście w różnych TU mogą być jakieś różnice ) , oczywiście za wiek masz zwyżkę liczoną iloczynowo
a jeżeli jako współwłaściciela zarejestruje brata, który ma też jakieś swoje zniżki i ma 28 lat to czy dalej będę musiał płacić zwyżkę że ja nie mam 25 lat, Chodzi mi o to żeby moje imię widniało jako właściciela
dodam jeszcze, że gdy byłem ubezpieczony jako współwłaściciel przez te 4 lata to ojciec posiadał 60% zniżki czy mi też policzą 60% czy ewentualnie 40% za te 4 lata
i dodam jeszcze, że przez te 4 lata ubezpieczenie było w jednym towarzystwie czyli HDI
Ostatnio edytowany przez Speedcam - 16-02-11 o 08:52
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)