ja mam koncowke F, mam xenon i wszystko inne da sie sie zakodowac (bi-x)
ja mam koncowke F, mam xenon i wszystko inne da sie sie zakodowac (bi-x)
Golf IV 1.6 AKL 101PS -> 8L 1.9 TDi ASV 110@135PS -> 8P 2.0 TDi BKD 140@170PS -> BMW E90 M47M2 2.0d 163@193 PS Nareszcie AutomatMAN TGA 26.350 XLX E3 -> DAF XF 105.410 SPACE CAB E5
|
Dzięki Miro za dogłębną analizę.
Po tym co piszesz mam wrażenie, że to będzie loteria...
Na Allegro dostępne są głównie z F. Calax ma taki i ma xenon etc... Nie wiem czy ryzykować czy szukać z K lub P. Sporo to kosztuje..
A ja Ci podpowiem jak ja zrobiłem.
Zadzwoniłem do ASO i zapytałem jaki Bordnetz bezie do mojego auta pasował. Podałem VIN i gość stwierdził - z literką X i Y. Nie pamiętam teraz już oznaczeń.
Dzwoń do ASO![]()
przeczytaj sobie o co biega koledze, najlepiej dwa razy, a potem trzeci
jemu sie nie zepsul sterownik, a chce wymienic na taki z bogatszymi funkcjami, panowie w aso po numerze nadwozia moga ci podac tylko taki jaki aktualnie jest robiony, a tyle to juz kolega wie..
pomijajac ze o swoich problemach i jaki pasuje juz pisales w tym temacie...
czara, jeszcze jedna sprawa, jest to o tyle dziwne ze sterownik E tez powinien obslugiwac wszystko
bez literki, nie obsluguje nic, nawet chyba halogenow, potem jest A ktory mial xenon
i zamiast nich zrobili D, ktory jest wkladany do dnia dzisiejszego.
mysle ze jak wlozysz F to nie bedzie zadnego problemu, problem moglby byc z AFS, lub xenonem 2008, choc tez nie sadze
Nie pomagam na PW, nie muszę
Od tego jest forum i tematy na nim
jak szukałem tematów o bi-xenonach to na niemieckich forach goście najczęściej wymieniali bordnetz na F. ja na szczęście taki u siebie już mam.
a może masz walnięty VCDS? u mnie też nie wyświetlał poprawnie long coding helpera,ale dzięki pomocy mm.maxa ogarnąłem temat.
Ostatnio edytowany przez kulfon - 21-02-11 o 11:41
Było A3 8P Sportback 1.9tdi: http://www.a3-club.net/forum/showthr...-quot-portback
Jest BMW E91 LCI 320xd: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=216265
http://www.a3-club.net/forum/showthr...0dA-XD-M-Paket
na tym E masz tak jak u mnie, wielka lipe
jasne, bierz K
P bym sie bal o tyle, ze on jest chyba do polifta, cos w tym musi byc skoro robia je rownolegle
to ze pan z aso powie ze pasuje to wiesz...
gdybym teraz robil to bym wsadzil K i bi-xenony 2008
Nie pomagam na PW, nie muszę
Od tego jest forum i tematy na nim
czaro10 (06-03-11)
W A3 występują sterowniki centralnej elektryki mocno ubogie czyli np. nie obsługujące ksenonów, świateł przeciwmgielnych itp. Ostatnio diagnozowałem podobne A3 i tez był mega ubogi. Najprawdopodobniej kolega czaro10 ma właśnie taki sterownik
Jezeli chodzi o Long coding helper albo działa albo nie działa - wiec nie moze byc tak ze wyświetla częśc opcji.
Niestety smutna prawda jest następująca - czeka cie wymiana modułu
A3-prezentacja zdjęć
czaro10 (06-03-11)
Kupiłem moduł 8P0 907 279 K. Dam znać jak dojdzie czy podszedł.
Chlopaki proponuje pozbierac wszystko to info i zrobic zestawienie.
Nr sterownika Mozliwosci dokodowania
Przydaloby sie jeszcze cos takiego do modulow w drzwiach
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)