800 km miesięcznie to niewiele (około jednego z małym hakiem baku jeśli na trasie, pewnie niezależnie od samochodu). Co do Twoich wymagań:

"Paradoksalnie słyszałem, że 1.8T potrafi przy takiej samej jeździe jak 1.6 spalić mniej, czy to prawda?"

To zależy co oznacza taka sama jazda... Ja mam 1.6 więc mogę się wypowiedzieć... Kiedyś samochód palił mi mniej. Po kilku "sprawnych" naprawach u mechaników i dobiciu do 240kkm pali trochę więcej i przy dojazdach do pracy codziennie 37km w jedną stronę z czego jakieś 12km to miasto a reszta kulanie się pod miastem z zakrętami i średnim ruchem wychodzi około 7.5 - 8 litrów średnio. Ale mówię o normalnej jeździe a nie zamulaniu 75km/h na 5 biegu...
Jeśli jednak szukasz osiągów to wydaje mi się, że 1.6 nie zadowoli Cię... Nie mówię, że ten samochód to żółw totalny, bo wyprzedzić się da i jak przyciśniesz to poleci swoje ale po prostu jest to mała jednostka wolnossąca i tego nie przeskoczysz... Moment pojawia się stosunkowo późno przy wyprzedzaniu trzeba docisnąć, aby zrobić to z honorem Na trasie... no cóż można lecieć 120km/h (jeśli ma się gdzie) ale po chwili dojdziesz do wniosku, że to nie ma sensu bo w baku mini wir a i komfort z jazdy średniawy...

Moje zdanie jest takie... Jeśli masz ograniczone środki na zakup a przejazdy, które robisz są głównie po mieście to chyba 1.6 (choć tutaj uważaj, bo ten silnik ma wiele problemów, bardzo wiele).

Jeśli będziesz robił te 800km miesięcznie poza miastem na powroty do domu 200km w jedną stronę to szukał bym czegoś mocniejszego... 1.6 jadąc spokojnie w okolicach przepisów też dojedziesz i przy płynnej jeździe spali Ci 6.5 ale przy tak małym silniku i mocy jazda jest raczej taka sobie.