Strona 21 z 41 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 201 do 210 z 402

Temat: Wszystkie informacje o olejach

Data dołączenia
    Apr 2011
    Miasto
    Malopolska
    Auto
    Japanes
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

Co tam producent dedykuje do Twojego silnika dokładnie w ksiażce serwisowej ?
    To jest podstawa, API, ACEA i wskaźnik sapsów tzw. popiołów.
    Nastepnie pasuje dopasowac lepkosć do warunków i stanu silnika.
    Ostatnio edytowany przez PidzieK - 06-04-11 o 23:51

Quash's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2008
    Miasto
    Gdynia
    Auto
    Audi
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

WAUZZZ
    Jesli chcesz wymieniac olej co 20tys to potrzebny ci jest typu LL o podwyzszonej ilosci TBN, generalnie i tak nie daje ci to gwarancji ze po tych 20tys nie bedzie syfu w silnku ale zawsze jakas wieksza szansa na to jest. Motul 8100 5w30 x clean, Millers XF longlife 5w30 ewentualnie Mobil 1 ESP Formula 5w30. Jesli zdecydowalbys sie jednak zmieniac ten olej maks co 15tys a nawet czesciej, co osobiscie polecam, to Mobil 1 0w40 New Life czy tez Motul 5w40 X-cess beda dobrym wyborem.

TeeVar
    Zmien mechanika tak ja Pawel pisze i zostan przy 0w40 badz 5w40.

tyciak]
    LM TOP TEC 4100 5W-40 to tak naprawde polsyntetyk czy tez jak to sie ladnie teraz nazywa czesto olej w technologi syntetycznej badz olej typu HC, generalnie krzywda sie silnikowi nie stanie ale przy nastepnej wymianie jesli chcesz zostac przy przy LM ( a warto bo dobre oleje robia ) to wybierz cos SYNTHOIL w w nazwie bo to sa oleje wpelni syntetyczne w gamie LM.

PS. na pytanie PW dlaczego nie polecam marek typu Amsoil, Millers ( a polecam jak widac czasami ) itp. odpowiedz brzmi: staram sie polecic olej dobry i wmaire latwo dostepny dla kazdego, po co komus olej na ktory czesto musi czekac niewiadomo ile albo zrodlo jego pochodzenia nie jest do konca jasne, pomijajac juz fakt ze wieksozsc uzytkownikow jak widzi nieznana mu nazwe plus wyzsza cene za dany produkt to zwyczajnie go olewa , jak pokazuje castrol i jego wyniki finansowe grunt to reklama .
    Ostatnio edytowany przez Quash - 07-04-11 o 06:53
    2 Fast not 2 Furious
    Q3 2.0 TFSI 211KM - no stage
    S3 8P 360KM/450NM - CompSport Stage 3
    A6 C7 3.0TFSI 460KM/550NM - CompSport Stage 2

3. The Following 2 Users Say Thank You to Quash For This Useful Post:

tyciak (07-04-11),WAUZZZ (07-04-11)

pAfCiO87's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Było Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ATD
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Na stronie www.vagtech.otwarte24.pl Motul Specific 505.01 5W-40 jest za 150 złotych,nie jest to jakoś za tanio?
    Dla porównania na stronie www.intercars.com.pl ten sam olej kosztuje 207zł.

TeeVar's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2008
    Miasto
    ???
    Auto
    0000
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    raz

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Quash Pokaż post
    Zmien mechanika tak ja Pawel pisze i zostan przy 0w40 badz 5w40.
    Mechanika juz nie zmienie, auto stoi rozebrane. Postawilem mu na stole Motul 8100 5W40 i temat zamknalem.
    Podstawowa prawda o ludziach jest taka, że wszyscy kłamią. Jedyna zmienna to dlaczego.

Data dołączenia
    Apr 2007
    Miasto
    Marklowice/Rybnik/Gliwice
    Auto
    ASV '01 & AEH '00
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASV
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

TeeVar Zmień zmień, bo facet nie ma pojecia o swojej robocie. Z tym 8100 to też nie najszczęsliwszy pomysł. Powinien być raczej Specific 505.01.

pAfCiO87 Intercars to najsroższy dystrybutor czesci jaki może być. W dodatku mam przypuszczenie graniczace z pewnością, że nie zaopatrują się w Motula u producenta, tylko przez pośrednika. Stąd takie ceny. Odezwij się na priv. Będziesz miał Motula w fajnej cenie i z pewnego źródła.
    Autofanty.pl - Najtańsze części do Twojego Audi na forum. Masz pytania? Pisz na priv

Zalecana forma kontaktu ze mną:
    adam@autofanty.pl
    rzadko przeglądam skrzynkę wiadomości na forum

Data dołączenia
    Oct 2010
    Miasto
    aaa
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    raz

Domyślny

dodam tylko ze moja a3 jest z 2001roku i ma juz przejechane 210 tys wiec myslalem ze ten olej wystarczy w zupelnosci. wedlug zalecen ma specyfikacje 505.01 wiec chyba wszystko powinno byc ok.

Quash's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2008
    Miasto
    Gdynia
    Auto
    Audi
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Bardzo dobry olej masz nic nie zmieniaj.
    2 Fast not 2 Furious
    Q3 2.0 TFSI 211KM - no stage
    S3 8P 360KM/450NM - CompSport Stage 3
    A6 C7 3.0TFSI 460KM/550NM - CompSport Stage 2

Data dołączenia
    Oct 2010
    Miasto
    aaa
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    raz

Domyślny

ok dzieki wielkie. zobaczymy jak sie bedzie spisywal. po paru tysiaczkach wypowiem sie czy warto go lac

Data dołączenia
    Dec 2010
    Miasto
    Włocławek
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Witam, chciałbym sie was poradzić jaki olej mam zalać ja sie nie znam wiec najpierw chce sie zapytać ludzi którzy interesują sie i mają a3 dłużej ode mnie. Ja swoją kupiłem niecały miesiąc temu i jak każdy przy zakupie musze powymieniać wszystkie filtry i płyny. Moja a3 to 1.9 TDi 1999 r. 90 km AGR. Tak więc jaki polecacie, czytałem w tym temacie ze najbardziej jesteście za Motulem wiec tego chce też i ja zalać
    Tylko nie wiem jaki u mnie był olej wlany, niby jest naklejka przyklejona i pisze na niej Castrol Magnatec Diesel 5W30 tylko nie wiem czy mam w to wierzyć czy po prostu ktoś sobie taką wypisaną naklejke przykleił aby przy zakupie pokazać że olej był wymieniany
    No ale cóż uwierze w to i chce zalać Motulem i dlatego pytanie do was który polecacie, na pewno syntetyk ale jaki? fajnie jakbyście wrzucili mi linki z allegro którego moge zamawiać
    I jeszcze jedno pytanie, wiem że jest osobny temat do tego ale nie chce pisać 10 postów dlatego napisze tutaj, jaki olej do skrzyni biegów polecacie? Bo ja kompletnie nie mam pojecia co tam zalać, mało tego nie wiem jakim jest teraz zalana skrzyna a odczuwam lekkie opory przy włączaniu niskich biegów: 1,2 i wstecznego, 3,4 i 5 wchodzą ładnie i lekko. Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam

Pawel_yu's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2009
    Miasto
    Pruszków
    Auto
    SB
    Model
    A3 8V
    Silnik
    2.0 TDI - CRLB( 150 KM)
    Podziękował
    19 razy

Domyślny

nie kupuj oleju z allegro ( chyba ze masz pewne zrodlo ) bo mozesz sie przejeachac
    a co do oleju do skrzyni to zalez oryginalny VW z ASO
    nie jest drogi i wiekszosc ludzi go poleca ( wiadzial bys to gdy bys wykazal troszke chceci i poszukal )

Strona 21 z 41 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Zasady postowania