zostan przy tym oleju co masz i bedzie dobrze
zostan przy tym oleju co masz i bedzie dobrze
|
Castrol rowniez w zupelnosci spelni wymagania Twojego silnika
5W40 Castrola to dobry olej ( dla mnie 10W40 to jakas porazka... )
a Motul polecany jest rowniez dlatego ze w porownaniu do Castrola czy Mobila jest raczej mniej podrabiany
Zostan przy tym oleju co masz, tylko nie kupuj "okazji cenowych" z Allegro
dzonn (13-04-11)
Jezu niech ktos to skasuje bo jeszcze ktos to na powaznie potraktuje, wiekszej BZDURY juz dawno nie czytalem. Nawet niechce mi sie pisac co gdzie i jak ale ten artykul to jakas nie wiadomo czemu majaca sluzyc manipulacja. Same ogolniki i wyssane z palca ( grafit moze i jest niezlym smarem ale suchy!! Nic nie pisze o wodze w oleju, o zalepianiu przez stary olej kanalow smarnych generlanie tyle rzeczy jest swiadomie pomijanych ze rece opadaja) opinie nie poparte zadnymi dowodami. Ktos wysmazyl ta bzdure podpisal jakims holenderskim nazwiskiem i wpuscil do sieci, bo jesli faktycznie ten Pan istnieje i pracowal dla Castrola to albo tam sprzatal, albo jest debilem albo na starosc mu odbilo. Jeszcze raz to napisze TO JEST BZDURA ale jesli ktos chce szybko i efektownie skatowac swoj silnik to dostal wlasnie ladny instruktaz.
2 Fast not 2 Furious
Q3 2.0 TFSI 211KM - no stage![]()
S3 8P 360KM/450NM - CompSport Stage 3
A6 C7 3.0TFSI 460KM/550NM - CompSport Stage 2
hej panowie , a jaki byscie polecili olej do silnika 2.0 fsi ??? ostatnio zalany byl mobil 1 syntetyk 5w 30, czeka mnie wymiana niebawem i chcialem sie zapytac czy macie cos godnego polecenia, pozdrawiam !
koledzy mam pytanie?? czy wymienia się olej w skrzyni biegów (manualnej)?? silnik ASZ 131 KM
goDrut
Zostalbym przy mobilu 1 ale 0w40 New life
Mateusz1900tdi
Z tego co mi wiadomo to o ile nie miales jakiejś awari badz wycieku to nie ma takiej potrzeby.
2 Fast not 2 Furious
Q3 2.0 TFSI 211KM - no stage![]()
S3 8P 360KM/450NM - CompSport Stage 3
A6 C7 3.0TFSI 460KM/550NM - CompSport Stage 2
Witam was. Czeka mnie wymiana oleju. Auto ma przejechane 210 000km. (1,8T 180km seria)
Ostatnie 3 lata jezdze na Valvoline Maxlife Synthetic Blend 10w-40. Doczytalem sie ze ten olej nie jest zatwierdzony przez Audi/VW.
Olej nie cieknie, i bardzo malo ubywa.
Doczytalem sie na roznym forum, ze Audi poleca oleje 502.00 Full Synthetic do 1.8T, z powodu takiego ze te silniki (do 2003) maja tendencje gromadzenia/nagar szlamu. I ze te oleje nie zapiecza sie w goracym turbo.
Druga sprawa, na stronie Valvoline polecaja mi oleje:
SynPower XL-III 5W-30
SynPower MST 5W-30
SynPower MXL 0W-30
Obawiam sie wlac synthetic poniewaz moze zaczac olej wyciekac . Z reszta mysle ze moze ten nagar szlamu rozpuscic i dac w obieg, zatykajac np pompe oleju.
Na vwvortex.com polecaja 0W-30 lub 0W-40 np mobil-1.
W ksiazce serwisowej jest napisane Synthetic.
Co zrobic? Czy poprostu szykac oleju 502.00 ?
Bede bardzo wdzieczny za wyjasnienie lub doradzenie.
Pozdrawiam!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)