Strona 98 z 147 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 971 do 980 z 1464

Temat: Klimatyzacja, czyszczenie, serwis, problemy

Data dołączenia
    Jan 2009
    Miasto
    Łódź
    Auto
    A3
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    1.9TDI ASZ

Domyślny Mega Problem ....

Witam pisałem jako nowy temat ale Admin mnie opr. ... wiec piszę ponownie w odpowiednim ... od 3 dni walczę z klima ... klimatronik audi a3 2002 rok .. wymieniony silniczek od łopatek obiegu wewnętrznego bo miał połamany trybik, wykonana została adaptacja nowego w vagu zero błędów, czynnik sprawdzony i jest, kompresor się załącza na krótko i wtedy klima śmiga, wymieniony czujnik temperatury dlatego bo klima rano działa prawidłowo na zimnym motorze jak przejadę około 5km wyłącza się i już tego dnia jej się nie da załączyć byłem w 5 warsztatach i rozkładają ręce wiązkę do sprężarki też sprawdziłem BŁAGAM o POMOC !!!

Zauważyłem jeszcze że jak jest włączony nawiew na maxa to przestaje działać sterowanie łopatkami mimo że silniczek jest nowy może jednak jest on nadal uszkodzony ale dlaczego działa jak nie włącze nawiewu i nie ma żadnego błędu na vagu ?? ma ktoś jakis pomysł ???
    Ostatnio edytowany przez robo667 - 27-04-11 o 20:11 Powód: nowe spostrzeżenie

macsurf's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2008
    Miasto
    Szczecin
    Auto
    oooo
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez czaro10 Pokaż post
    W takim razie najprawdopodobniej uwalony jest ten czujnik. Jak pojawia się ten błąd to dopóki jest klima się nie włączy.

Tutaj masz info i fote gdzie on się znajduje:
    http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=327893
    Dzieki za podpowiedz, postaram sie mu dokladniej przyjrzec. Tylko jeszcze kwestia tego, ze na kostce ktora wchodzi do sprezarki nie pojawia sie zadne napiecie. Czy to moze byc przyczyna awarii tego czujnika F129 ?

czaro10's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2010
    Miasto
    Mazowsze
    Auto
    Audi
    Model
    S3 8V
    Silnik
    inny
    Podziękował
    68 razy

Domyślny

Skoro pojawił się błąd krytyczny to komputer odłącza podzespoły (nie tylko wadliwe, ale też te których praca może być zagrożona w momencie usterki innego), należy wnioskować że właśnie dlatego nie ma napięcia na sprężarce.

Ja bym zaczął od wymiany tego czujnika skoro instalacja szczelna.

Data dołączenia
    Dec 2009
    Miasto
    Wrocław
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF

Domyślny

Witajcie,

Mam pytanie. Mianowicie jak wsiadam do samochodu (A3 AHF) i odpalam to klima się załącza na obiegu otwartym. Jak przełączam na obieg zamknięty to zaczyna głośniej pracować(normalne) ale jak chcę już wrócić do obiegu otwartego to nie powraca (chyba) klapka ponieważ cały czas chodzi tak jakby był obieg zamknięty. Jak wyłączę i włączę klimę ( naciskając gwiazdkę) to wraca do otwartego i chodzi ciszej. Tak się dzieje tylko na włączonej klimatyzacji. Bez klimatyzacji klapka.
    Co może być przyczyną takiego zachowania ? Czy to normalne zachowanie na klimatyzacji ?

Dziękuję za odpowiedzi.
    Jeżeli ktoś chciałby to pomogę w:
    - Leasingi
    - Kredyty
    - Faktoring
    - Finansowanie Firm

Data dołączenia
    Jun 2007
    Miasto
    Warszawa / Radom
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    raz

Angry Za małe "wysokie ciśnienie"

Witam
    Proszę o pomoc, klima nie chłodzi tak jak powinna, a wygląda to następująco:
    - klima szczelna, - ilość środka chłodniczego ok, - olej ok,
    - po załączeniu się sprężarki oba wentylatory startują od razu i pracują cały czas na 1 stopniu obrotów,
    - ciśnienia: niskie - ok. 2 bar, wysokie - 9 bar,
    - w upalne dni, po włączeniu na klimatroniku funkcji auto (np.: 22 stopnie C) i załączeniu się klimatyzacji, klima nie schładza wnętrza samochodu tak jak powinna, kiedyś było idealnie,
    - jak wyjmę bezpiecznik od wentylatorów to się zatrzymują, a "wysokie ciśnienie" zaczyna rosnąć.
    Czy przyczyną słabego chłodzenia i za niskiego "wysokiego ciśnienia" jest "dogorywająca" sprężarka?
    Proszę o sugestię
    Pozdrawiam

bioly31's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2010
    Miasto
    Gorlice
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH

Domyślny

Witam. Mam problem z klima. Klma się czasem załącza, a czasem nie. Po podpięciu do komputera wyskoczył błąd TEMP. ZEWNĘTRZNEJ POWIETRZA. czyli pokazuje -41*C. Wychodzi na to ze pewno siadł czujnik, tylko nie wiem w którym miejscu może być. Czy w podszybiu czy w zderzaku. Jak ktoś może to niech zrobi fotke gdzie go moge szukac i jak wyglada. Pozdrawiam

domel79's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2009
    Miasto
    Gniezno
    Auto
    VW
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0TDI BMM
    Podziękował
    12 razy

Domyślny

czujnik temp zewnetrzej jest w zderzaku mniej wiecej na wysokosci lampy od strony kierowcy

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Bielsko Biała/Gliwice/Tarnowskie Góry
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

Panowie sory ze tu napisze ale nie chce zakładac nowego Tematu. Czy ktoś może mi wskazać temat dotyczący ustawienia zerowego klap sterowania nawiewem, bo szukam już 3 dzien i nie wiem kaj to jest.

pajak381's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2010
    Miasto
    Włocławek/...
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

witam
    wyskoczyły mi takie błędy na klimatyzacji:
    00771 Czujnik poziomu paliwa – G
    1553 nieznany kod błędu
    64516 nieznany kod błędu
    1274 silnik sterujący klapy przepływu powietrza V71 zablokowany lub brak napięcia
    klima (gwiazdka )na panelu się świeci, śilnik słychać że trochę siada przy włączaniu klimy, nawiew znacznie przyśpiesza ale nie leci zimne powietrze, kto pomoże mi w tym problemie?? da sie coś samemu zrobić czy tylko serwis??

SAUBER's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2008
    Miasto
    O K L
    Auto
    Mk1 / Mk5
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0T BWA
    Podziękował
    7 razy

Domyślny

Aaa wie ktoś gdzie najlepiej zrobić klimę? Ozonowanie/ napełnienie środkiem itp itd?

Zaznaczę, że w woj. opolskim najlepiej

Słyszałem, że gdzieś w Kępnie jakiś koleś jest dobry i sprawdzony, ma ktoś może namiary na niego?

Strona 98 z 147 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Zasady postowania