Pokazane rezultaty 1 do 10 z 966

Temat: [8L] Pytanie o termostat i ...

Threaded View

Data dołączenia
    Dec 2010
    Miasto
    Włocławek
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

duzo pali tzn ile? 1.8t no to nie skuter swoje wypić musi a co do sprawy hmm czy ja wiem czy sie długo nagrzewał, 8-9 km, przy tej temp to mi sie wydaje ze normalnie u mnie tez tak sie nagrzewa, wiesz od nagrzania tez jest duzo czynników, styl jazdy, jaki teren czy górzysty czy równy, czy wiatr był i wiał w oczy, nie mozesz oczekiwac ze Ci sie po 3 km nagrzeje. to ze dolny wąz tez jest ciepły to bedzie zawsze, az tak go chłodnica nie ostudzi ze bedzie zimny, a czy gorący zalezy kto jaką reke ma wyparzoną ale tak na powaznie to mam pytanie a jak sprawa wyglądała na klimatroniku? w tych 2 sytuacjach w pierwszej gdy jeszcze nie był nagrzany tylko dopiero wskazówka sie podniosła i w drugiej gdy osiągnął juz optymalną temp. pytam sie bo w sumie to ciezko mi powiedziec co jest źle, oprócz tego dolnego węża gorącego to wszystko jest okej, i ładnie na zegarach pokazuje i ładnie sie nagrzewa sie nie wiem czy sens jest cokolwiek przy tym robic, tym bardziej ze gdyby sie za wczesnie otwierał to by nie osiągał temp 90 stopni poniewaz cały czas by robił duzy obieg (tak było u mnie, max 70 stopni było) a gdyby za późno sie otwierał to by znowu wentylator Ci sie załączył i na zegarach by Ci sie temp zmieniła (no chyba ze otwiera sie do 10 stopni za późno) wtedy zegary tego nie wyswietlą aby Cie nie stresowac

jak sprawdzisz ile na klimatroniku pokazuje, to spróbuj jeszcze jedną rzecz zrobic, wtedy bedziesz wiedział czy dobrze sie nagrzewa, mianowicie, gdy silnik osiągnie 90 stopni zatrzymaj sie i powoli odrec korek od zbiorniczka wyrównawczego (uwazaj, rób to powoli bo bedzie cisnienie i zeby Ci sie na pazury nie wylał i nie poparzył) potem włóz termometr wysokotemperaturowy i zmierz jaka jest w zbiorniczku temp.
    Ostatnio edytowany przez grucha1987 - 04-05-11 o 22:16

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania