Motul X-cess 5w40 będzie wystarczający w zupełności np. lub inny spełniający normę najlepiej. Jak trochę Ci bierze, to przy następnej wymianie możesz zalać półsyntetyk. Spytaj ponownie.
Motul X-cess 5w40 będzie wystarczający w zupełności np. lub inny spełniający normę najlepiej. Jak trochę Ci bierze, to przy następnej wymianie możesz zalać półsyntetyk. Spytaj ponownie.
|
Dzięki wielkie, potrzebne płukanie przed wymianą?
kobe (07-06-11)
siemanko
polecie jakiś olej do mojej furczaszki, przebieg 166 000, do tej pory śmigał na castrol Edge 5w30, założyłem gaz i pewnie będę chciał się przesiąść na 5w40.
jaką firmę proponujecie, nie chcę oleju z NAJwyższej i najdroższej półki, może MObil 1 dla odmiany ? Valvoline ? będą ok ? może jakiś linczek an alledrogo
oraz druga prośba
jaki olej Opel Astra II, bez gazu, przebieg jakiś 160 tys około, silnik 1.6 75 KM
nie bardzo wiem jaki do tej pory miał wlany, co polecicie
1. Skoro już lejesz Castrola to lej dalej. Nie widze potrzeby zmiany. Valwoline jest dobry ale cena... to juz taniej wyjdzie x-cess 5w40
2. Ja lałem do tego silnika od 160kkm do 300kkm oplowski 10w40 i bylo dobrze. Później auto sprzedałem. Ewentualnie mozesz lac Oplowskie 5w30.
Autofanty.pl - Najtańsze części do Twojego Audi na forum. Masz pytania? Pisz na priv
Zalecana forma kontaktu ze mną:
adam@autofanty.pl
rzadko przeglądam skrzynkę wiadomości na forum
Co masz na myśli? dlaczego po zalaniu Motul 8100X-cess 5w-40 mam zmieniac olej ponownie po 2000tys
I jeszcze jedno pytanie sprawdzalem jaki olej do mojego silnika i pisze tak
Standard Engine oil-10w-40
Upgrade Engine oil 5W-40
i teraz zgupiałem bo na Mobil Super 2000 10W-40 nic sie złego nie dzieje i taki mam obecnie ale ponoc lepiej jest zalac do 1.8t np 5W-40 bo turbinka .
Obecnie mam nalatane 190tys
Co proponujecie ? wlać mu Motul 8100X-cess 5w-40 czy Motul 6100 Synergie 10W-40
Ostatnio edytowany przez sybi - 09-06-11 o 23:29
Po co do jego motoru olej typu low SAPS? Oleje oplowskie z kolei są dedykowane do opla, jaka tu logika?![]()
Nic nie wiemy o zużyciu np, jak mu przejada 4 litry na 15 000 to jaki sens używać syntetyka jakim jest Castrol? Moim zdaniem za mało informacji kolega podał, żeby coś mu sensownie podpowiedzieć.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)