Strona 35 z 41 PierwszyPierwszy ... 253334353637 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 341 do 350 z 402

Temat: Wszystkie informacje o olejach

Mariusz65's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2009
    Miasto
    CW
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ATD
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez pentito Pokaż post
    Witam, przymierzam się do kolejnego przeglądu w salonie Audi i z uwagi na drogie części u autoryzowanego przedstawiciela chciałem pojechać do niego z własnymi „materiałami”.
    Chyba żartujesz! Przecież w ASO robocizna to ponad stówka a godzinę! Poza tym nie wiem czy pójdą na to, że nie kupisz u nich materiałów a to dla nich czysty interes
    Uzasadnią Ci, że nie wezmą za to odpowiedzialności itd.

Nie możesz sam sobie wymienić oleju i filtrów lub znaleźć tańszego mechanika?
    No chyba, że masz jeszcze gwarancję… ale w takim wypadku to też nie przejdzie.
    Ostatnio edytowany przez Mariusz65 - 30-06-11 o 12:11
    Pozdrawiam Mariusz

Sprzedam nową oryginalną szybę drzwi kierowcy do A3 L8 po lifcie 3 drzwiowy

Data dołączenia
    Jul 2008
    Miasto
    Lublin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    raz

Domyślny

Właśnie rozmawiałem z ASO AUDI Danelczyk w Lublinie i powiedzieli że nie ma problemu, żebym przyjechał z własnymi "rzeczami". Przegląd zrobią i podbiją książkę serwisową. A zmienić chce na MOTUL bo czytając forum wywnioskowałem że to dobry wybór. Ponieważ nie znam się na tym tak jak Wy chciałem upewnić się w swoim wyborze. Dzięki za dotychczasowe podpowiedzi.

Data dołączenia
    Jun 2009
    Miasto
    RADOM
    Auto
    AUDI A3
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0T AXX

Domyślny fauvert_zalany 5w40 zamiast 5w30

Witam,

W Fauvercie w Warszawie Panowie przy wymianie oleju intensywnie namawiali mnie na 5w30 (drozszy o 20zl/1l niz 5w40), a na fakturze napisali coś takiego: Klient odmówił zalania silnika olejem 5w30, ktory spełnia normy producenta auta....ostrzegali mnie ponadto, że może mi sie popsuć silnik. Mieli racje czy straszyli?

Mateusz1900tdi's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2010
    Miasto
    Nowy Sącz/ Kraków<KNS>
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez kasia1982 Pokaż post
    Witam,

W Fauvercie w Warszawie Panowie przy wymianie oleju intensywnie namawiali mnie na 5w30 (drozszy o 20zl/1l niz 5w40), a na fakturze napisali coś takiego: Klient odmówił zalania silnika olejem 5w30, ktory spełnia normy producenta auta....ostrzegali mnie ponadto, że może mi sie popsuć silnik. Mieli racje czy straszyli?
    z tego co ja wiem to 5W-40 bardziej do diesla sie nadaje niż do benzyny ale jak wcześniej jeździłaś na takim i nic się nie działo to dalej lać
    The Fast and the Furious (żeton)

elemenateur's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2008
    Miasto
    DGL // ZS
    Auto
    VW
    Model
    Inny
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

http://ew5.earlweb.com/recommendatio...&vehicle=62095

powyzej masz tabelę dotyczą Twojego silniczka, zalecane jest 5w30, ale 5w40 też może byc pod warunkiem ze spelnia normy
    Zadowolenie klientów bezcenne

Najniższe ceny na części oraz oleje motul gg 347504, tel 663 962 604 , Rabat dla A3-club!

cosmo-pl's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2007
    Miasto
    StalowaWola/Warszawa
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    12 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez KRYNIO Pokaż post
    czytam wszystko i sie doczytac nie moge koledzy stalem sie szczesliwym posiadaczem a3 1.8 AGN i potrzebne mi info jaki olej kupic do niego?wszyscy pisza co innego i nie potrafie tego ogarnac i prosze o jasna klarowna odpowiedz jaki olej wlac przebieg 178tys. km (niby);D
    Pojeździj chwile na tym co masz i zobaczy czy Ci zużywa, czy nie i wtedy nam napisz, to Ci coś polecimy.

Cytuj Oryginalnie napisane przez mirek_smok Pokaż post
    Ja mam pytanko , mam 2.0 tdi bkd w serwisie zalali mobila 5w-30 , lac to samo czy cos zmienic na 30 000 dolałem z litra , tyle ustawii w serwisie zmiane , przebieg autka 103 000 , jakis moze dla pompowtrysków dedykowany moze ???
    Cytuj Oryginalnie napisane przez mirek_smok Pokaż post
    zima odpalał bez zarzutu , mam małe aku bo zmieniałem z poprzedniego autka i to jest żelowy do benzynki 70 ah ale smiga ma mniejszy prad rozruchu niz tradycyjny , tez myslałęm nad motulem ale testowałem w oplu i cienko wypadł , mobil był lepszy szybciej smarowal i ciszej chodziły zawory , najgorszy to był castrol zaworki jak u ciagnika chodziły i smoła po odpaleniu , a olejek co ma niby byc do pompowtrysków np opla :
    SPECYFIKACJE:

GM-LL-A-025 i GM-LL-B-025

BMW Longlife 04

Mercedes-Benz MB229.31 i MB229.51

Volkswagen 502.00 / 505.00 / 505.01

oraz poniższe specyfikacje:

ACEA A3/B3, A3/B4; ACEA C3; API SM/SL / CF.
    Jeżeli masz bez DPF-a to wystarczy taki. Mobil robi dosyć dobry olej ale ten 0W40, 5W30 jest odrobinę gorszy, bo jest z innej bazy wytworzony. Temat już był wałkowany, jaki olej do Twojego silnika, więc myślę, że nie będziesz miał problemu większego z doborem . 1l pomiędzy wymianami to nie tragedia tylko przebieg spory. Musisz więc sobie zapodać olej pracujący w opcji LL czyli gdybyś się decydował na Motula to specyfika 504 00 - 507 00

Cytuj Oryginalnie napisane przez kasia1982 Pokaż post
    Witam,

Popsuć się nie popsuje ale pytanie jaki Ci ten olej dokładnie zalali, bo nie piszesz.

pekniety's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2009
    Miasto
    Kraków
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8V
    Silnik
    2.0 TFSI - CNTC (220 KM)
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

Lepiej kupić x-cessa czy Specific 505.01? bo widzę że różnica w cenie niewielka

elemenateur's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2008
    Miasto
    DGL // ZS
    Auto
    VW
    Model
    Inny
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez pekniety Pokaż post
    Lepiej kupić x-cessa czy Specific 505.01? bo widzę że różnica w cenie niewielka
    do ALH z podpisu wystarczy w zupełności X-cess
    Zadowolenie klientów bezcenne

Najniższe ceny na części oraz oleje motul gg 347504, tel 663 962 604 , Rabat dla A3-club!

9. Podziękowania dla elemenateur za pomoc w problemie

pekniety (11-07-11)

aki_3C's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2009
    Miasto
    Śląsk/Ludwigshafen
    Auto
    AUDI A3 SPORTBACK
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BMM

Domyślny

Witam, jaki olej polecacie do AUDI A3 SPORTBACK 2.0 TDI DPF 140PS 2008r. Zastanawiam się nad FUCHS GT1 LONG LIFE 5W30 LUB CASTROL EDGE 5W-30? Przeważnie do Vw zalewałem zawsze Fuchs-a i nic nie dolewałem, czy CASTROL jest godny polecenia?
    Ostatnio edytowany przez aki_3C - 09-07-11 o 22:21

cosmo-pl's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2007
    Miasto
    StalowaWola/Warszawa
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    12 razy

Domyślny

Moim zdaniem Fuchs jest lepszy.

Strona 35 z 41 PierwszyPierwszy ... 253334353637 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania