Strona 17 z 97 PierwszyPierwszy ... 715161718192767 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 161 do 170 z 967

Temat: Pompki centralnego zamka. update

Bjuti's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2009
    Miasto
    Lublin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR

Domyślny

Chłopakiiii Help. Potrzebuje pomocy, bo latam po tych wszystkich postach i nie moge znależć czego szukam.. a dokładnie problemu z centralnym i szybami. Czy ktoś może pomóc? odesłać mnie gdzie trzeba, albo podpowiedziec co moze być przyczyną awarii??(oczywiscie szerzej opisze jakie są objawy) Bedę wdzięczna za pomoc
    Ostatnio edytowany przez Bjuti - 07-08-11 o 19:47 Powód: niepełne informacje

Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    Żywiec
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Bjuti Pokaż post
    Chłopakiiii Help. Potrzebuje pomocy, bo latam po tych wszystkich postach i nie moge znależć czego szukam.. a dokładnie problemu z centralnym i szybami. Czy ktoś może pomóc? odesłać mnie gdzie trzeba, albo podpowiedziec co moze być przyczyną awarii??(oczywiscie szerzej opisze jakie są objawy) Bedę wdzięczna za pomoc
    Pisz sloneczko o co dokladnie chodzi, temat jak najbardziej na miejscu, najpierw poszukaj pompki od centralengo, MUSI byc w lewym nadkolu w bagazniku patrzac z tylu. Z tego co piszesz wnoskuje, ze albo padla elektonika pompki albo wogole jej nie masz (siedzacy w temacie na pewno czaja o co biega) Pozdowienia

Bjuti's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2009
    Miasto
    Lublin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR

Domyślny

NIo, jeden Gentelmen się znalazł co chętny pomóc kobiecie w potrzebie Sprawa wyglada tak. Pewnego pieknego dnia padł central, dzien pozniej szyby. Moge otworzyc samochod tylko kluczykiem od bocznych drzwi, szyby ani rusz. Na poczatku popmka buczała, wiec sie do niej dobrałam, okazało sie ze jest gąbka zwilgotniała i kabel (prawdop.zasilajacy czer-zół) zasniedział, i wypadł. Wiec znalazłam kogos kto mi to zlutował ( jestem za granica ) i wsio bylo ok. Przez 2dni!! Potem to samo, brak centrala, tylko szyba zostala w polowie otw. Pomacalam bezpieczniki (moze to czysty zbieg okol) i szyba sie domkneła! cud nad Amstelem teraz jednak ani drgnał. Bezp spr, kable w pompce wygladają ok, kostki też.. podejrzewałam też (mój brat raczej ) moduł komfortu, male lusterka działają. co robić, musze wracac do PL za tydzien , a nie mam jak otworzyc szyby na autobanie zeby zaplacic, hehe dajcie znać jesli coś Wam do głowy przychodzi.. bo już nie wiem co robić pozdrooo

Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    Żywiec
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN

Domyślny

Co do bezpiecznikow to sprawa wyglada tak, ze one same lubia z czasem zasniedziec (sprawdz dokladnie bezp nr: 6,14,3. Jesli mowisz ze dzialaja lusterka i pewnie oswietlenie w srodku, to elektronika nie padla na cacy. Ja zrobil bym tak, zaczepil jakiegos szwaba jadacego Aska i zapytal czy nie da rady na chwile pompeczki pozyczyc w celach sprawdzenia Nr nie koniecznie musi sie zgadzac. Wystkie beda obslugiwac szyby. Ale nie koniecznie w pelni poprawnie centralke A i jesli szyby "padly" obie na raz, to raczej jakies przetarcie na przewodach nie wchodzi w gre. Najlepiej bylo by to sprawdzic na innej pompce

WIELKA BRYTANIA DanioUk's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    Skelmersdale-Rybnik
    Auto
    Audi S8 A6 80 cabrio
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

Beautiful wyciagnij te pompke, zdejmij te biala pokrywke od spodu pompki i postaw gdzies w cieple miejsce na przeschniecie. To powinnopomoc ale nie gwarantuje jesli elektronika padla to nic nie zrobisz, tylko wymiana. Modul jest w pompce tak na marginesie.
    1.6 AKL 101KM
    1.8T APY 209KM ???

Bjuti's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2009
    Miasto
    Lublin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR

Domyślny

Widzisz, coś w tym może być, bo teraz przebywam w miejscu gdzie non stop pada, wieje, pada i lipa z wilgotnością non stop, wiec plan jest taki wstawić ją dzisiaj do garażu, otworzyc wszystko co sie da, wymontuje pompke, wysuse a co do bezp. - przetarłam wszystkie nazwyijmy to "specjalnym płynem" w razie wlasnie gdyby zasniedziały. (zwłąszcza te odpowiedzialne, za szyby i centralny) ale to nic nie zmieniło.
    Zobacymy, cy susenie cos pomoże
    Dodano:
    DanioUK swoją drogą o umieszczeniu modołu w pompce to nie wiedziałam to jest jak się prez gg albo tel naprawia samochody
    Ostatnio edytowany przez Bjuti - 08-08-11 o 14:25 Powód: Automatyczne łączenie postów

Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    Skelmersdale-Rybnik
    Auto
    Audi S8 A6 80 cabrio
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Bjuti Pokaż post
    DanioUK swoją drogą o umieszczeniu modołu w pompce to nie wiedziałam to jest jak się prez gg albo tel naprawia samochody
    Spoko nie ma sprawy zrob tak jak napisalas i zobaczymy jak bedzie.

Pozdrowionka
    1.6 AKL 101KM
    1.8T APY 209KM ???

Bjuti's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2009
    Miasto
    Lublin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez ShadX Pokaż post
    Najlepiej bylo by to sprawdzic na innej pompce
    Fajnie brzmi, idea dobra, ale z wykonaniem trudniej. Mieszkam chwilowo na takiej wiosze, ze oprócz John'ów Deer'ów to tu nie doswiadczysz nic innego, wiec [problem z tesktingiem pompki. Wracam za tydzień do domu. Jesli suszenie i zdjeta klema nic nie pomoga -a'propos (rozebrałam pompke otworzyłam i zostawiłam do wyschniecia- mimo ze srodek wygladał wporzo, suchy czysty i wogóle) to pojade po wieśniaczemu do domu, zapłace Pani na bramce otwierajac drzwi heheh i podłącze ja juz w domu do kompa. Podejrzewam, ze to juz całkiem moja ost deska ratunku Ale pewnie najskuteczniejsza /// zobacymy

Bjuti's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2009
    Miasto
    Lublin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR

Domyślny

http://my.imageshack.us/v_images.php
    Znalazłam jeszcze cos takiego na układzie scalonym, czy moze to miec jakikolwiek wpływ??

Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    Skelmersdale-Rybnik
    Auto
    Audi S8 A6 80 cabrio
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

Bjuti nie moge zdjecia otworzyc bo nie mam konta na imgeshack.

Mozesz podac zdjecie na forum to sie zobaczy??
    1.6 AKL 101KM
    1.8T APY 209KM ???

Strona 17 z 97 PierwszyPierwszy ... 715161718192767 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)

Zasady postowania