Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 21 do 30 z 62

Temat: [8L] Kontrolka EPC

Data dołączenia
    May 2009
    Miasto
    okolice Zamościa
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.6 AVU

Domyślny

Panowie i panie mam następujący problem. Od razu na wstępie dodam, że jest niemały w moim odczuciu. Od jakiegoś czasu A3 zaczęło świrować i to mocno. Początek był taki, że samochód raz zapalał z dotknięcia a innym razem trzeba go było zakręcić nawet 4 razy. Bez względu na to czy ciepły czy zimny. Potem EPC nie gasło od razu tylko po przejechaniu koło paruset metrów. Potem problem ustąpił. A dzisiaj wszystko zwariowało. Odpaliłem auto normalnie z dotknięcia ale EPC nie zgasło. Przejechałem może z 2 km może mniej zatrzymałem się sprawdziłem stopy, oczywiście nie działają, zgasiłem i poszedłem. Wracam do samochodu chcę odpalać przekręcam kluczyk a tam dyskoteka - pikanie i kontrolka taka jak od hamulców (płyn hamulcowy jest, klocki są było sprawdzane jak koła letnie zakładałem) ale nie było trzech piknięć tylko pikało cały czas silnik oczywiście nie odpalił. Pikanie było w różnych tonach tak jakby dwa różne pikania się nakładały. Postanowiłem jednak parcha odpalić za wszelką cenę i po 5 -6 próbach przekręcam zapłon i jak gdyby nigdy nic odpalił epc nie zgasło wróciłem do domu. I teraz pytania o co chodzi? Dodam jeszcze, że silnik jak już odpali to pracuje w miarę ładnie, kopnięcia, zakładając że 1.6 benzynka w ogóle je kiedykolwiek miało, to nie straciło.

Adam91's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2010
    Miasto
    Z rana widzę smog przez okno --> Katowice
    Auto
    Volvo S40
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

oo walsnie mialem ten problem.
    ale szybko sie z nim uporalem. na przyszlosc dla ludzi ktorzy bd mieli ten problem :
    WYMIEŃCIE CZUJNIK PEDAŁU HAMULCA !!!!!(na ten nowej generacji --> 50 zł ksoztuje
    i wtedy bd ok
    S P O T K A N I A
    Ś L Ą S K I E

DRUGA SOBOTA KAŻDEGO MIESIĄCA godz 16:00
    決してあきらめない Never give up

Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    Trzebiatów
    Auto
    A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AKL
    Podziękował
    raz

Domyślny Epc

Witam kolegów... mam podobny problem z tym nieszczęsnym EPC mianowicie. Od początku jak mam A3 po włączeniu zapłonu włączała mi się kontrolka od immobilisera i od tego EPC na obrotomierzu(nie wiem czy tak powinno być). Od jakiegoś czasu mam problemy z odpaleniem: po przekręceniu zapłonu kontrolka EPC w ogóle się nie zapala mógłbym kręcić silnikiem nie wiadomo ile czasu to i tak nie zaskoczy dopiero po odczekaniu kilkunastu minut lub odłączeniu akumulatora mogę go normalnie odpalić. Dodam, iż podłączany był on pod komp i mam tylko jeden błąd z poduszka powietrzna. Żarówki mi wszystkie świecą bez zarzutu czujnik temperatury też miałem wymieniany a auto odpala jak mu się chce awiec proszę o pomoc

kangal's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2011
    Miasto
    Starachowice
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.6 APF
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez gambit4 Pokaż post
    gambit4
    mam identyczny problem jak Gambit4... Macie jakieś pomysły co z tym zrobić???? Pozdrawiam

Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    Trzebiatów
    Auto
    A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AKL
    Podziękował
    raz

Domyślny

i co kolego kangal udało ci się jakoś zaradzić z tym problemem ???

kangal's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2011
    Miasto
    Starachowice
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.6 APF
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

samo przestało, ale wiem, ze przyjdzie chwila i znowu sie to zrobi, także przydałoby się coś zaradzić... a TY zdziałałeś coś??? jakiś czyjnik??
    Pozdro

bedin's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2010
    Miasto
    Brzeg Wrocław Opole
    Auto
    A3
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    18 razy

Domyślny

moze sa swiece wadliwe, w fabii duzo os taki ma problem,
    albo jak kolega pisal czujnik hamulca pod pedalem hamulca sie znajduje , mialem podobne porlbemy z epc migalo w czasie jazdy, stop mi sie palil caly czas podczas jazdy. wymiana czujnika hamulca pomogla koszt 30zl
    8L - 1.9 ASZ ++
    8P - 2.0 BKD
    BMW E90 - 163KM++ / 202KM

igor25i's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2010
    Miasto
    Mysłowice
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 APF
    Podziękował
    raz

Domyślny

hmm...mam podobny problem z ta kontrolka EPC tylko chciałem zapytac bo mam do wymiany na JUZ KLOCKI ORAZ SZCZEKI w przodzie cz jest mozliwe z przez to swieci sie ta kontrolka??? dodam ze klocek juz trze o tarcze bez okładzin:]

bartek87711's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2011
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T APP
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

witam od samego pocztku gdy zakupile auto mam problem z ta kontrolka Epc swieci sie nonstop dodam ze auto wstawialem do elektryka bo pokazywalo mi blad z czujnikiem poloeznia walu czujnik wymieniony zostal naoryginalny po paru dniach blad powrocil .. dodam ze mam problem z temperatura tzn samochodzik nagrzewa sie daje cieple powietrze natomiast wskazowka prawie caly czas lezy na 60 stopniach moze byc to spowodowane padnietym czujnikiem temperatury?
    DO SPRZEDANIA MOJA A3 1,8T APP WIECEJ NA PRIV

bedin's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2010
    Miasto
    Brzeg Wrocław Opole
    Auto
    A3
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    18 razy

Domyślny

moze byc to powodem, ale pewnie to termostat. ale zobacz jeszcze na czujnik swiatel stop, czujnik znajduje sie pod pedalem hamulca noznego. tam na gorze.
    8L - 1.9 ASZ ++
    8P - 2.0 BKD
    BMW E90 - 163KM++ / 202KM

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania