Pokazane rezultaty 1 do 10 z 120

Temat: temperatura wody 120 st C

Threaded View

Data dołączenia
    Mar 2011
    Miasto
    Rzeszów
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 APF
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez IronFlower Pokaż post
    Masz silnik APF, tam temperatura na biegu jałowym bądź niskich obrotach może dojść do 105* (taką temperaturę otwarcia wedle mojej wiedzy powinien mieć termostat).

Pytanie - zbiornik wyrównawczy był odkręcony podczas testu? Jeśli tak, to radził bym go jednak zakręcić...

Dodatkowo pojeździj trochę, niech samochód na prawdę porządnie się dogrzeje...
    Dodano:

Teraz to jeszcze doczytałem... To co jest w termostacie to nie czujnik a grzałka... Nie można kupić samego wkładu, jedynie pełen zestaw wraz z obudową... Dodatkowo jeśli za zamiennik dałeś 180zł to wydaje mi się, że w ASO będzie niewiele droższy (relatywnie niewiele)...

Wymianiał mi to mechanik i nie wiem jak on to robił, natomiast dzwoniłem do swojego poprzedniego mechanika na którym się jeszcze nie zawiodłem (a do niego nie dałem z racji odległości i chyba do niego dam jednak auto) i on powiedział mi coś takiego, że ta firma to jest najlepsza i że ze spiłowanymi znaczkami to normalne i mało prawdopodobne że ten termostat jest uszkodzony a powodem może być np podciśnienie czy nadcisnienie juz nie pamiętam a spowodowane to moze być złym odpowietrzeniem układu, uszczelka pod głowica (ale wtedy moga byc spaliny w płynie lub po ostygnięciu i odkręceniu korka syknięcie) lub nawet może być winny sam korek w zbiorniczku...

jeszcze sprawa tego wskaźnika na zegarach to on powinien pokazywać temp wyzszą niż 90 stopni jeżeli taka jest a niewątpliwie jak wyrzuciło płyn przez zbiorniczek to było conajmnien 110stopni?

ten sam termostat ze znaczkami vw i audi 260zł w sklepie który jest partnerem aso i może sprzedawać cześci ze znaczkami vw audi
    Ostatnio edytowany przez czarnuch - 22-09-11 o 09:42

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania