Strona 18 z 19 PierwszyPierwszy ... 816171819 OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 171 do 180 z 188

Temat: Instalacja sterownika do centralnego zamka (pilot)

Data dołączenia
    Dec 2010
    Miasto
    Włocławek
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

a co zrobiłes ze działa Ci otwieranie szyb z pilota? ja kiedys tez próbowałem ale gdy podłączyłem kabel komfortu pod otwieranie to nie działalo mi zamykanie drzwi tak jak u Ciebie, napisz jakim kablem gdzie sie wpiąłeś. wepnij tylko sie kablem do otwierania w sterowniku do kabla od otwierania w kostce i kablem do zamykania w sterowniku do kabla od zamykania w kostce i kablem pomaranczowym (komfort) od sterownika do kabla od zamykania w kostce i nic wiecej, zadnych kabli juz do kostki nie podłaczaj. co do tego ze działa Ci tylko jedna strona kierunków to czy aby na pewno do dobrych kabli w kolumnie kierowniczej sie wpiałes? diody tez są w dobrym połozeniu? moze jedna diode odwrotnie podłączyłes i tylko jedna strona ci działa, ta co dobrze podpiałes, sprawdz to dokładnie. bo w tym temacie jest wszystko szczegółowo opisane i jesli zrobiłes tak jak tam napisane to wszystko musi dobrze działac.

Data dołączenia
    May 2011
    Miasto
    Bytoń
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    raz

Domyślny

od komfortu jest brązowy w tym sterowniku. Można zrobić żeby szyby domykały się automatycznie po kliknięciu tylko przycisku zamknij bądź tak że trzeba ten przycisk trzymać. Co do otwierania szyb to jest tylko jedna metoda tzn przytrzymać dłużej klawisz otwierania w pilocie. Ja połączyłem niebieski z szarym a zielony wraz z brązowym(kolory przewodów od sterownika)z przewodem brązowym z czerwonym paskiem a nie czerwonym z brązowym paskiem w kostce. Wcześniej zrobiłem tak jak radziłeś żeby zielony wraz z pomarańczowym połączyć z przewodem w kostce koloru czerwonego z brązowym paskiem ni w ogóle zamykanie mi nie działało, a teraz wszystko śmiga. Pomarańczowy jest od klapy

Data dołączenia
    Dec 2010
    Miasto
    Włocławek
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez bazej Pokaż post
    od komfortu jest brązowy w tym sterowniku. Można zrobić żeby szyby domykały się automatycznie po kliknięciu tylko przycisku zamknij bądź tak że trzeba ten przycisk trzymać. Co do otwierania szyb to jest tylko jedna metoda tzn przytrzymać dłużej klawisz otwierania w pilocie. Ja połączyłem niebieski z szarym a zielony wraz z brązowym(kolory przewodów od sterownika)z przewodem brązowym z czerwonym paskiem a nie czerwonym z brązowym paskiem w kostce. Wcześniej zrobiłem tak jak radziłeś żeby zielony wraz z pomarańczowym połączyć z przewodem w kostce koloru czerwonego z brązowym paskiem ni w ogóle zamykanie mi nie działało, a teraz wszystko śmiga. Pomarańczowy jest od klapy
    tak,tak chodziło mi o brązowy a nie o pomarańczowy, pisałem z głowy bez patrzenia w schemat i widocznie pomyliłem kolory kabli, to dobrze że Ci już wszystko działa

Mnichu's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    Ciechanów
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    raz

Domyślny

Witam. Również planuje założyć sobie tego typu sterownik. I mam pytanie na sam początek. Jak zdjąć ten plastik przy rączce od otwierania maski? Bez tego będzie ciężko cokolwiek zrobić

Data dołączenia
    May 2011
    Miasto
    Bytoń
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    raz

Domyślny

musisz odkręcić jeden wkręt na podstopnicy wyciągasz ją poprzez przesunięcie do góry bo ma takie wsuwki następnie odkręcasz 2 wkręty przy "klamce" służącej do otwierania maski tak aby cały uchwyt był luźno. Teraz sam plastik jest zamocowany na takie wciskane spinki (jest chyba tylko jedna blisko listwy progowej) najlepiej wyciągnąć to właśnie z tą listwą. Tylko z wyczuciem. Raczej nie powinieneś nic urwać ale wiadomo to plastik. Jeszcze jedna uwaga jak odkręcisz i przesuniesz podstopnice do góry nie wyciągaj na siłę gdyż jest nią wsunięta własnie ta boczna osłona najlepiej jak zaczniesz rozbierać od osłony z listwą progową

Mnichu's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    Ciechanów
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    raz

Domyślny

Dzięki już znalazłem te kości teraz kupić sterownik i próbować montować

Mnichu's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    Ciechanów
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    raz

Domyślny

Wszystko się udało U mnie zamontowanie wszystkiego zajęło cały dzień. Bardzo mi się ten temat przydał polecam go Wskazówki z mojej strony to zwróćcie uwagę na kość centralnego zamka u mnie akurat przewody otwierania i zamykania były odwrotnie jak w temacie i pamiętajcie przy składaniu sprawdzić czy dobrze podłączyliście wtyki od kierunków i od świateł bo ja musiałem rozbierać wszystko drugi raz . A i jeszcze jedno jeśli ktoś ma klakson alarmu w zestawie to pod maską koło zbiorniczka na płyn hamulcowy są dwie śruby tam jest dobre miejsce na jego przykręcenie Moim zdaniem sterowniki tego typu są dużo lepszym wyjściem niż płacenie kilkuset złotych za to "specjalistom", poza tym jest satysfakcja że samemu się to zrobiło

orzelekpl's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2011
    Miasto
    Sz-n
    Auto
    A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN

Domyślny

Witam. Kupiłem dopiero co używane Audi A3 i mam taki oto problem. Centralny zamek chodzi normalnie po przekręceniu kluczyka w drzwiach wszystko się zamyka. Mam nie standardowe w bryloczku ( oryginalne do stacyjki też
    ) klucze z otwieraniem bezprzewodowym drzwi automatycznie Inca-pro . Widać , że po wciśnięciu guzików dioda zapala się więc klucze działają dobrze. Niestety tutaj się kończy droga na jakimś urządzeniu sterującym , który zbiera ten sygnał i dostarcza centralce aby się otwierało wszystko lub zamykało . Panowie co może być przyczyną?? Co powinienem zrobić w tej chwili??

tomekAGU's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2008
    Miasto
    Poznań
    Auto
    pNERA
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    raz

Domyślny

Musisz szukac sterownika gdzies kolo pompki centralnego lub kolo kolumny kierowniczej etc. i sprawdzic czy ma zasilanie czy slychac pstrykanie przekaznikow jak naduszasz pilot. Niewiem czy masz dwa te piloty czy jeden moze baterie sa za slabe zeby wyslac sygnal do sterownika a diode jeszcze ma sile zapalic w pilocie
    Prawdziwych przyjaciol na palcach reki zlicze, oni gdy odejde, zapala na grobie znicze

orzelekpl's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2011
    Miasto
    Sz-n
    Auto
    A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN

Domyślny

Mam 2 piloty. W obu dioda zapala się bezproblemowo. Tzn. gościu który sprzedawał mi auto mówił , że jest problem ze sterowaniem. Niestety nie wiem jak dostać się do tej pompki . Czy wystarczy odkręcenie tapicerki drzwi i pojawi mi się to urządzenie ? Dokładnie jak piszesz , facet powiedział mi , że jest problem z tym urządzeniem ale nie wiem gdzie jest ulokowane , on zresztą też nie wiedział. Czyli mam odkręcić tapicerkę drzwi i sprawdzić bliżej tak ?

Strona 18 z 19 PierwszyPierwszy ... 816171819 OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania