Strona 172 z 411 PierwszyPierwszy ... 72122162170171172173174182222272 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 1,711 do 1,720 z 4102

Temat: Jakie lampy /xenony/soczewki/przedlift/polift itd

Zaxu's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2010
    Miasto
    Łódź
    Auto
    Audi
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T BHZ
    Podziękował
    8 razy

Domyślny

Nie da rady jakoś ogarnąć tych kabli i wtyczki? Kostki do lamp polifotwych to nie są duże koszta, za to takie lampy Depo czarne to chyba coś ok 500zł. Koszta własnego malowania to w sumie tylko Twój wolny czas, z dwa spray'e i silikon do uszczelnienia ponownie lamp.
    Ostatnio edytowany przez Zaxu - 30-09-11 o 22:10

Byzio's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2010
    Miasto
    Radom
    Auto
    VW Sharan
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0 TDI CR CBBB (170KM)
    Podziękował
    106 razy

Domyślny

Rozbierać możesz tylko na pewno nie na aucie. A za czarne Depo nie ma co przepłacać...

DavideChuckLee's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2010
    Miasto
    Shěng Hénán
    Auto
    Audi a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

no własnię, nie mam kostek. bo on całą instalacje kabli lamp polutował w srodku lampy. Wczesniej były mini kostka na tulejki i wsadzona do kostki w lampie. a On to wyciągnał i przeciał tuleje, wsadzil kable do lampy i tam polutował. Ogarnąc da radę, ale to wszystko od nowa lutować i bawić się z kostkami itp. a Lampy Depo juz dają o sobie znac mimo 2ponad lat, Klosz matuje lekko, i chciałbym sie jakoś zabrać za to.

i czy macie jakiś pomysł jak zrobic mocowanie do lampy ? bo z jednej lampy mam urwane 2 naczepy ;/
    The End ! She xing diao shou, man tiao guo hai wei jiu !
    結束!蛇在鷹人眺三九胃郭海陰影

Zaxu's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2010
    Miasto
    Łódź
    Auto
    Audi
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T BHZ
    Podziękował
    8 razy

Domyślny

Nie wiem jak to wszystko u Ciebie wygląda w tych lampach, ale ja osobiście bym się zebrał i zrobił z tym porządek. Zawsze możesz liczyć na pomoc ludzi z forum jak czegoś nie będziesz wiedział z kabelkami.
    Co do mocowania ja miałem dwa urwane i przykleiłem na jakiś klej, nie pamiętam nazwy, ale leży gdzieś w garażu i pięknie trzyma. Jutro mogę Ci podesłać nazwę jak chcesz.

Na forum jest też temat o regeneracji kloszy, ale tego osobiście nie robiłem to nie wiem z czym to się je.

Terrez's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2010
    Miasto
    Zielona Góra
    Auto
    Audi A6
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

W ASO s? dost?pne reperaturki mocowa?. Kupowa?em dwa komplety do siebie, groszowe sprawy. Przykr?casz je na wkr?ty kt?re s? w zestawie, P&P, banalnie prosty monta?.
    Tak to wygl?da, cena troch? du?a, ale mo?na dostac taniej http://allegro.pl/zestaw-naprawczy-r...843125708.html

Co do czarnych lamp, to odpu?ci?bym sobie malowanie tych co masz, skoro ju? co? si? z nimi dzieje. Za jaki? czas pojawi ci si? paj?czek na kloszu i b?dzie zmarnowana praca. Chcesz czarne, kup gotowe Black FK, albo odpu?? sobie czarne ?rodki. Wtedy polerk? mo?esz zrobi? bez demonta?u lampy.
    Ostatnio edytowany przez Terrez - 30-09-11 o 22:23
    OBRÓBKA STALI, WYPALANIE LASEROWE, GIĘCIE, PIASKOWANIE, NA PODSTAWIE RYSUNKU LUB WZORU. KONTAKT TYLKO POPRZEZ TEL
    506 627 599

Data dołączenia
    Oct 2010
    Miasto
    Jasionka
    Auto
    Audi a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

koledzy ja kiedys klosz sciagalem w inny sposob zagrzalem wode na wrzatek i wlozylem lampy i szklo ladnie mi zeszlo

sema9's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2009
    Miasto
    Staszów
    Auto
    Audi
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T CDLA
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Murdzu12 Pokaż post
    koledzy ja kiedys klosz sciagalem w inny sposob zagrzalem wode na wrzatek i wlozylem lampy i szklo ladnie mi zeszlo
    słaby klej był

DavideChuckLee's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2010
    Miasto
    Shěng Hénán
    Auto
    Audi a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

dzięki dzięki panownie, jednak oleję tą sprawę malowania lamp. Więc wypoleruję klosze z strony zewnętrznej jesli coś o ile bedzie szło co polerować, bo wydaje mi się że przybarwienia matowe od środka sie robią no ale obadamy to. Pozbieram troche kasy i kupie jednak gotowe FK ciemne, albo ori hella używane i probować rozklejać. : i tak bede musiał kiedyś je wymienić, bo te Depo koszmarnie pod względem jakości i zakupić kostki. Spróbuję poklieć te zaczepy, jak nie da rady to skorzystam z tego linku Terreza, dzieki

Zaxu no możesz mi posłać nazwę, obadamy jak to klei ;d mam też super mocny klej, taki mało dostepny od pracy mam. Prosto z Dani jest sprobuję tym jak to nie da rade choc powinno bo po tym pokleiłem miskę olejowa i jezdziłem na niej ponad rok. ho ho ;d
    結束!蛇在鷹人眺三九胃郭海陰影

DeVi's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2009
    Miasto
    Wałbrzych
    Auto
    Audi
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T BHZ

Domyślny

Jako,ze moj ori xenek jak i same żarówki juz słabo wygladają,pomyślałem o wymianie,zastanawiałęm sie nad żarnikami Philipsa tylko 4200 ori słabo świecia i wpadłem na pomysł 6000K chyba,ze polecacie cos innego?

DavideChuckLee's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2010
    Miasto
    Shěng Hénán
    Auto
    Audi a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez DeVi Pokaż post
    Jako,ze moj ori xenek jak i same żarówki juz słabo wygladają,pomyślałem o wymianie,zastanawiałęm sie nad żarnikami Philipsa tylko 4200 ori słabo świecia i wpadłem na pomysł 6000K chyba,ze polecacie cos innego?
    właśnie pare linijek niżej pisaliśmy o 6000k bo sam je miałem, nie polecam na taką pogode jesienną. Zakupiłem wczoraj 4300 palniki do hidów, i powiem jedno, świecą bajera aż mnie zatkało, nawet podczas deszczu się ładnie spisywała. Stwierdziłęm ze lepiej mieć 4300k w te daremne dni, jesien zima i ewentualne wiosna, a w lato smiało 6000k jak dzień jest długi az do 21 to lekko
    結束!蛇在鷹人眺三九胃郭海陰影

Strona 172 z 411 PierwszyPierwszy ... 72122162170171172173174182222272 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania