jeśli kupię 105-tkę to na pewno zechcę modyfikować jakimś chipem na jakieś 135km, jakie to są koszty, zapewne się orientujecie?![]()
jeśli kupię 105-tkę to na pewno zechcę modyfikować jakimś chipem na jakieś 135km, jakie to są koszty, zapewne się orientujecie?![]()
|
ja sie orientuje ze nazwa tematu to "opinie o silniku 2.0 " w dziale technicznym
a nie dylematy kupujacego w dziale "kupujemy" ani chiptuning
moglbys sie troszke wysilic i sobie troche poczytac na forum, powertowac, nie jestes pierwszy ktory 1.9 lub 2.0 kupuje
poczytaj sobie np ten temat :
http://www.a3-club.net/forum/showthr...=1.9tdi+2.0tdi
w tym dziale i w tym temacie piszemy konkrety.
Nie pomagam na PW, nie muszę
Od tego jest forum i tematy na nim
ok szefie, zapuszczam wyszukiwarkę;p
Ja także uważam że dwu litrówki są dobrymi silnikami,a opinia poszła głównie przez właśnie takie sprowadzane z zachodu po 300 tysiącach.Oczywiście na zegarach 140tys,w duł.Mam kilka przykładów gdzie 1,9 się sypnęły jeszcze na gwarancji.Wad mają sporo np.wycierające się wałki rozrządu nawet po 150 tys.Dwa litry znowu mam kolesi co mają sporo ponad 200 tys. i bez problemów.Przykład A4 2004r 340 tys.i tylko chłodnica oleju mu padła.Oktawia 2, 250 tys 2005r. i nic.Dwu litrówki na zachodzie kupowali po to aby dużo jeżdzic i jeżdzili,a polski handlowiec tak zwany kupił zegar zrobił i sprzedał.Na pewno są bardziej skomplikowane i bardziej awaryjne,ale znowu bez przesady. 1,9 tylko trochę mniej się psują,ale nie dają takiej frajdy z jazdy.
wydaje mi się że kupując w De taką audi z przebiegiem 200tys, głowica już mogła zostać wymieniona, w porównaniu z tymi po 100tys
Dodano:
ogólnie czytając te wszystkie fora, wniosek jest jeden: nie ma diesla, który się nie j%%bie![]()
Ostatnio edytowany przez Fibber - 23-10-11 o 19:12 Powód: Automatyczne łączenie postów
Ja posiadam 2.0 kupiony w DE od 1 właściciela po sprawdzeniu historii w ASO miałem wymienianą głowice , z jednej strony dobrze z drugiej może mnie czekać to jeszcze. Ale na razie odpukać ;-}
nie po to kupuje i jezdze autem zeby nie spac po nocach, peknie to ja wymienie i juz
kosztuje to tyle co komplet sprzegla albo ladne felgi.
pewnie ze "tylko po co " , niketorym wystarcza 1.9 a niektorym po prostu nie.
jeden woli brunetki, drugi blondynki
Nie pomagam na PW, nie muszę
Od tego jest forum i tematy na nim
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)