Strona 46 z 152 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696146 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 451 do 460 z 1512

Temat: Pompka centralnego zamka

Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    Olsztyn
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF

Domyślny

Witam Panowie! jestem tu nowy ale jest to chyba temat w którym powinienem opisać swój problem. Proszę o pomoc bo ręce mi już opadają...
    Od czasu kiedy zdjąłem w swoim A3 drzwi zrobił się problem z centralnym zamkiem. Po założeniu spowrotem drzwi gdy przekręcam kluczyk w drzwiach kierowcy(tych które były zdjęte) nie słychać dźwięku który był wcześniej i zamykają mi się tylko te jedne drzwi kierowcy. Jeśli zaś próbuję zamknąć drzwi zamkiem od strony pasażera o dziwo zamykają się wszystkie drzwi włącznie z drzwiami kierowcy i słychać ten dźwięk pompki. Myślę że dobrze trafiłem i to forum jest dla mnie jedyną pomocą bo nie mam już kasy na żadnych mechaników. Bardzo proszę o jakieś porady...

Mata's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2008
    Miasto
    Skierniewice
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Ta taśma już była tam, więc widać, że coś było kombinowane. U mnie problem jest taki, że nie da się drzwi otworzyć kluczykiem, plus dodatkowo gdzieś jest nieszczelność. Wczoraj znowu przy tym posiedziałem i udało mi się jakimś sposobem zrobić, że mogę otwierać drzwi z kluczyka, ale przy zamku syczy. Gdy przez chwilę zrobiłem szczelny układ to zamek nie miał siły iść w dół, czyli coś się gdzieś blokuje...

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Bielsko Biała/Gliwice/Tarnowskie Góry
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

Skoro Przy zamku syczy, a taśma już tam "była" to stawiam flaszke, że magiczne łaczenie które ktoś kiedyś zrobił, właśnie zaczęło puszczać, zakup dobrą termozgrzewalną koszulke na przewody "castorama" rozbierz drzwi spasuj zdejmij tą taśme, spasuj koszulke, przygrzej i jeżeli to było to to będzie hulać.

Data dołączenia
    Apr 2011
    Miasto
    leszno
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AVU
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

witam; w salonie po raz kolejny nie chcieli mi zdradzic numerur fabrycznej pompki (bo w swoim aucie nie mialem wogole), powiedzieli jedynie, ze w rocznikach 2001-2003 wystepowal 1 rodzaj pompki. i teraz mialbym prosbe do osob, ktore maja a3 z tych rocznikow, zeby napisali jaka maja pompke, zeby zweryfikowac ta teze i kupic taka jaka ma byc. z gory wszystkim dzieki.

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

8L0 862 257 bez oznaczenia literowego obsługuje wszystko co potrzebne.

WIELKA BRYTANIA DanioUk's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    Skelmersdale-Rybnik
    Auto
    Audi S8 A6 80 cabrio
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez tomkraft Pokaż post
    witam; w salonie po raz kolejny nie chcieli mi zdradzic numerur fabrycznej pompki (bo w swoim aucie nie mialem wogole), powiedzieli jedynie, ze w rocznikach 2001-2003 wystepowal 1 rodzaj pompki. i teraz mialbym prosbe do osob, ktore maja a3 z tych rocznikow, zeby napisali jaka maja pompke, zeby zweryfikowac ta teze i kupic taka jaka ma byc. z gory wszystkim dzieki.
    Powiedz ladnie tym z salonu niech sie wypchaja bo mozesz sobie to na google poszukzc w kilka sekund. A im nie chcialo sie do etki spojzec.

Pompke musiales miec bo inaczej nie mialbys oswietlenia kabiny, nie dzialalyby szyby ani centralny no i bagaznika bys nie otworzyl.

W tych rocznikach sa pompki zaczynajace sie numerem 8D0 a nie jak Etanol napisal 8L0 poznij jest na koncu oznaczenie literowe i mozesz kupic bez liter na koncu lub tez najczestsza pompke ktora jest z litera E na koncu.
    1.6 AKL 101KM
    1.8T APY 209KM ???

Data dołączenia
    Apr 2011
    Miasto
    leszno
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AVU
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

dobra; w aucie nie miałem wogóle, w maju na allegro kupilem 8d0 z e na koncu i jak podlaczylem bylo ok, ale jak wylaczylem zaplon i wlaczylem to swiatla (awaryjne) zaczynały wariować. Auto dałem do mechanika, żeby zakodował tą pompkę i po pierwsze mówił, że prawdopodobnie była zalana, a po drugie nie może jej zakodować (nie vagiem tylko ma jakiś nie wiem dokładnie jakiś program, ale mówił ze kosztuje coś koło 10k i jest to program warsztatowy). w każdym razie nie może zakodować (i że ją osuszy i zobaczy), mówi że to pewnie nie jest ta pompka jaka fabrycznie powinna być i najlepiej kupić taką z dobrym oznaczeniem.
    w salonie nie chcą powiedzieć (może po to żeby u nich kupić), powiedział, że kosztuje ponad 2 tysiące i to że w modelach 2001-2003 są jednakowe.
    ja mam auto z 2001r.
    z tym, że mechanik nie może zakodować to czemu tak może być?
    od tego ze pompka może faktycznie była zalana i przez to wariuje jak zgasze i włączę zapłon i nie mozna jej zakodowac?
    to że mechanik nie ma vag-com tylko jakiś inny program?
    no i może ma ktoś auto z 2001-2003 żeby powiedział co ma u siebie, bo chcę w końcu kupić dobrą i mieć z tym spokój.
    tak teraz na allegro patrze i jeśli chodzi o 8d0862257E to sprzedają je z przeznaczeniem do A4

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

Mój błąd , oczywiście DanioUK dobrze pisze oznaczenie zaczyna się od 8D0
    co nie zmienia faktu że jak kupisz ze starszych modeli z 8L0 to też będzie działać tylko musi byc sprawna
    czytaj pierwszy post tego tematu a tam masz opisane
    http://www.forum.a3-club.net/showthr...km%2Fh&page=10

Data dołączenia
    Apr 2011
    Miasto
    leszno
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AVU
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

czytać czytałem; dobra, bo schodzimy trochę z mojej prośby. jak mówiłem chodzi mi o konkretny model pompki, a nie odpowiedzi typu, że wszystkie będą działać;
    także proszę kogoś kto ma auto z roku 2001-2003, żeby napisał jaką ma pompkę, najlepiej kilka osób i wtedy będzie można się upewnić czy wszyscy mają jednakową.

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

mam A3 z 2003r........ miałem pompke centralnego zamka oryginalnie o numerach
    8D0 862 257 bez oznaczenia literowego na końcu... Pompka się spaliła więc wymieniłem na pompke o numerach 8L0 862 257 bez oznaczenia literowego na końcu i działa tak samo jak poprezednia... jeśli chodzi o pompke którą kupiłeś a wariuje to eź ją rozbierz i wyczyść,,, nic Cię to nie będzie kosztować, a możesz zaoszczędzić 300 zł ;]; ;] ;] ;]; ]; ]; ]; ]; ;] ;]; ]

Strona 46 z 152 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696146 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania