Strona 24 z 161 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474124 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 231 do 240 z 1603

Temat: Zegary bez FIS na FIS

WIELKA BRYTANIA DanioUk's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    Skelmersdale-Rybnik
    Auto
    Audi S8 A6 80 cabrio
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez plmoti Pokaż post
    Piny do zegarów oczywiście posiadam a nawet jeździłem na nowych zegarach ale cały czas do mnie migała kontrolka immo ((
    A wiec Ty masz immo wylaczone w zegarach jak odpaliles auto, dlatego tez czasem miga lampka.

W takim razie ty nie potrzebujesz adaptowac kluczy bo immo juz jest nieuzywane.
    1.6 AKL 101KM
    1.8T APY 209KM ???

Data dołączenia
    Mar 2011
    Miasto
    warszawa
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF

Domyślny

Nie do końca mozna jeżdzić. Po zalogowaniu sie do zegarów chwilowo faktycznie można odpalić auto ale po pewnym czasie lub odpięciu akumulatora wracamy do punktu wyjscia czyli blokady przez immo

strikerbest's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2008
    Miasto
    Łódź
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU
    Podziękował
    18 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez DanioUk Pokaż post
    A wiec Ty masz immo wylaczone w zegarach
    Nie, nie, nie...
    Zawsze tak jest że jak się na (17) Instrument zalogujesz kodem to przestaje migać dioda i można auto odpalić. Nie oznacza to jednak że immo jest na stałe wyłączone.
    Nie jest prawdą że w przypadku A3 immo jest na 25 kanale. W A3 ten kanał jest nie używany i nie ma co tam szukać.
    Twoją przypadłość opisywałem kiedyś w temacie kolegi Tektronik. On też nie mógł zakodować. Nie pamiętam zbyt dobrze ale podstawą zakodowania jest brak błędów na silniku oraz po zalogowaniu do 17 Instrument kodem PIN wejść sobie w blok silnika (01) i w adaptacjach odczytać kanał 00 i go zapisać (test - save). To jest tzw zgranie kodu IMMO z sterownikiem silnika. Po tej procedurze koledze Tektronik udało się dopiero zakodować kluczyki.
    Dodam że ja przy zakładaniu swojego licznika (dzięki pomocy kolegi mieto3 oraz Daw) też miałem problem z zakodowaniem i właśnie ta procedura rozwiązała problem.
    Wszelkie informacje dodatkowe proszę szukać na http://www.a3-club.net/forum/showthr...fis#post522225
    Ostatnio edytowany przez strikerbest - 18-10-11 o 23:33

Data dołączenia
    Mar 2011
    Miasto
    warszawa
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF

Domyślny

Problem rozwiązany kluczyki zakodowane Okazało się że nowe zegary (te bez oznaczenia literowego) to najwyraźniej immo1 po poszło z transponderami megamos ID 13
    Czu kluczyk uda się dokodować można spróbować podejrzeć w blokach mierzonych zegarów kanał 22 o ile pamietam

pila24's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2009
    Miasto
    ZBI
    Auto
    sczała
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Wie ktoś które piny modułu świateł są podłączane do FISa (pod pin 16 i 19-czyli sygnał przepalonej żarówki i światła stopu)? mam podłączone je do masy ale to niepotrzebnie zmniejsza możliwości FISa moim zdaniem-wolał bym by miał swoją pełną funkcjonalność
    W sobotę montowałem zbiorniczek płynu spryskiwaczy z czujnikiem poziomu,odblokowałem tą funkcję w liczniku i działa jak należy,myślę iż ze światłami można by było zrobić tak samo.

Data dołączenia
    Feb 2011
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Mam pytanie Panowie, czy w roczniku 2000r byl juz CAN? Niby licznik ma zegarek cyfrowy,
    ale ogolnie samochod jest przedliftowy, wiec jest pytanie czy on na pewno ma CANa?

Jezeli ma to czym rozni sie montaz zwyklego licznika a tego z CANem w A3 99r.?

pila24's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2009
    Miasto
    ZBI
    Auto
    sczała
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Can jest w A3 z cyfrowym zegarkiem i to juz zdaje sie od 99 roku wprowadzali takie modele (czyli jeszcze przed pełnym liftem),montaż jest taki sam-poza innym wtykiem w liczniku z can'em do fis'a ale wszystko masz w tym wątku opisane,no i kodowanie licznika jest inne.

Data dołączenia
    Feb 2011
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

a poza tą wtyczka niczym sie nie rozni? nie trzeba adaptera can podlaczac?

strikerbest's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2008
    Miasto
    Łódź
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU
    Podziękował
    18 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez pila24 Pokaż post
    Wie ktoś które piny modułu świateł są podłączane do FISa (pod pin 16 i 19-czyli sygnał przepalonej żarówki i światła stopu)? mam podłączone je do masy ale to niepotrzebnie zmniejsza możliwości FISa moim zdaniem-wolał bym by miał swoją pełną funkcjonalność
    W sobotę montowałem zbiorniczek płynu spryskiwaczy z czujnikiem poziomu,odblokowałem tą funkcję w liczniku i działa jak należy,myślę iż ze światłami można by było zrobić tak samo.
    Chodzi Ci o auto z CAN czy bez bo nie wiem którą instalację Ci wkleić?
    Na razie masz z CAN
    PS: Tak mi się jeszcze przypomniało. Auto które nie posiadało fabrycznie FIS nie ma Monitora oświetlenia czyli przekaźnika (gdzieś mam info dotyczące numeru przekaźnika) który monituje przepalenie żarówki. Kiedyś myślałem żeby sobie przerobić instalację ale to gra nie warta świeczki. Bardzo dużo cięcia wiązek. Jak coś to mam taki przekaźnik do sprzedania w niezłych pieniążkach.
    Załączone pliki Załączone pliki
    Ostatnio edytowany przez strikerbest - 03-11-11 o 19:08

pila24's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2009
    Miasto
    ZBI
    Auto
    sczała
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Sebek_DTR Pokaż post
    nie trzeba adaptera can podlaczac?
    Can adapter podlacza sie jak chcesz użyc komponentu który wymaga szyny can a takowej nie posiadasz w aucie.Jezeli posiadasz szyne can to montujesz licznik z cyforwym zegarkiem,jezeli nie masz can'a to montujesz z analogowym.

Cytuj Oryginalnie napisane przez strikerbest Pokaż post
    Chodzi Ci o auto z CAN czy bez bo nie wiem którą instalację Ci wkleić?
    Na razie masz z CAN
    PS: Tak mi się jeszcze przypomniało. Auto które nie posiadało fabrycznie FIS nie ma Monitora oświetlenia czyli przekaźnika (gdzieś mam info dotyczące numeru przekaźnika) który monituje przepalenie żarówki. Kiedyś myślałem żeby sobie przerobić instalację ale to gra nie warta świeczki. Bardzo dużo cięcia wiązek. Jak coś to mam taki przekaźnik do sprzedania w niezłych pieniążkach.
    Mam bez Can'a,no i oczywiscie nie mialem wczesniej fis'a wiec trzeba bedzie poprowadzić kabelki,hmmm w/g schematu z etech'a potrzeba pociagnac 6 kabelków łącznie(2 od zarówek stopów,2 od zarówek tylnych świateł i 2 od przednich lamp).No niby nie wiele ale trzeba auto rozbierać by ukryć te przewody,rzeczywiście nie wiem czy gra warta świeczki.

A to jest jakiś osobny przekaźnik?myślałem że wszystko znajduje sie w tym module (u mnie ma nr 361)
    Ostatnio edytowany przez pila24 - 03-11-11 o 19:24

Strona 24 z 161 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474124 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)

Zasady postowania