Strona 9 z 172 PierwszyPierwszy ... 78910111959109 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 81 do 90 z 1716

Temat: Tarcze hamulcowe + klocki - ale jakie?

Data dołączenia
    Aug 2010
    Miasto
    Śląsk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AVU
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

albo jeszcze lepiej, zeby nie zginac kupie sobie na pol roku ten zestaw noname za 300zl przod i tyl a pozniej sukcesywnie dobry zestaw ATE

armorsnake's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2011
    Miasto
    wawa
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    8 razy

Domyślny

Czy do ATE Ceramic wymagane są jakieś utwardzane tarcze? Tzn czy te klocki nie zjadą zwykłych tarcz zbyt szybko. Ja niestety nie wiem jakie mam tarcze, wiem tylko że śą wentylowane i nawiercane.

Data dołączenia
    Apr 2007
    Miasto
    Marklowice/Rybnik/Gliwice
    Auto
    ASV '01 & AEH '00
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASV
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Z tego co wiem, nie są wymagane zadne specjalne tarcze, a przynajmniej nie natknałem się na takie informacje w katalogach, czy innych materiałach udostepnionych przez producenta.
    Autofanty.pl - Najtańsze części do Twojego Audi na forum. Masz pytania? Pisz na priv

Zalecana forma kontaktu ze mną:
    adam@autofanty.pl
    rzadko przeglądam skrzynkę wiadomości na forum

4. Podziękowania dla Franc za pomoc w problemie

armorsnake (07-11-11)

blacksline's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2011
    Miasto
    Shell :)
    Auto
    Audi biturbo
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

Wszystko się zgadza tak jak pisze franc..
    Znajomemu poleciłem te klocki jakiś czas temu.. Założył je pod zwykle tarcze.. Zrobił już około 20 tys i nic złego się nie dzieje.. Nie widać większego zużycia materiału standardowej tarczy..
    Są to klocki trwałe, które zdecydowanie mniej pylą.

Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    Kraków
    Auto
    A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez narcyzik Pokaż post
    no wychodzi na to ze w brembo nie ma co sie pchać, TRW jakością sa podobne do ATE i warto tylko cena!, te no-name nie wiadomo jak to bedzie, pewnie bedzie dzialac jak wszystko inne tyle ze przy ostrzejszej jezdzie szybko sie zuzyją, a co z oryginalnymi boscha?
    A jak nie wiem dlaczego tak się uczepiliście Brembo? Firma która produkuje tarcze na pierwszy montaż do takich marek jak Ferrari, Porsche, Corvette, Mercedes, Lamborghini, Maserati okazuje się niewystarczająca dla Audi A3 Tak czytam, że to taki chłam i faktycznie się zastanawiam o co tutaj chodzi? Sam kupiłem 5k temu zestaw tarcze Brembo i klocki ATE (a to dlatego że Brembo specjalizuje się w tarczach i zaciskach, a nie klockach) i tego zestawu bym na nic innego nie zamienił. Oczywiście zaraz ktoś napisze, że założył ceramiczne ble ble ble to auta które ma 110 koni i super Ciekawe co byście założyli jakby wam przyszło Ferrari jeździć...

mario_b's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Ryczów
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

Ja testuję od 2lat klocki Breck na przód. Były niedrogie (ok 100zł) i polecane w dobrym sklepie. Jak na razie 38tys km i daleko im nawet do połowy zużycia. Nie piszczą. Mało hamuję, trasa pozamiejska więc nie wiem jak ze skutecznością (chociaż jeszcze żyję a to już coś) ale polecam jako niezbędne minimum. Na tył przymierzam się do kompletu zachwalanych tarcz i klocków firmy ATE.

lukasz87's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2009
    Miasto
    Polska
    Auto
    AUDI A3 SportBack Quattro BMN+
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BMN
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Kierowiec naprawdę dużo wniosłeś do tematu

Napisz chociaż jakie to tarcze BREMBO i jaki klocek ATE no i rozmiar, skoro tak zachwalasz i jaką mocą jeździsz i jakim stylem...

marek_s3's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2010
    Miasto
    Waldenburg
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AJQ
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez kierowiec Pokaż post
    Firma która produkuje tarcze na pierwszy montaż do takich marek jak Ferrari, Porsche, Corvette, Mercedes, Lamborghini, Maserati
    tarcze do tych aut to zupełnie inna bajka niż to co masz za 130zł, są różne linie produktów, te z wysokiej póły dają radę, te najtańsze robione w Polsce niekoniecznie... to są hamulce kosztujące kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt tys zł nawet, poczytaj o takich autach dokładnie
    Ostatnio edytowany przez marek_s3 - 08-11-11 o 09:31

Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    Kraków
    Auto
    A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez lukasz87 Pokaż post
    Kierowiec naprawdę dużo wniosłeś do tematu

Napisz chociaż jakie to tarcze BREMBO i jaki klocek ATE no i rozmiar, skoro tak zachwalasz i jaką mocą jeździsz i jakim stylem...
    Normalna seria do A3, a czego się spodziewałeś? Autko jak w opisie, co do hamulca to staram się żeby za często ABS nie musiał mi "przeszkadzać" ale się czasem zdarzy

Cytuj Oryginalnie napisane przez marek_s3 Pokaż post
    tarcze do tych aut to zupełnie inna bajka niż to co masz za 130zł, są różne linie produktów, te z wysokiej póły dają radę, te najtańsze robione w Polsce niekoniecznie... to są hamulce kosztujące kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt tys zł nawet, poczytaj o takich autach dokładnie
    Tarcze do sportowych aut droższe od tarcz do A3, niesamowite
    Ktoś tu chyba nie czyta ze zrozumieniem. Chyba rzeczą oczywistą i niewymagająca wyjaśnień jest, że tarcze do lambo są inne niż do malucha. Nie mniej jednak jeśli firma produkuje jedne i drugie to choćby cień technologi przełoży się na te "słabsze" co skutkuje tym że w danym segmencie są najlepszym wyborem. Kolejne przekonanie, że jak coś robione w Polsce to jest do du.. czasy warsztatów rzemieślniczych produkujących części do maluchów mamy już chyba za sobą więc może by tak trochę myślenie zmienić?
    Poza tym Panowie w większości jeździcie seryjnymi autami, a za wszelką cenę chcecie poprawiać fabrykę. Jak ktoś podkręci autko na >200km to i trzeba hamulce zmienić, ale chyba same tarcze nie hamują prawda?

marek_s3's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2010
    Miasto
    Waldenburg
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AJQ
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

niemniej jednak,ja wolę produkty made in germany/made in japan/made in uk, choć polskie wyroby niektóre nie są takie najgorsze, ostatnio czytałem że np filtron dostarcza na I montaż filtry do auta VAGa...ale to wyjątki

Strona 9 z 172 PierwszyPierwszy ... 78910111959109 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania