Strona 9 z 62 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 81 do 90 z 618

Temat: Instalacja gazowa LPG w Audi A3 1.8 Turbo

Data dołączenia
    May 2008
    Miasto
    mszczonów
    Auto
    ALTEA
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0TDI BKD

Domyślny

ja wybrałbym min STAG 300 plus z odpowiednio dobranymi komponentami.
    BRC nie ma za dobrych reduktorów - można jest stosować pojedyńczo max do 150KM, oczywiście jesli ktos jeździ z łapciem na gazie to i alaska obsluzy 200KM
    a byle jaki montażysta może spierniczyć najlepszy zestaw w najminej wymagającym aucie. (znam to z autopsji)

dla montażystów najlepiej wsadzać pełny kit montażowy, a nie dobierać pojedyńczo odpowiednie komponenty pod dany silnik.

Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    gregor10.pl
    Auto
    dope
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0T AXX
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez stag300 Pokaż post
    magic jet obsłuży nawet 60 km / cyl tyle że ich awaryjność przy aktualnym wykonaniu jest na poziomie ok 20 % po 5 tys są do wywalenia( nie mylić z magicami z lat poprzednich)
    Obslużyć da rade nawet 70km z cylindra na cisnieniu powyzej bara.
    Awaryjność ? Zależy co sie komu trafi. W golfie Magic jety na listwie juz prawie 20tys zrobione i nic od roku.
    W a3-ce od lutego tak jak pisałem po montażu padł na pysk na drugi dzien jeden magic jet, po wymianie zrobiolem już tak jak właśnie piszesz 5tys km na gazie i narazie nie sa do wywalenia zobaczymy co bedzie dalej, puki co trzymaja sie dzielnie - a żeby tego bylo mało pracuja na czasach rzedu 24-27ms wiec dostaja po dupie tegie baty , wiec mysle ze jak by miały sie rozsypac to juz by to zrobiły A puki co działają jak w zegarku.
    Nie zebym chwalil ale moj gazownik lubi sobie testować wtryski u siebie w hondzie accord 2.0 155km wolnossak , mowi że mial juz keihiny , magic jety, reg fasty, hana 2000, matrix hd544 , waltek nawet byl chwilowo. I doszedł do wniosku na podstawie awaryjnosci (no bo przeciez klienci przyjezdzaja na gwarancje jak wtryskiwacz itp padnie) że najlepiej wychodzi montować wtryski hana jesli chodzi o awaryjnosc, co do magic jetó to trafiaja sie od czasu do czasu ze padnie wtrysk, natomiast powiedział mi szczerze - że auto najlepiej mu pracowało jak miał magic jety w samochodzie , ani na hanie ani na żadnym z wtrysków silnik nie pracował tak kulturalnie i mało palil jak na magic jetach. Teraz właśnie myśli wrzucic magic jety bo sie za nimi ztesknił

Aha i bron boże żeby ktoś źle nie rozumiał - nie mówie że magic jety to najlepsze wtryski tylko jak na swoja cene i swoja elestyczność (praca z róznymi srednicami dysz) to sa to ciekawe wtryskiwacze. Sa też stosunkowo ciche w porownaniu do hany czy też mega głośnych Medów LR, przy ktorych silnik zaczyna chodzic jak traktor jak podniesie sie maske, magic jety u mnie sa zdecydowanie cichsze od wtryskow benzynowych, nagram filmik kiedys i wrzuce jaka jest różnica.
    Natomiast jaki pieniądz taka jakość- przeważnie. Ja jestem zadowolony Co bedzie dalej - okaże sie

Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    okolice Lublina
    Auto
    audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    3.2 BDB

Domyślny

dla mnie magic to szrot i tyle 20 % awaryjności to na 10 listew 2 padaja to bardzo duzo średnią awaryjność produktów po niżej 5 % można uznac sie za dobre , temat listew to temat może można pisać i pisać ja mam swoje zdanie na ten temat i tyle albo listwa hana albo reg innych nie biore pod uwagę ( valtek typ 30 to tania tandeta handlowa typ 34 troche lepszy patrząc na czas reakcji ale za te pieniądze żadna rewelacja o magicach już pisałem, listwy matrix to rewelacyjny produkt wyjątkowo precyzyjne i szybkie czas otwarcia ok 1.8 mms tylko mają jeden feler... włosi nie dają gwarancji na Polskę pocieszeniem może być fakt że występuja zestawy naprawcze o wtryskach droższych typu med mtm czy kehin nie będe pisał bo to inna półka cenowa a co do regów,, cena przystępna ok 140-150 zł za 4 cyl do aut do 150 km są ok hana no cóż jak na razie produkt dobry zobaczymy jak długo awaryjność praktycznie zerowa koszt pow 400 zł za 4 cyl moja propozycja do tego autka to stag 4 plus reduktor kme silver ( przy założeniu że nie będziesz kręcił mocy po wyżej 175 km)i listwy reg lub hana to juz zależy od ciebie to twoje auto i twoja kasa pozdrawiam

Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    gregor10.pl
    Auto
    dope
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0T AXX
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Dlatego polecam magic jety pojedyncze a nie listwe , w razie problemu wymiana zajmuje max 2min w zależności jak kto gdzie ma zamontowany wtryskiwacz
    Taka prawda.
    Medy bardzo fajne wtryski ale też lubia sie kleic itp , aczkowiek sa z rzeklbym najwyzszej polki, kosztuja tak duzo ze na polskie realia prawie nikt ich nie kupuje .

Data dołączenia
    Jun 2011
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    31 razy

Domyślny

witam
    mam zalozona instalacje lpg jakies 3 miesiace i nie narzekam tylko chcialem zaczerpnac opinii ludzi ktorzy sie znaja czy gazownik nie wcisnal mi jakiejs lipy
    Reduktor Tomasetto Arctic
    Wielozawor Tomasetto
    Zbiornik stako
    Jednostka sterujaca 4GAS II
    Wtryskiwacze Hana 2000

roboform550's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2008
    Miasto
    KALISZ/KUCZEWOLA
    Auto
    Audi
    Model
    Inny
    Silnik
    1.8T AUM

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez pawdor Pokaż post
    mam zalozona instalacje lpg jakies 3 miesiace i nie narzekam tylko chcialem zaczerpnac opinii ludzi ktorzy sie znaja czy gazownik nie wcisnal mi jakiejs lipy
    silnik seria czy jakiś tjuning? i jakie hany znaczy sie kolor

Data dołączenia
    Jun 2011
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    31 razy

Domyślny

silnik seria 150km a co do koloru to nie pamietam jutro spojrze

roboform550's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2008
    Miasto
    KALISZ/KUCZEWOLA
    Auto
    Audi
    Model
    Inny
    Silnik
    1.8T AUM

Domyślny

Obawiam się reduktora czy daje radę. Trzeba by to sprawdzić podczas jazdy może być na styk przy tej mocy a zwłaszcza w turbo może być już lipa...

Data dołączenia
    Jun 2011
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    31 razy

Domyślny

hana 2000 czarne

pila24's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2009
    Miasto
    ZBI
    Auto
    sczała
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Nie może być,czarne nawet do 1.6 za słabe a co dopiero do 1.8T. A po czym wnioskujesz ich kolor-po kolorze napisu czy plastiku ?Powinny być zielone do Twojego silnika.

Strona 9 z 62 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania