Wyglada jakby był wyświetlacz.
Wyglada jakby był wyświetlacz.
|
"bezkolizyjnie" ?? z zewnątrz nic nie będzie widoczne, więc się nie przejmuj, wszystko się da![]()
Witam, chyba nie obejdzie się bez pytania z mojej strony... Temat jest strasznie wymieszany informacjami do przedlifta i polifta i ciężko się zorientować co jest do czego a temat w warsztacie jest dedykowany do przedlifta bez CAN. Wiec moje pytanie: mam A3 z 2001r polift z CAN i licznikiem 1/2fis, licznik ma dwie wtyczki (zielona i niebieska) liczniki z pełnym fisem maja jeszcze szarą. Czy w moim przypadku jest mi ona potrzebna? Jak jest z manetka, czy moja i ta ze sterowaniem fis mają takie same kostki? czy muszę prowadzić jakieś kable od manetki do licznika?
Z góry dziękuję za pomoc.
PS. Przydał by się manual do instalacji FIS w polifcie w dziale warsztat...
ja obecnie mam zegary jaegera z polfisem i zastanawiam sie, czy jest mozliwosc adaptacji zegarow z innego modelu niz 8l z pelnym fisem. w sensie, czy plyta i rozmieszczenie instrumentow jest takie samo w innym audi?? coby zmienic obudowe na 8l a plyte z tamtego ? np 8p, tt ? i czy jesli licznik bedzie z benzyny, to jest jakis prosty sposob na adaptacje obrotomierza do ropniaka ?
tematem interesuje sie, bo dostanie zegarow do dizlowego 8l z cyfrowym zegarkiem jest chyba poza moimi mozliwosciami ogarniania autogield i allegro.
wiesz zawsze taki manual mozesz zrobic
Wszystko jest na forum, manetke musialbys zmienic bo
Twoja nie ma sterowania, jezeli masz w swojej regulacje prednosci
wycieraczek to kostka pasuje tylko musisz dolozyc piny pod sterowanie.
Oczywiscie zrobic wiazke od manetki do wlasnie szarej kostki, bo w niej jest
sterowanie fisem, w niej jest rowniez zasilanie zegarka, wiec kostka jest niezbedna
reszta na forum
Dodano:
Nie mow ze dostanie licznika poliftowego jest takie trudne bo ostatnio nawet wkleilem linka http://allegro.pl/licznik-zegar-audi...950752279.html .
Jak widzisz on jest z benzyny, ale w przekodowaniu go na diesla nie ma zadnego problemu. Zaden licznik nie jest podobnym ksztaltem do 8L, chyba ze od Leona.
Ostatnio edytowany przez Sebek_DTR - 23-11-11 o 14:20 Powód: Automatyczne łączenie postów
A! czyli, moglbym wrzucic licznik od s3 ?? i przekodowac na diesla ?
No właśnie niby jest a ja w natłoku informacji nie mogłem się doszukać. Co do manetki to wiem, że trzeba wymienić, chodziło mi jedynie o samą wtyczkę do niej... Dzięki za wyjaśnienie o co dokładnie chodzi z szara kostką. Co do manuala, to jak pozbieram wszystkie graty potrzebne do przeróbki to na pewno to udokumentuje![]()
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)