Napisz na sklep@pielegnowacauto.pl i zapytaj o forumowy rabat!
Kosmetyki samochodowe, materiały polerskie oraz lakiernicze. Usługi z zakresu auto detailingu. Odwiedź nas na www.pielegnowacauto.pl lub www.jak.pielegnowacauto.pl
|
co byście mogli polecieć z pian aktywnych? żeby osiągnąć efekt śniegu?? do myjki cisnieniowej karcher 2.15
Zdecydowanie Magifoam z Autobrite. Używam i jestem bardzo zadowolony: http://www.pielegnowacauto.pl/kosmetyka-samochodowa/pielegnacja-na-zewnatrz/szampony/piana-autobrite-magifoam-0-5l.html Są też dostępne w opakowaniach 1L i 5L.
Ewentualnie ValetPro Snow Foam: http://www.pielegnowacauto.pl/kosmetyka-samochodowa/pielegnacja-na-zewnatrz/szampony/valetpro-ph-neutral-snow-foam-1l.html Jest też w opakowaniu 5L
Jakie srodki byscie proponowali do prawdziwej polerki mojej czarnej perelki? Jak dzis zobaczylem auto po korekcie, bodaj blacksline, to szczena opada. Moj to przy nim nadal matChoc jest o wiele lepiej.
Dam rade sam?
- polerka, tutaj dogadaj się z blacksline'mmoże Cię też trochę przeszkoli
- pady, sztuk 3 (twardy, średni i wykańczający), do Audi futerko też się przyda (bo VAG ma twardy lakier)
- minimum 2 pasty, seria Menzerny - proponuję FG500 i FF3000, jak chcesz lepiej i dokładniej to coś pomiędzy: PF2500 (opakowania 250ml)
http://www.pielegnowacauto.pl/producent/menzerna/
a po wszystkim zaaplikować to: http://www.pielegnowacauto.pl/powloka-kwarcowa-cquartz-kit-30ml.html
"A3-club to ludzie... auta to tylko pretekst" - ja, podczas V zlotu OP
Mówiłem czaro że do ideału jeszcze daleko i żeby zrobić na igłę to jest pracy na 3-4 dniI to jest właśnie ta różnica, którą widać u blacksline
Po pierwsze maszyna polerska rotacyjna. Żadne marketowe chłamy
Po drugie 2-3 etapy polerowania:
- Kombinacja mocno ściernej pasty z twardą gąbką (pasta Menzerna FG500 i biała gąbka urbana lub futro)
- Następnie średnia pasta na wykończeniowej gąbce (generalnie jest to taka średnia jeżeli chodzi o twardość) (pasta Menzerna PF2000 i żółta gąbka urbana)
- Pasta wykończeniowa na na gąbce wykończeniowej (Menzerna SF4000 i gąbka żółta Urbana)
blacksline poleciłem taką opcję. Generalnie można zrobić w dwóch etapach (1 i 3) ale zależy to od lakieru i od tego jak zrobimy ten pierwszy etap. Jeżeli podczas pierwszego etapu, czyli ścierania lakieru potrafimy dobrze wykończyć powierzchnię to później pasta SF4000 na żółtej gąbce i koniec. Jeżeli zrobimy to nieumiejętnie to 4000 może nie usunąć śladów po ostrej paście i twardej gąbce i wtedy będziemy musieli przejechać pomiędzy FG500 i SF4000 pastą PF2000.
Myślę że możesz zrobić to sam tylko dobrze byłoby się ustawić żebym mógł Ci pokazać co i jak. W sensie jak pracować maszyną, jaki docisk, na jakiej powierzchni pracować, na jakich obrotach itp.
Pasty mamy, gąbki mamy, z maszyną też możemy się dogadać
Wiem że może być krucho z czasem, ale możesz zrobić jak blacksline na raty. W jeden weekend pół samochodu, w drugi kolejne pół itd. Może stracisz trochę czasu na przygotowanie samochodu, bo będziesz musiał za każdym razem umyć samochód, osuszyć i dopiero jazda z maszyna, no ale jak się nie da zgodnie ze sztuką to trzeba sobie jakoś radzić
Aha no i ważny jest dostęp do wody ponieważ po polerowaniu ostrą pastą trzeba umyć samochód, po następnej paście znowu i na koniec przed nałożeniem wosku również by się przydało. Pasty trochę pylą, a my musimy pracować w czystości bo inaczej nie wykończymy powierzchni (będą po prostu powstawały hologramy i mikro ryski).
Yyy, to chyba tyle![]()
dasz radę sam zrobić.. ale najlepiej jakby ktoś Ci pokazał jak powinno się robić..
każdy kto wcześniej polerował furkę robił to za pewne inaczej.. metoda Pawła jest znakomita.. nie mówię to po to aby reklamować jego działalność.. tylko po to, że może pomóc również innym osobom bez naciągania chajsu! zna się chłopak na rzeczy nie wciska kitu o marketingowych taniościach i które nie pomogą za wiele, a wręcz przeciwnie mogą zaszkodzić takie środki...
Czaro u mnie lakier nie był myty jakieś 2 tygodnie.. ale i tak się autko świeciło...
a woskowany był jakieś 1,5-2 miesiące temu...
Miomichał nie mógł uwierzyć
na razie się świeci.. ale na letni sezon będzie jeszcze lepiej.![]()
Witam, mam pytanko jaki srodek byście polecili do delikatnej polerki listew ozdobnych na boczkach drzwi oraz popielniczki?
nie ma co inwestować w coś extra do plastików - rozumiem że robota ręczna? to wystarczy coś co idzie też do lakieru, np. http://www.pielegnowacauto.pl/mleczk...-compound.html
testowałem na tylnych lampkach i coś tam można uzyskać, bicepsy sobie wyrobisz
jeśli mechanicznie to każda pasta lekko-ścierna, może nawet finishowa powinny dać radę (zacząć od finishowej by nie narobić szkód, jak nie będzie efektu to przejść do mocniejszej)![]()
"A3-club to ludzie... auta to tylko pretekst" - ja, podczas V zlotu OP
Tak dokladnie reczna robotka.... w sumie plastiki nie sa strasznie porysowane bardziej chodzi tutaj o kosmetyczne sprawy. Wiadomo na tych plastikowych listwach w tapicerce nie ma lakieru takiego jak na aucie wiec i rysy sa calkiem inne.... Zakupilem boczki od kolegi osy i przy okazji dostalem listwy ozdobne a ze maja pare rysek uzytkowych to chcialbym je troche reanimowac
i stad te pytanie...
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)