Strona 20 z 218 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070120 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 191 do 200 z 2179

Temat: Auto Detailing - Pytania, Odpowiedzi

Mazowieckie dmdash's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2009
    Miasto
    Radom
    Auto
    AUDI A3
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    183 razy

Domyślny

jak silny jest to środek, chodzi mi o wyczyszczenie dość zaniedbanych foteli, da radę? chcę kupić coś porządnego, a nie półśrodki.
    There's only one word you need to know. Low.

(A)rturo's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2005
    Miasto
    Bełchatów
    Auto
    E63s W212
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

dmdash
    Ja oddałem skore (jasna w A6) jak robili mi korekte lakieru to zrobili mi tez skore, kosztowało mnie to dodatkowo 50zl albo 100zl juz nie pamietam
    Jest jak nowa. A byla naparawde zniszczona i brudna.
    Mialem tez kupowac jakis srodek i robic to sam.. ale czy to sie w ogole oplaca? Ty masz fotele wyjete to tym bardziej ...
    Było: A3 8l, S3 8l, Evo IX, Evo X; F10; A6 c7 3.0bTDI 380KM@770NM; W212 E63s 700KM@1000NM
    Obecnie: S1000XR | A4 Allroad 8W9 | Jeep WJ 4,7 V8 | Fiat 126p 1982 | -> soon...

Mazowieckie dmdash's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2009
    Miasto
    Radom
    Auto
    AUDI A3
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    183 razy

Domyślny

Moja bardzo dobra znajoma płaciła 200zł za wyczyszczenie foteli do swojej a3, więc podane przez ciebie ceny są trochę nierealne. Nie sądzę, żeby ktoś się męczył z fotelami cały dzień i poświęcał środki czystości za 50zł. Ale dzięki za info, rozejrzę się i przemyślę twoją propozycję, moze u mnie w mieście też jakoś tanio się tym zajmą.
    There's only one word you need to know. Low.

Kpt. Nielot .i.KALI.i.'s Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2007
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    STI + R1
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    23 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Wiolka Pokaż post
    Ech Ty napaleńcu CQuartza kładzie się na lakier dobrze przygotowany ponieważ on uwidacznia rysy i nie będzie pożądanego efektu poza tym szkoda go teraz nakładać i na wiosnę wszystko usuwać Sealant też zabezpieczy lakier- na serio A jak zrobisz korektę na wiosnę to będziesz mógł kwarca zarzucić
    Czuje się niepocieszony Ale niech i tak będzie, nie będę się sprzeczał.
    To co powinienem mieć w takim razie teraz?
    Napewno glinka megsa, coś do felg się też przyda (może P21S Power Gel) i co dalej? Sealant Wolf's Chemicals nie podoba mi się jak kropelkuje wode. Jakoś tak słabo spływa z niego. Może iść w kierunku Collinite?
    Tak sobie w ogóle myśle, że może przez święta wypucowałbym sobie dokładnie auto, łącznie z wnękami kół itd. Środek też wezme pod lupe.
    Tak jak mówilem, nie zależy mi teraz na usuwaniu, czy o zgrozo ukrywaniu rysek. Chce dobrze wykorzystać czas świąteczny, gdy bede miał cały garaż u rodziców dla siebie i wyczyścić i zabezpieczyć subaraka. A na wiosne pomęcze Was o pomoc w zrobieniu dokładnej korekty i wtedy już CQuartza nie odpuszcze
    PRZEWODNICZĄCY KOMISJI DS. AFER KLUBOWYCH
    Jak się bawię to się bawi ze mną cały świat...
    LS rulezzz...
    Jest Subaru, jest Impreza!

Wiolka's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2006
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    19 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez dmdash Pokaż post
    jak silny jest to środek, chodzi mi o wyczyszczenie dość zaniedbanych foteli, da radę? chcę kupić coś porządnego, a nie półśrodki.
    Poleciłam na serio bardzo dobre kosmetyki do skóry. Niektórzy używają do czyszczenia mocno rozcieńczonego APC ale to wysusza skórę. Cleanerem na pewno trochę trzeba będzie "potrzeć" ale jest bezpieczny dla tapicerki.

Cytuj Oryginalnie napisane przez .i.KALI.i. Pokaż post
    Czuje się niepocieszony Ale niech i tak będzie, nie będę się sprzeczał.
    To co powinienem mieć w takim razie teraz?
    Napewno glinka megsa, coś do felg się też przyda (może P21S Power Gel) i co dalej? Sealant Wolf's Chemicals nie podoba mi się jak kropelkuje wode. Jakoś tak słabo spływa z niego. Może iść w kierunku Collinite?
    Tak sobie w ogóle myśle, że może przez święta wypucowałbym sobie dokładnie auto, łącznie z wnękami kół itd. Środek też wezme pod lupe.
    Tak jak mówilem, nie zależy mi teraz na usuwaniu, czy o zgrozo ukrywaniu rysek. Chce dobrze wykorzystać czas świąteczny, gdy bede miał cały garaż u rodziców dla siebie i wyczyścić i zabezpieczyć subaraka. A na wiosne pomęcze Was o pomoc w zrobieniu dokładnej korekty i wtedy już CQuartza nie odpuszcze
    Jeżeli nie masz mega zapuszczonych felg to P21S jest super wyborem, bo usuwa tezx metaliczne zanieczyszczenia i jest bezpieczny dla wosku, który na pewno z czasem zaczniesz nakładać na felgi Jeżeli jednak są mega brudne to polecam coś kwasowego- Autobrite Very Cherry.

Sealant ma to do siebie, że nie zawsze ładnie kropelkuje (chyba, że podbijesz go jakimś QD) ale ładnie odprowadza wodę.

Może być Colli. Jak chcesz zrobić zgodnie ze sztuka to trzeba będzie zrobić tak:
    - mycie wstepne (bezdotykowe aktywną pianą)- masz myjkę cisnieniową?
    - mycie ręczne na dwa wiadra
    - glinkowanie
    - osuszanie
    - celaner (pod colli może być R222)
    - wosk
    - quick detailer (jak już wosk się "wypoci")

Możesz porządnie umyć samochód (zdejmując koła, wypucować i zabezpieczyć nadkola). Wyczyścić środek. I na serio i tak się urobisz po łokcie A na wiosnę będzie można robić korektę i mysleć co dalej (ale wydaje mi się, że Tobie będzie zależało na efekcie więc się skusisz na naturalny wosk)

Napisz na sklep@pielegnowacauto.pl i zapytaj o forumowy rabat!
    Kosmetyki samochodowe, materiały polerskie oraz lakiernicze. Usługi z zakresu auto detailingu. Odwiedź nas na www.pielegnowacauto.pl lub www.jak.pielegnowacauto.pl

Data dołączenia
    Jun 2007
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    STI + R1
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    23 razy

Domyślny

Felgi mam w ładnym stanie, są tylko troche przybrudzone klockami i normalnym brudem, więc myśle, że P21S bezproblemowo sobie poradzi.
    Myjke oczywiście mam, na 2 wiadra to jedyne metoda mycia ręcznego przeze mnie od jakiegoś już czasu
    cleaner mam dodo juice, QD bedzie ten co jest z glinką megsa, także potrzebowałbym jeszcze coś do wyczyszczenia i zabezpieczenia nadkoli, jakiś wosk do felg i może kilka pędzelków, bo reszte mam. Acha no i wosk do lakieru teraz na zime. W naturalny nie ma co teraz iść ale na wiosne jak najbardziej się skusze na taki. Nie będzie musiał być tak trwały jak ten zimowy, a faktycznie efekt będzie się liczył bardziej.

Czyli podsumowując: glinka megsa, wosk colli (tylko 476 czy może 915?), wosk do felg, coś do nadkoli, pędzelki.
    Myśle nad czymś do plastików w środku ale boje się połysku, bo i tak plastiki w subaru sa błyszczące, więc trzebaby było je czymś zmatowić a napewno nie wzmacniać błysku.

EDIT:
    Jakie to jest piękne!

LS rulezzz...

Wiolka's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2006
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    19 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez .i.KALI.i. Pokaż post
    Czyli podsumowując: glinka megsa, wosk colli (tylko 476 czy może 915?), wosk do felg, coś do nadkoli, pędzelki. Myśle nad czymś do plastików w środku ale boje się połysku, bo i tak plastiki w subaru sa błyszczące, więc trzebaby było je czymś zmatowić a napewno nie wzmacniać błysku.
    Colli 915 to naturalny wosk- nie polecam na zimę, bo może nie przetrwać zbyt długo 476 wystarczy. Na felgi możesz nałożyć Colliego- ja mam i daje radę A dressingi do plastików są równiez z efektem matowym- np. 1z, Nadkola możesz umyć APC (tutaj wybór jest duży ). Poza tym APC się przydaje do prawie wszystkich prac (ponieważ używa się go rozcieńczonego).

Napisz na sklep@pielegnowacauto.pl i zapytaj o forumowy rabat!
    Kosmetyki samochodowe, materiały polerskie oraz lakiernicze. Usługi z zakresu auto detailingu. Odwiedź nas na www.pielegnowacauto.pl lub www.jak.pielegnowacauto.pl

Data dołączenia
    Jun 2007
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    STI + R1
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    23 razy

Domyślny

No dobra, to chyba mam wszystko na razie jasne. To wezme jeszcze do plastików 1z, APC megsa jest dobry? Widze, że w dużym opakowaniu jest to na dłużej wystarczy a po za tym wiesz, że lubie megsa

Glinka megsa
    wosk colli 476
    plastiki 1z
    P21S (1 litr - bedzie na dłużej)
    APC megsa (jeśli dobrze sobie radzi)

Macie to wszystko dostępne w tym tygodniu?

Zastanawiam się w sumie nad tym zabezpieczeniem, czy brać colli czy wolfa. Poczytałem troche o trwałości wolfa i same dobre opinie.
    Czuje się jak kobieta w sklepie z butami
    LS rulezzz...

Data dołączenia
    Jun 2007
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    STI + R1
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    23 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez (A)rturo Pokaż post
    Kali prosze cie.. pojedziesz raz na lotnisko czy tor to caly lakier bedzie obdrapany
    Nie przezywaj - chyba ze to ma buc bulwarówka ktora ma stac pod klubem
    Nie planuje tego auta uzywać na pojeżdżawkach itd. ewentualnie ale to bardzo ewentualnie od czasu do czasu (max 2-3 razy w roku, choć i w to wątpie). To jest spełnienie moich marzeń i jest wykorzystywane do jazdy na codzień. Jakbym chciał coś do upalania to kupiłbym starego GT-ka i wtedy się bawił. Tego mi strasznie szkoda. A po za tym lubie bawić się w czyszczenie, pielęgnacje itd.
    LS rulezzz...

M4ciek's Avatar
    Data dołączenia
    May 2008
    Miasto
    Pabianice
    Auto
    Audi A3 (S3 / S-Line mod)
    Model
    A3 8P
    Silnik
    1.9TDI BKC
    Podziękował
    80 razy

Domyślny

zamiast APC megsa - bo jest skuteczny, ale dostępny tylko w galonach wybrałbym inny produkt... może Autobrite MPC ? ponadto zapachowo ten od AB wygra zresztą chyba każdy APC wygra z megsowym pod kątem zapachu/efektu duszenia

jestem ciekaw jak ten 1z się spisze foto by się przydało; na matowy wygląd poleciłbym PB Natural Look'a, na błyszczący Cquartz Perl

co do wosków - różnią się aplikacją ale jeśli chcesz nawoskować felgi - proponuję jednak Colli na lakier i na felgi (choć od dzisiaj mam Wolfsa na lakierze ); mówią że Wolf bardziej wytrzymały, ale jeszcze nie znalazłem nigdzie on-line na to potwierdzenia

Paweł, Koch-chemie ten do plastików zewnętrznych - pierwsze wrażenie baaardzo pozytywne, piękny czarny mat, zobaczymy jak z trwałością (poszedł na kratki halogenów + podszybie). Politowi z SNB też się spodobał
    "A3-club to ludzie... auta to tylko pretekst" - ja, podczas V zlotu OP

Strona 20 z 218 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070120 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)

Zasady postowania