Strona 73 z 154 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583123 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 721 do 730 z 1538

Temat: Jakie opony na zime polecacie ?

Quash's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2008
    Miasto
    Gdynia
    Auto
    Audi
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Nokian WR A3, na mokrym tragedia 3 bieg i potrafi mi mielic, przy jezdzie z wieksza predkoscia w zakrecie sprawia wrazenie bardzo miekkiej przez co wydaje sie jakby samochod zaraz mial wyleciec z drogi, natomiast na sniegu/lodzie w jakiejkolwiek postaci rewelacja! Idzie jak burza przez wszystko, samochod rwd z glebokiego kopnego sniegu wyjechal bez najmniejszych problemow gdzie obok koles w x5 jechal szufla . Opona ewidentnie dla samochodw ktore w zimie beda przez wiekszosc czasu jezdzic po sniegu w innym wypadku lepiej kupic cos innego.
    2 Fast not 2 Furious
    Q3 2.0 TFSI 211KM - no stage
    S3 8P 360KM/450NM - CompSport Stage 3
    A6 C7 3.0TFSI 460KM/550NM - CompSport Stage 2

marek_s3's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2010
    Miasto
    Waldenburg
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AJQ
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Quash Pokaż post
    Nokian WR A3, na mokrym tragedia
    ciekawe, bo to taka "uniwersalna" opona zimowa patrząc na bieżnik, czyli różne warunki, mokro i sucho też, a typowo śniegowa powinna być WR D3. Taka filozofia firmy.

http://www.google.pl/imgres?q=nokian...0&tx=73&ty=101

inhoss's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    warszawa
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    40 razy

Domyślny

ja z ręka na sercu mogę polecić michelin alpin a4, w tamtym roku kupiłem 4 nowe sztuki za równo 1000zł, bardzo dobre opony, miękkie nawet przy niskich temperatrurach, pamiętam rok temu jak je zakładałem to było -15 stopni trzymałem je w ręku niezałożone a guma mimo takiej temperatury była bardzo mięciutka mimo iż leżały w bagażniku całą noc w aucie, jeżdżę teraz na nich i mają bardzo dobrą przyczepność, zrobiłem już łącznie z zeszłym rokiem na nich jakieś 10 tys km i minimalne zużycie dopiero zauważyłem,

blacksline's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2011
    Miasto
    Shell :)
    Auto
    Audi biturbo
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez inhoss Pokaż post
    ja z ręka na sercu mogę polecić michelin alpin a4, w tamtym roku kupiłem 4 nowe sztuki za równo 1000zł, bardzo dobre opony, miękkie nawet przy niskich temperatrurach, pamiętam rok temu jak je zakładałem to było -15 stopni trzymałem je w ręku niezałożone a guma mimo takiej temperatury była bardzo mięciutka mimo iż leżały w bagażniku całą noc w aucie, jeżdżę teraz na nich i mają bardzo dobrą przyczepność, zrobiłem już łącznie z zeszłym rokiem na nich jakieś 10 tys km i minimalne zużycie dopiero zauważyłem,
    Bardzo dobra opona, dobrze się jeździ Twoim Autem na tej gumie. Przyczepność rewelacyjna

inhoss's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    warszawa
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    40 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez blacksline Pokaż post
    Bardzo dobra opona, dobrze się jeździ Twoim Autem na tej gumie. Przyczepność rewelacyjna
    sam jeździłeś dzisiaj Danielku moim autem więc wiesz jak to hula na mieście rewelacja

Data dołączenia
    Sep 2011
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Polecam Oponki firmy marshal (z kolcami) posiadam owe oponki z 09r albo 10 roku i tak na suchym mega super przy niskich temperaturach a nawet minusowych , w chłodne dni blisko zera i deszcz dałbym 5 na 6 możliwych. A możliwość jazdy na tych oponach po śniegu i lodzie to istna przyjemność , auto prowadzi się jak na suchej nawierzchni prawie że byłem naprawdę zdumiony jak te opony trzymają się na śliskich nawierzchniach , trudno dowód mogą zabrać i na dodatkowy przegląd wysłać który kosztuje 30zł ale moim zdaniem bezpieczeństwo jazdy wzrasta kilkakrotnie. Polecił mi je znajomy bo kupiłem inne opony z wyższej półki z 2010r i również zimowe które okazały się tragiczne! a za parshale zapłaciłem grosze.

Pinczi's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2008
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi S4 Avant 4.2 V8
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    22 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez mlekooo Pokaż post
    Polecam Oponki firmy marshal (z kolcami) posiadam owe oponki z 09r albo 10 roku i tak na suchym mega super przy niskich temperaturach a nawet minusowych , w chłodne dni blisko zera i deszcz dałbym 5 na 6 możliwych. A możliwość jazdy na tych oponach po śniegu i lodzie to istna przyjemność , auto prowadzi się jak na suchej nawierzchni prawie że byłem naprawdę zdumiony jak te opony trzymają się na śliskich nawierzchniach , trudno dowód mogą zabrać i na dodatkowy przegląd wysłać który kosztuje 30zł ale moim zdaniem bezpieczeństwo jazdy wzrasta kilkakrotnie. Polecił mi je znajomy bo kupiłem inne opony z wyższej półki z 2010r i również zimowe które okazały się tragiczne! a za parshale zapłaciłem grosze.
    Szkoda tylko ze przez takich baranow jak ty, my wszyscy musimy placic za naprawe niszczonego, przez takie opony, asfaltu

LORK's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2008
    Miasto
    Windykacja /sprawy komornicze/porady dot.naleznosci
    Auto
    Ostatnio to różnie z tym bywa
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    7 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez mlekooo Pokaż post
    Jak będziesz bił swoją durna głowa w mur to daj znać, przyjade poprawić.
    ...po prostu mordeczki ...

Nie pij, gdy prowadzisz - Za dużo się rozlewa.....

mariusz11111's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2009
    Miasto
    Sram na Rosję !
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T ARY
    Podziękował
    202 razy

Domyślny

mlekooo mam skryta nadzieje że niebawem dowodzik poleci do wora i pójdziesz po rozum do głowy i oponki zmienisz ,a i 500zł również możesz wyrwać więc zastanów sie czy nadal gra jest warta świeczki

UWAGA! Skargi i żale do firmy BARTPOL Ostrowiec Św ( oddział Kingsoftu )
    http://www.a3-club.net/forum/showthr...-Kingsoftu-%29

aby aby aby aby aby aby

marek_s3's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2010
    Miasto
    Waldenburg
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AJQ
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

mlekojad chciał się pochwalić pełen entuzjazmu a tu taki lincz...

w Szwecji dozwolona jest zimą jazda na oponkach z kolcami i efekt jest taki że co drugie auto ma pękniętą szybę, ponieważ kolce odrywają się od opon i "lekko" dewastują auta jadące za sobą... czy i na ile niszczą asfalt...może , chociaż nie zauważyłem. Co ciekawe, pytałem znajomego który ma pęknięcie przez pół przedniej szyby, za to nie ma mandatu ani zabierania dowodu rej, tak powszechne to uszkodzenie

Strona 73 z 154 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583123 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania