Ostatnio edytowany przez czaro10 - 03-01-12 o 15:12
|
Mam zakodowane domykanie szyb bez trzymania przycisku do końca zamknięcia szyby, natomiast nie mam funkcji zamykania szyb i dachu podczas deszczu. Co gorsza nie ma możliwości jej ustawienia przy takiej konfiguracji, wieczorem będę wiedział czy da radę uaktywnić tą funkcję z modułem 1K0 959 433 BT.
Opcje w module są, da się zakodować ale nie udało mi się zakodować pilota ze względu na różnice częstotliwości (433.92MHz - stary a 434 MHz - nowy)
Ostatnio edytowany przez Mobilek - 03-01-12 o 20:11
vicevit (03-01-12)
W module 8P0 959 433 H (14-bitowy) do domykania szyb po zamknięciu zamka z pilota (bez przytrzymywania przycisku) trzeba zaznaczyć: bajt 5, bit 6.
Dla zainteresowanych mogę wrzucić cały LongCoding dla Comfort/Conv.
Czekam ciągle z nadzieją, że ktoś podrzuci metodę zrealizowania domykania na wypadek deszczu; wydaje się już oczywiste, że będzie się to wiązało z wymianą modułu na coś z rodziny VW, ale czy te 1K0/3C0 zadziałają w 8P?
Stare chińskie przysłowie: Jeśli wieczorem swędzi Cię dupa, to rano będzie Ci śmierdział palec
Ostatnio edytowany przez M4ciek - 04-01-12 o 18:57
Panowie
A co się da zmienić w kodowaniu po wejściu do:
[09] Cent. Elect. -> Coding 07, a następnie wybór z listy rozwijanej: "4E0 910 557 A REGENLICHTSENSORH13"?
U mnie jest: 00150573, ale CodingHelper się nie odpala, więc nie wiem co jest czym w tym kodowaniu
Dotarłem do tego za pomocą instrukcji stąd: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index...Tweaks#Windows, ale utknąłem na kodowaniu...
Ma ktoś pomysł?
Stare chińskie przysłowie: Jeśli wieczorem swędzi Cię dupa, to rano będzie Ci śmierdział palec
Tylko w bajcie 4 nie ma u nas takiej opcji.Kod:Auto Closing Sunroof & Windows via Rain Light Sensor Requires the (RLS) light sensor. This will require coding the master [09] - Central Electronics module and the Sub-System RLS. [09] - Central Electronics module using Coding, Long Coding Helper 1.Byte 4 Comfort Operation Windows/Sunroof via Rain Sensor must be enabled 2.Byte 4 Comfort Operation Windows/Sunroof via Rain Sensor (Rain Closing) active must be enabled Sub-System RLS (from the drop-down menu) using Coding, Long Coding Helper 1.Rain Closing active must be enabled
Jeszcze takie cos mam: http://www.motor-talk.de/blogs/-neo-...-t3044600.html
Mozna tym zmienic kodowanie w miejscu, o ktorym mowilem post nizej. Z tym, ze nie pochodzi ono z 8P, wiec nie wiadomo czy zadziala...
Nawet jak zakodujesz ten czujnik deszczu (o ile da sie), to jak modul komfortu wysle sygnal do dachu i szyb, skoro nie oblsuguje sygnalu od czujnika deszczu?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)