maggu, dzięki za fotki,
zastanawia mnie w takim razie jedna rzecz czy jeżeli obecny przekaźnik od wycieraczek podmienię na ten 377 (nie wiem jaki mam teraz) to czy to coś da/?
maggu, dzięki za fotki,
zastanawia mnie w takim razie jedna rzecz czy jeżeli obecny przekaźnik od wycieraczek podmienię na ten 377 (nie wiem jaki mam teraz) to czy to coś da/?
|
Sprawdzi mi to ktoś w ELSIE ?
Proszę bardzo proszę
marekb, zrobiłem małe dochodzenie. Nie umiałem znaleźć tego w ELSIE, ale użyłem ETKIMianowicie, teraz prawdopodobnie masz przekaźnik nr 379 (pozycja nr 3 na listwie przekaźników pod kolumną kierownicy). Były takie montowane do końca roku modelowego 1997. Potem (tj. od 98r) już są 377,378 na miejscach 5 i 6:
Widać, że coś tam pozmieniali - przekaźniki siedzą na innych miejscach i są w dodatku dwa...
Jeżeli chodzi o wtyczkę, to masz prawdopodobnie taką wtyczkę do podłączenia tej manetki:
Sprawdziłem, w rocznikach 1998 jest ten sam numer tej wtyczki. Na chłopski rozum, powinny pasować oba rodzaje manetek do tej wtyczki.
Wychodzi na to, że to tylko kwestia z tymi przekaźnikami. Tylko teraz pytanie, czy masz gdzie włożyć te nowe?
Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig. After a few hours, you realize that he likes it.
larius, dzięki, w niedziele bede mial juz moje A3 na kilka dni w wawie wiec obejrze sobie
Dorwałem ten przekaźnik
teraz musze poczekać aż mi go koleś podesle i kupno manetki![]()
A nie wolales zrobic tego jak w passacie? Kiedys w Tigrze tez tak zrobilem bo nie bylo zadnej regulacji. Nie wiem czy dokladnie zaczailes o co biega, wiec napisze. Wlaczasz raz i wylaczasz wycieraczki, po np. 4 sekundach wlaczasz je znowu i zostawiasz w pozycji wlaczonej. Te 4 sekundy to jest wlasnie przerwa miedzy machnieciem wycieraczek. Ja do Tigry wlozylem przekaznik ze skodyAle nie pamietam jaki.
Ale jest podobno duuzo roboty z kablamiOryginalnie napisane przez marekb
![]()
micho_m, mozesz mi w takim razie wytłumaczyć łopatologicznie jak zrobić to tak jak w pasacie ?
Musisz wymienic przekaznik 377 na przekaznik z Passata. Nie wiem jaki ma dokladnie numer, musisz zobaczyc w ETCE. Wydaje mi sie ze to wszystko.
To samo przeciez napisalemOryginalnie napisane przez micho_m
![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)